Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 14, 2012

Σαν σήμερα...14 Φεβρουαρίου

Εικόνα
Γεγονότα

Άρχισε η διαδικασία για τις νέες αδειοδοτήσεις

Εικόνα
Στην εφημερίδα της ΕΕ τα έγγραφα -  Προθεσμία 90 ημερών για υποβολή αιτήσεων και σε έξη μήνες η απόφαση. Στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ δημοσιεύτηκαν χθες τα έγγραφα σε σχέση με την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον δεύτερο γύρο αδειοδότησης για εξερεύνηση υδρογονανθράκων σε τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ. 

«Δεν θα παραγνωρίσω το 76% που είπε ΟΧΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ» δηλώνει ο Νίκος Αναστασιάδης

Εικόνα
«Πρώτιστος στόχος η απαλλαγή από την κατοχή και η επανένωση της Κύπρου» -«Θα είμαι πολύ προσεκτικός για να μην σκοντάψω», απαντά στον Πρόεδρο Χριστόφια. «Θα είμαι πολύ προσεκτικός για να μην σκοντάψω», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης απαντώντας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του στις Προεδρικές εκλογές, είπε ότι «όποιος βιάζεται σκοντάφτει».  Το «σπεύδε βραδέως» και η αναβλητικότητα του Δημήτρη Χριστόφια, πρόσθεσε ο Νίκος Αναστασιάδης, οδήγησαν στο Μαρί και στη σημερινή τραγική κατάσταση της οικονομίας».

Νέος Γολγοθάς για την Ελλάδα - αύριο στο Γιούρογκροπ

Εικόνα
Καψής: «έρχονται διαβολοβδομάδες» - Τι πρέπει να γίνει μέχρι την Πέμπτη – Οι εγκρίσεις από τα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια - Η ανταλλαγή του ελληνικού χρέους – Και αν όλα πάνε καλά, εκλογές μέσα Απριλίου. Αθήνα: Μετά την έγκριση από την Βουλή της δανειακής σύμβασης την Κυριακή από την Ελληνική Βουλή, ακολουθεί νέος Γολγοθάς για την Ελλάδα. Στην αυριανή συνεδρία του Γιούρογκρουπ ο Ελληνας Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα πρέπει, εκτός από την απόφαση της Βουλής να παρουσιάσει και σχέδιο για την κάλυψη των 325 εκ. που έμειναν σε εκκρεμότητα. Επίσης πρέπει να παρουσιαστεί έχοντας στο χέρι του τις έγγραφες δεσμεύσεις Παπανδρέου και Σαμαρά ότι εγγυώνται την εφαρμογή του Μνημονίου. 

Τραυμάτισαν την καρδιά της Αθήνας οι κουκουλοφόροι

Εικόνα
Κατέστρεψαν διατηρητέα κτίρια – Σαμαράς: «Θα τους βγάλω τις κουκούλες για να δούν όλοι ποιοί είναι και ποιοί κρύβονται πίσω τους». Αθήνα Συνολικά 170 επιχειρήσεις επλήγησαν από τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή, σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό των ζημιών που ολοκλήρωσαν τα ειδικά κλιμάκια του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.Εκτός από τις επιχειρήσεις, σοβαρές ζημιές υπέστησαν και εννέα ιστορικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων.

Ερογλου: Δεν ήταν επιτυχής η συνάντηση στο Greentree

Εικόνα
«Δεν μπορώ να πω ότι ήταν επιτυχής η συνάντηση», δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, αναφερόμενος στη συνάντηση στο Greentree. Μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο “a Haber”, ο κ. Ερογλου υποστήριξε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά “πήγε στη συνάντηση με την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία”, παρουσιάζοντας προτάσεις, αλλά “η ελληνοκυπριακή πλευρά από την πρώτη ημέρα δήλωσε πως δεν περιμένει όφελος από τη συνέχεια των συνομιλιών”.

Το ένα τρίτο των συλληφθέντων κουκουλοφόρων είναι ξένοι

Εικόνα
Αθήνα: Ένας στους τρεις συλληφθέντες κουκουλοφόρους στα επεισόδια της Κυριακής είναι ξένος!  Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας,από τους 79 συνολικά συλληφθέντες οι 53 είναι Έλληνες και οι 26 αλλοδαποί! Η τεράστια αναλογία οδηγεί στο συμπέρασμα ότι από τους 2.000 κουκουλοφόρους, περίπου οι μισοί (γιατί υπήρχαν μεγάλες ομάδες "αμιγώς" Ελλήνων στην περιοχή της Σταδίου, όπου έγιναν οι περισσότερες συλλήψεις) ήταν ξένοι!