Ερογλου: Δεν ήταν επιτυχής η συνάντηση στο Greentree

«Δεν μπορώ να πω ότι ήταν επιτυχής η συνάντηση», δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, αναφερόμενος στη συνάντηση στο Greentree.
Μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο “a Haber”, ο κ. Ερογλου υποστήριξε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά “πήγε στη συνάντηση με την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία”, παρουσιάζοντας προτάσεις, αλλά “η ελληνοκυπριακή πλευρά από την πρώτη ημέρα δήλωσε πως δεν περιμένει όφελος από τη συνέχεια των συνομιλιών”.

“Στην πραγματικότητα, ο κ. Χριστόφιας ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα από εξαναγκασμό, πράγμα που έκανε να αισθανθούμε καθ' όλη τη διάρκεια της συνάντησης”, είπε ο κ. Ερογλου και πρόσθεσε: “Ο κ. Χριστόφιας δεν είναι ειλικρινής στις συνομιλίες. Πολύ περισσότερο τώρα που σκέφτεται την υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Δημοκρατίας, θα ήταν αφέλεια να περιμένουμε ότι θα υπογράψει τη συμφωνία. Στόχος του είναι να αναβληθούν οι διαπραγματεύσεις για μετά τον Φεβρουάριο του 2013 που θα γίνουν οι εκλογές και να συνεχιστούν από πλευράς του νέου Προέδρου”.

Ο κ. Ερογλου είπε επίσης ότι “είναι δύσκολο να πει κανείς ότι υπήρχε οποιαδήποτε συμφωνία σε οποιοδήποτε θέμα κατά τις συνομιλίες του κ. Χριστόφια με τον κ. Ταλάτ.

''Σε δηλώσεις του ο κ. Χριστόφιας έχει πει ότι στις συναντήσεις με τον κ. Ταλάτ είχε υπάρξει προσέγγιση σε ορισμένα θέματα. Αλλο όμως είναι η προσέγγιση και άλλο η συμφωνία”, είπε ο κ. Ερογλου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"