Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 9, 2013

Οι αποκρατικοποιήσεις ενώπιον του Eurogroup

Εικόνα
Η τελική έκθεση της Τρόικας μετά και τη δεύτερη αξιολόγηση της πορείας εφαρμογής του Κυπριακού Προγράμματος θα τεθεί σήμερα ενώπιων των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης κατά την συνεδρίαση του Eurogroup.

Για το Κυπριακό ενημερώνει τους αρχηγούς ο ΠτΔ

Εικόνα
Τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων ενημερώνει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για την πορεία των διαβουλεύσεων για την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος.

Πάνε για ψήφιση οι λιμουζίνες

Εικόνα
Επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα περιορισμού των υπηρεσιακών οχημάτων πολυτελείας, το οποίο θα συζητηθεί σήμερα στην επ. Οικονομικών της Βουλής με στόχο το κεφάλαιο αυτό να κλείσει και να οδηγηθεί την προσεχή Πέμπτη ενώπιον της Ολομέλειας του σώματος.

Πρακτικά αδύνατη η αποκοπή 13ου μισθού

Εικόνα
Εξαιτίας της καθυστέρησης στην υποβολή της, ακόμη και αν η πρόταση νόμου της ΕΔΕΚ για μικρό ποσοστό αποκοπής του φετινού 13ου μισθού (πάνω από 2.500 ευρώ) για στήριξη ευάλωτων ομάδων τα Χριστούγεννα εξασφάλιζε πλειοψηφία στην Ολομέλεια της Βουλής, θα ήταν αδύνατον να υλοποιηθεί.

Ξεκινούν τα μαθήματα από σήμερα Δευτέρα στη Νομική Σχολή Αθηνών. Κανονικά θα λειτουργεί το ΕΜΠ

Εικόνα
Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα τα μαθήματα για τους φοιτητές της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετά την πολύμηνη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων. Από σήμερα Δευτέρα λειτουργεί κανονικά και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Σχετική ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της σχολής, καθηγητής Θ. Φορτσάκης αναφέρει: «Τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου 2013-2014 αρχίζουν τη Δευτέρα 9-12-2013 σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί».

Κασουλίδης και Ναμί προβλέπουν έναρξη των Συνομιλιών, με συνάντηση Αναστασιάδη-Ερογλου, σε μια εβδομάδα

Εικόνα
Για έναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό με συνάντηση Αναστασιάδη – Έρογλου σε μια εβδομάδα, κάνουν αναφορά σε  δηλώσεις τους ο Ιωάννης Κασουλίδης στη «Σαμπάχ» και ο Οζντίλ Ναμί  στις  εφημερίδες «Φιλεύθερος» και ¨Πολίτης». Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Σαμπάχ», οι συνομιλίες  θα επαναρχίσουν σε μία βδομάδα και μια βδομάδα αργότερα οι διαπραγματευτές Μαυρογιάννης και Ερτούγ θα μεταβούν σε Άγκυρα και Αθήνα αντίστοιχα.

Πολύ απαιτητικοί οι δανειστές, ενόψει του σημερινού Eurogroup - Επιφυλάξεις της Τρόικα για το πλάνο της Κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις

Εικόνα
Κρίσιμο χαρακτηρίζεται το σημερινό Eurogroup για την Κύπρο. Ο οδικός χάρτης των αποκρατικοποιήσεων που κατέθεσε η κυπριακή πλευρά δεν άφησε πλήρως ικανοποιημένη την ομάδα εργασίας του Eurogroup και ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης που βρίσκεται από χθες στις Βρυξέλλες καταβάλλει παρασκηνιακές προσπάθειες για την έγκρισή , στη συνεδρία που θα πραγματοποιηθεί απόψε.

Τρόικα: Ούτε σεντ για κρατική στήριξη των Κυπριακών Αερογραμμών - Τροποποίηση του Επικαιροποιημένου Μνημονίου θελει η Κομισιόν

Εικόνα
Δικαίωμα «βέτο» αποκτά η Τρόικα αναφορικά με το ζήτημα στήριξης των Κυπριακών Αερογραμμών, μέσω παροχής κρατικών ενισχύσεων, στο πλαίσιο τροποποιήσεων του Μνημονίου και σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν ευνοεί την παραχώρηση «ούτε ενός σεντ» προς τον κρατικό αερομεταφορέα της Κύπρου.