Πολύ απαιτητικοί οι δανειστές, ενόψει του σημερινού Eurogroup - Επιφυλάξεις της Τρόικα για το πλάνο της Κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις

Κρίσιμο χαρακτηρίζεται το σημερινό Eurogroup για την Κύπρο. Ο οδικός χάρτης των αποκρατικοποιήσεων που κατέθεσε η κυπριακή πλευρά δεν άφησε πλήρως ικανοποιημένη την ομάδα εργασίας του Eurogroup και ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης που βρίσκεται από χθες στις Βρυξέλλες καταβάλλει παρασκηνιακές προσπάθειες για την έγκρισή , στη συνεδρία που θα πραγματοποιηθεί απόψε.
Ο Χάρης Γεωργιάδης προσπαθεί να πείσει τους Υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης για την ικανότητα είσπραξης του ενός δισεκατομμυρίου 400 εκατομμυρίων ευρώ.

«Είναι γεγονός πως είναι πολύ απαιτητικοί οι δανειστές μας σ' αυτό το ζήτημα, αλλά από την άλλη θεωρώ πως προσέρχομαι με εκείνα τα επιχειρήματα και εκείνες τις αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί, που θα μας επιτρέψουν να δώσουμε επαρκείς απαντήσεις. Θέλω να είμαι αισιόδοξος», είπε.

Στόχος είναι η λήψη απόφασης για εκταμίευση της τρίτης δόσης ύψους 186 εκατομμυρίων ευρώ για την Κύπρο. Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για αποκρατικοποιήσεις είναι το κλειδί που έχει στα χέρια του ο Χάρης Γεωργιάδης.

«Επιτρέπει την εκκίνηση της διαδικασίας και καθορίζει ακριβώς μια διαδικασία λελογισμένη, μελετημένη, που θα επιτρέψει από τη μια την εκπλήρωση των υποχρεώσεων, αλλά θα διασφαλίσει και απ' την άλλη τη μεγιστοποίηση του οφέλους για την κυπριακή οικονομία», σημείωσε ο ΥΠΟΙΚ.

Μετά τη συνεδρία του Eurogroup ο Χάρης Γεωργιάδης θα μεταβεί στη Μόσχα.

«Θα έχουμε στη Μόσχα μια εξίσου σημαντική διακυβερνητική συνάντηση με στόχο να συνομολογήσουμε και να υπογράψουμε ένα μνημόνιο οικονομικής και αναπτυξιακής συνεργασίας με τη ρωσική κυβέρνηση», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Επίσης ο Υπουργός Οικονομικών θα έχει την ευκαιρία κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα να απευθυνθεί σε επιχειρηματίες και επενδυτές.

«Θέλουμε να παρουσιάσουμε προς τα έξω προς τη διεθνή επιχειρηματική και επενδυτική κοινότητα και τις προσπάθειές μας που είναι αποφασιστικές και καθοριστικές αλλά και τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας, οι οποίες παραμένουν πολύ υποσχόμενες ειδικά σ' ένα ορίζοντα μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο», υπογράμμισε ο ΥΠΟΙΚ.

Η κυπριακή οικονομία, σύμφωνα με τον Χάρη Γεωργιάδη, διατηρεί εκείνα τα δεδομένα τα οποία την καθιστούν ελκυστικό προορισμό για επενδύσεις και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"