Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 10, 2014

Η "αντιπολίτευση" του ΔΗΚΟ κέρδισε τα αξιώματα

Εικόνα
Η εσωκομματική "αντιπολίτευση" στο ΔΗΚΟ ή αλλιώς "οι του Καρογιάν" κέρδισαν τα αξιώματα στην ηγετική πυραμίδα του ΔΗΚΟ. Μετά από μάχη για τρεις, ο Μάρκος Κυπριανού, επικράτησε αφήνοντας πίσω του τον Κώστα Μαυρίδη και στην τρίτη θέση την Αντιγόνη Παπαδοπούλου για την θέση του αναπληρωτή προέδρου του κόμματος.

Δεν έχουμε το δικαίωμα μιας νέας αποτυχίας στο Κυπριακό

Εικόνα
Δεν έχουμε το δικαίωμα μιας νέας αποτυχίας, γι’ αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση για την Κυβέρνηση, προκειμένου να ξεκινήσουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, είναι η επιβεβαίωση της βάσης και της μεθοδολογίας των συνομιλιών, καθώς και η κατάλληλη, πλήρης και σωστή προετοιμασία, ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος στον επιμνημόσυνο του λόγο  στο μνημόσυνο των   ηρώων Ανδρέα Τσιέλεπου, Κώστα Καρνάβαλλου και Βλαδίμηρου Ηρακλέους που τελέστηκε σήμερα στην εκκλησία Αποστόλου Παύλου στην Πάφο, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου.

Σύντομη και διαδικαστικού χαρακτήρα

Εικόνα
Διαδικαστικού χαρακτήρα και σύντομη θα είναι η αυριανή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Ντερβίς Έρογλου με την οποία σηματοδοτείται η επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Εικόνα
Αρχίζει σήμερα σε πολιτικό επίπεδο η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου μνημονίου της Τρόικας στο οποίο περιλαμβάνονται οι θέσεις και οι παρατηρήσεις των διεθνών πιστωτών μετά τις μαραθώνιες συζητήσεις του τελευταίου δεκαπενθημέρου.

Κλιμακώνεται η βία

Εικόνα
Ο Ζαν-Εμανουέλ Εντζαρουά, μέλος της μεταβατικής Βουλής της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, δολοφονήθηκε χθες Κυριακή στην πρωτεύουσα της χώρας Μπανγκί από αγνώστους, μία ημέρα αφού κατήγγειλε δημόσια τη βία εναντίον των πολιτών της περιφέρειάς του.

Προς σύγκρουση με ΕΕ η Ελβετία

Εικόνα
Η Ελβετία πρόκειται να λάβει πολύ σύντομα μέτρα για να μειώσει την εισροή μεταναστών στη χώρα, κάτι που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την ισχύουσα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διεξήχθη με πρωτοβουλία ενός ακροδεξιού κόμματος και στο οποίο το "ναι" κέρδισε με οριακή πλειοψηφία.

Συνεχίζονται οι συνομιλίες για τη Συρία

Εικόνα
Αντιπροσωπείες της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης της Συρίας θα συναντηθούν σήμερα με το μεσολαβητή του ΟΗΕ Λαχντάρ Μπραχίμι για να συνεχίσουν την ειρηνευτική διάσκεψη «Γενεύη 2» έπειτα από διακοπή μιας εβδομάδας.

Οι μακάκοι παίρνουν... πόδι από το Γιβραλτάρ

Εικόνα
Στην απόφαση να ξεφορτωθούν τους άγριους μακάκους που δημιουργούν πάσης φύσεως προβλήματα και ενοχλούν τους κατοίκους του βράχου του Γιβραλτάρ καταλήγουν οι τοπικές αρχές.