Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 19, 2013

Συναντήσεις για τις εξελίξεις στην Κύπρο (Πυρετός στην Ελλάδα)

Εικόνα
Σύσκεψη με τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών, Ιωάννη Στουρνάρα, είχε σήμερα το πρωί, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα, με θέμα και τις εξελίξεις στην Κύπρο.

Καταδικάζει την απόφαση του Eurogroup

Εικόνα
Η ΕΤΥΚ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι απερίφραστα καταδικάζει την προσπάθεια του Eurogroup να διαλύσει το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου και κατ’ επέκταση την ίδια την οικονομία της Κύπρου.

Η Κύπρος πρέπει να διαπραγματευτεί «μόνο με την Τρόικα»

Εικόνα
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επέμεινε ότι οι διαπραγματεύσεις για το σχέδιο διάσωσης πρέπει να διεξαχθούν αποκλειστικά και μόνο με την Τρόικα , σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, όπως δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Συνεχίζει τις διαβουλεύσεις με ξένους ηγέτες

Εικόνα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης συνεχίζει με εντατικό ρυθμό τις διαβουλεύσεις και την ενημέρωσή του προς αρχηγούς κρατών και Ευρωπαίους αξιωματούχους , αναφορικά με το κλίμα όπως έχει διαμορφωθεί μετά την απόφαση του Eurogroup την περασμένη εβδομάδα, αλλά και ενόψει της αναμενόμενης σημερινής συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

Ανοικτή γραμμή με Μόσχα για υδρογονάθρακες

Εικόνα
Λευκωσία:  Ανοικτά είναι όλα τα ενδεχόμενα για συνεργασία με τη Ρωσία στο τομέα των υδρογονανθράκων με αντάλλαγμα την οικονομική και όχι μόνο στήριξη, ενώ ο διάλογος προς αυτή την κατεύθυνση ξεκίνησε από την επόμενη μέρα ανάληψης καθηκόντων της νέας κυβέρνησης, σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του «Φ». Γι΄ αυτό και η απόφαση του Eurogroup φαίνεται να επιταχύνει διαδικασίες που ήδη σχεδιάστηκαν και για τις οποίες έγινε προεργασία και δεν αφορούν νέες κινήσεις που ξεκίνησαν το Σάββατο.

Αυτά είπε ο Πρόεδρος στους βουλευτές

Εικόνα
Λευκωσία:  Με  διαφοροποιημένη πρόταση όσον αφορά στο τέλος καταθέσεων, δηλαδή  το «κούρεμα» που θα υποστούν οι καταθέτες των κυπριακών τραπεζών, πέρασε χθες το κατώφλι της Βουλής ο πρόεδρος Αναστασιάδης. Ευελπιστώντας ότι με την εξαίρεση των αποκαλούμενων μικροκαταθετών θα εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία που απαιτείται στη Βουλή για να ανοίξει ο δρόμος υλοποίησης της συμφωνίας με το Eurogroup, που απώτερο στόχο έχει τη διάσωση των κυπριακών τραπεζών, Λαϊκής και Κύπρου.

Σχέδιο για €5,8 δισ. χωρίς «κούρεμα» Ρώσων

Εικόνα
Λευκωσία:  Σενάρια για εναλλακτικούς τρόπους εξασφάλισης των 5,8 δισ. ευρώ χωρίς το «κούρεμα» καταθέσεων ξένων υπηκόων, δηλαδή κυρίως Ρώσων, μπήκαν χθες βράδυ στο τραπέζι σε ευρεία σύσκεψη στο Προεδρικό. Σύμφωνα με πληροφορίες οι σκέψεις αφορούν τη φορολόγηση μόνο των κυπριακών καταθέσεων, με ένα μοντέλο που θα περιλαμβάνει και τα ταμεία προνοίας.

Ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη στο Προεδρικό

Εικόνα
Λευκωσία:  Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων, Υπουργοί, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών και οικονομικοί παράγοντες του τόπου. 

Σε εξέλιξη το deal τραπεζών στην Αθήνα

Εικόνα
Λευκωσία:  Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εξεύρεσης του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, στο οποίο θα μεταφερθούν τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.Για το θέμα της διάσπασης και πώλησης των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών φαίνεται ότι υπάρχει νομικό κενό, το οποίο πρέπει να καλυφθεί με πρωτοβουλία της Κύπρου.

Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με θέμα τη λειτουργία ή όχι του ΧΑΚ

Εικόνα
Λευκωσία:  Συνεδριάζει στις 8.45 αύριο το πρωί το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για να αποφασίσει με βάση τα στοιχεία και δεδομένα που θα έχει ενώπιον του κατά πόσον θα παραμείνει κλειστό ή θα λειτουργήσει αύριο το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.