Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 15, 2013

Στη Γαλλία τα επικίνδυνα πυρομαχικά

Εικόνα
Λευκωσία:  Στην Κύπρο αναμένεται να βρεθεί σήμερα ομάδα Γάλλων εμπειρογνωμόνων της εταιρείας από την οποία προμηθεύτηκε η Εθνική Φρουρά βλήματα όλμων, αρκετά από τα οποία είναι ακατάλληλα και επικίνδυνα λόγω της παρατεταμένης αχρησίας τους. Πρόκειται για περίπου 60.000 βλήματα 120 χιλιοστών, τα οποία αγοράστηκαν αρχές της προηγούμενης δεκαετίας και έχουν υποστεί μεγάλη φθορά στο πέρασμα του χρόνου. Σε πρόσφατο έλεγχο που διενεργήθηκε σε αποθήκες της ΕΦ όπου φυλάγονται, διαπιστώθηκε ότι η φθορά που έχουν υποστεί, τα καθιστά ακατάλληλα για κάθε χρήση, ακόμη και για μετακίνηση.

Μετέωροι χιλιάδες πρόσφυγες με δάνειο

Εικόνα
Λευκωσία:  Η οικονομική κρίση, που έπληξε την Κύπρο, θα πάρει μαζί της σπίτια και άλλα ακίνητα, κάτι το οποίο δεν προκύπτει απλώς από εκτιμήσεις αλλά αποτυπώνεται και με αριθμούς, κυρίως όσον αφορά πρόσφυγες, οι οποίοι υποθήκευσαν περιουσίες τους στα κατεχόμενα αλλά και στις ελεύθερες περιοχές.

Κίνητρα σε Ρώσους επιχειρηματίες

Εικόνα
Λευκωσία:  Ανοίγματα προς τους Ρώσους επιχειρεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ανακοινώνοντας σειρά μέτρων για να περιοριστούν οι ζημιές που υπέστησαν ως μέτοχοι και ως καταθέτες στις τράπεζες και να πεισθούν να παραμείνουν στην Κύπρο.

Λεπτές ισορροπίες μεταξύ Κυβέρνησης και Κεντρικής

Εικόνα
Λευκωσία:  Ένα από τα κρίσιμα ζητήματα των ημερών είναι τα καυτά θέματα που έχουν σχέση με τον χρηματοπιστωτικό τομέα και πότε θα συναντηθούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για να λύσουν τις διαφορές από κοντά.

Όγδοο διάταγμα περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές

Εικόνα
Λευκωσία:  Το όγδοο διάταγμα επιβολής περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών το βράδυ της Κυριακής. Το Διάταγμα επιφέρει διαφοροποιήσεις στις συναλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο και θα έχει ισχύ για χρονικό διάστημα επτά ημερών.

Αυστηρή κριτική Αναστασιάδη προς Δημητριάδη

Εικόνα
Λευκωσία:  Λύπη εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη. Δεν ανέμενα ότι θα προέβαινε ο κ. Δημητριάδης σε δημόσιες δηλώσεις, όπως δεν είχα προβεί ποτέ σε δημόσιες δηλώσεις, ιδιαίτερα ευρισκόμενος στο εξωτερικό, και καταγγέλλοντας την Κυβέρνηση της χώρας του ή τη Βουλή της χώρας του ότι τάχα αντιδρά στις ενέργειές του, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε δηλώσεις του μετά τη συμμετοχή του στην 38η Πορεία Χριστοδούλας στη Λευκωσία.

€200 εκατ. σε 3 χρόνια για λεωφορεία

Εικόνα
Λευκωσία:  Στα €203.101.785 ανήλθε η δαπάνη για τη λειτουργία του προγράμματος αστικών συγκοινωνιών τα τελευταία τριάμισι χρόνια. Μόνο το 2012 η δαπάνη ξεπέρασε τα €67 εκατ. αγγίζοντας τα €67.166.592 εκατ., ενώ φέτος ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει κονδύλι €65 εκατ. Το 2011 η πραγματική δαπάνη ανήλθε στα €46.256.279 και τον μισό χρόνο του 2010 στα €24.678.915.