Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 23, 2013

*Ζώδια 23/4

ΚΡΙΟΣ Νιώθετε ότι θα πρέπει να αγωνιστείτε και να δουλέψετε πιο σκληρά για να πετύχετε τον οικονομικό στόχο που έχετε βάλει. Και γιατί όχι; Η εργασιοθεραπεία σας κάνει καλό και σας βγάζει στην επιφάνεια και κάποια ταλέντα που μπορεί να έχετε με θέματα σπιτιού, διακόσμησης, μαγειρικής και γενικά οτιδήποτε θα κάνει τη ζωή σας καλύτερη σε πρακτικά θέματα σε συνδυασμό με το να περνάτε καλά. Η σχέση με Σκορπιό τώρα μπορεί να εξελιχτεί πολύ περισσότερο.

Παραιτήθηκε ο Π.Καλλής από τη Διερευνητική Επιτροπή

Εικόνα
Λευκωσία : Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε πριν από λίγο, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, την παραίτηση του Παναγιώτη Καλλή από τη θέση μέλους της Διερευνητικής Επιτροπής,για τα σκάνδαλα στην οικονομία.

Ζυμώσεις για το Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου

Εικόνα
Λευκωσία:  Συνεχίζονται οι ζυμώσεις και τα ονόματα των υποψηφίων για διορισμό στο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου πάνε κι έρχονται. Στόχος της κυβέρνησης και της Κεντρικής Τράπεζας είναι το θέμα να κλείσει τα επόμενα εικοσιτετράωρα και να διατηρηθεί ο μνημονιακός όρος ότι η πλειοψηφία των συμβούλων πρέπει να είναι ανεξάρτητοι.

Χαράτσι ακινήτων για όλους

Εικόνα
Λευκωσία:  Φορολογείται όλη η ακίνητη περιουσία, κλιμακωτά από 0,4% μέχρι και 1,8%, στη βάση των τιμών του 1980 για τα έτη 2013 και 2014. H κυβέρνηση σχεδιάζει να περάσει αύριο από το Υπουργικό την πρόταση της. Καθόρισε ως κατώτατο ποσό φορολόγησης τα €50 και αν η φορολογία χαμηλής αξίας ακίνητου είναι κάτω από το όριο, ο ιδιοκτήτης θα πληρώνει €50. Το σχέδιο δεν αφήνει κανέναν ιδοκτήτη εκτός φορολογίας και στόχος είναι η συνολική είσπραξη €75 εκατ. όπως προνοείται στο Μνημόνιο.

Κύκλωμα διεφθαρμένων δρα στο Κτηματολόγιο

Εικόνα
Λευκωσία:  Άλλη μια πολύ σοβαρή υπόθεση διαφθοράς υπαλλήλων του Κτηματολογίου που ορισμένοι έκαναν γαργάρα για μήνες, οδηγεί ενώπιον της Αστυνομίας, ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος. Στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον δυο υπάλληλοι του Κτηματολογίου, οι οποίοι, τα τελευταία πέντε χρόνια (2008 – 2012) προέβησαν στην παράνομη έκδοση 25.000 περίπου πιστοποιητικών έρευνας με εικονικές αιτήσεις, που αφορούσαν περιουσιακά στοιχεία 16.300 πολιτών ανά το παγκύπριο. Παραβιάζοντας έτσι, κατά κόρον και τη νομοθεσία που διέπει τα προσωπικά δεδομένα.

Το ΕΔΑΔ αμφισβητεί την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Εικόνα
Λευκωσία:  Με μια νέα απόφαση καταπέλτη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υιοθετεί πλήρως την τουρκική πολιτική αμφισβητώντας με τον πλέον επίσημο τρόπο τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας σ’ όλη την επικράτεια της νήσου, τουλάχιστον σ’ ό,τι αφορά τα δικαιώματα περιουσίας.