Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 14, 2013

Βλέπει μεγάλη ευκαιρία για το Κυπριακό λόγω Αερίου

Εικόνα
Τις ευκαιρίες που προσφέρει η «αναγέννηση της ενέργειας» στη δημιουργία μιας Ευρώπης ελεύθερης και ειρηνικής, αλλά και στην επίλυση του Κυπριακού, αναφέρθηκε η υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδια για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Βικτώρια Νούλαντ, μιλώντας χθες στο Ατλαντικό Συμβούλιο (Atlantic Council) με θέμα «Στην κατεύθυνση μίας Διατλαντικής Αναγέννησης: Διασφαλίζοντας το κοινό μας μέλλον» (Toward a Transatlantic Renaissance: Ensuring Our Shared Future).

Η Κομισιόν ενέκρινε 10,8 εκ. προς την Κύπρο

Εικόνα
Τη διάθεση 10,81 εκατ. ευρώ στην Κύπρο και 160,24 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της έναρξης υλοποίησης της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για την Απασχόληση των νέων, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Καταγγελίες για "ακρωτηριασμό" του Πενταδακτύλου

Εικόνα
Ο Πενταδάκτυλος σύντομα θα μείνει με τέσσερα δάχτυλα, αν συνεχίσει να επιτρέπεται η άναρχη λατόμευση, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η τ/κ εφημερίδα Cyprus Today.

Αίρεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Εικόνα
Αίρεται αύριο η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε στην Αίγυπτο τους τελευταίους τρεις μήνες εξαιτίας της τεταμένης ατμόσφαιρας.

Εκστρατεία είσπραξης χρεών αρχίζει η Τρ. Κύπρου

Εικόνα
Εκστρατεία για είσπραξη χρεών αρχίζει η Τράπεζα Κύπρου με στόχο την εξυγίανση του ισολογισμού της. Αυτό αναφέρεται σε σημερινή του εγκύκλιο του νέου ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή της Τρ. Κύπρου John Hourican προς το προσωπικό στην οποία σημειώνεται η μεγάλη σημασία της ανάκτησης χρεών αλλά και της εμπιστοσύνης των καταθετών και πελατών.

Προστασία της ιδιοκατοίκησης ζητά η ΣΕΚ

Εικόνα
Σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχτεί εκποιήσεις ακινήτων, ανθρώπων που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες, αναφέρει η ΣΕΚ και κάνει λόγο για «τεράστιες και ασήκωτες ευθύνες» των τραπεζών για τη σημερινή οικονομική δυσπραγία.

Καταγγέλει το ΑΚΕΛ το Δήμαρχο Γερμασόγειας

Εικόνα
Σε  καταγγελίες εναντίον του Δημάρχου Γερμασόγειας προέβη η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ και τα μέλη του Γραφείου Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κόμματος. Οι καταγγελίες, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κυριάκο Ξυδιά, έχουν ήδη υποβληθεί στα αρμόδια σώματα του κράτους και σχετίζονται με υπέρβαση εξουσίας, κακοδιαχείριση και μη χρηστή διοίκηση.

Στο Προεδρικό οι θέσεις των κομμάτων

Εικόνα
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ανέλαβε να μεταφέρει τις θέσεις των κοινοβουλευτικών κομμάτων στο Προεδρικό ώστε οι τροποποιήσεις στις οποίες συμφωνούν τα κόμματα επί του κυβερνητικού νομοσχεδίου για τη δημιουργία τριών υφυπουργείων, σε τομείς που κρίνονται καθοριστικής σημασίας για την προώθηση της ανάπτυξης, να γίνουν με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.