Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 16, 2013

Ελέγχουν Κολέττα για αθέμιτο πλουτισμό

Εικόνα
Ερωτηματικά για τη διαδικασία συνομολόγησης των συμβάσεων δημόσιων μεταφορών εγείρει το τμήμα Ελέγχου του υπουργείου Συγκοινωνιών με επιστολή προς τον γενικό εισαγγελέα. Παράλληλα, επιστολή του εφόρου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων προς τον υπουργό Συγκοινωνιών στις 10 Δεκεμβρίου καταγράφει τα προβλήματα κρατικής ενίσχυσης που προκαλεί η εφαρμογή των συμβάσεων δημόσιας υπηρεσίας εσωτερικών μεταφορών.

Νεκρός στο κρεβάτι του 27χρονος από τη Ρουμανία

Εικόνα
Νεκρός βρέθηκε χτες το απόγευμα στο κρεβάτι του 27χρονος Ρουμάνος μόνιμος κάτοικος Κύπρου. Σύμφωνα με την Αστυνομία,  ο 27χρονος άτυχος εργάτης εντοπίστηκε γύρω στις πέντε το απόγευμα από συμπατριώτες του, οι οποίοι τον αναζήτησαν στο διαμέρισμά του στην Ξυλοφάγου.

Ξεκαθάρισμα για ενδιάμεση

Εικόνα
Με κάποια καθυστέρηση, σε σχέση με τις αρχικές οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης και οι συνεργάτες του θα επιχειρήσουν σήμερα να καταλήξουν σε τελική απόφαση για την προκήρυξη νέου διαγωνισμού προμήθειας φυσικού αερίου για την περιβόητη «ενδιάμεση περίοδο».

Κυπριακό μια άλλη φορά

Εικόνα
Χωρίς περιθώρια εξάντλησης της υπομονής και της καλής θέλησης της ε/κ πλευράς ολοκληρώθηκε το ταξίδι του Αχμέτ Νταβούτογλου στην Κύπρο. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε χτες την απογοήτευσή του για τα αποτελέσματα των επαφών του Τούρκου ΥΠΕΞ με τον τ/κ ηγέτη Ντερβίς Έρολγου, τονίζοντας την προσήλωση της ε/κ πλευράς στη διατύπωση των βασικών αρχών λύσης του κυπριακού, αντί σε μια διαδικασία επίρριψης ευθυνών.

Διευκολύνσεις της Κύπρου για μεταφορά των χημικών

Εικόνα
Διευκολύνσεις παρέχει η Κύπρος για μεταφορά των χημικών όπλων της Συρίας από το λιμάνι της Λατάκειας σε άγνωστο σημείο στη θάλασσα όπου θα γίνει η καταστροφή τους από πλοίο του Αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Αγκάθι οι πλειστηριασμοί και οι αμυντικές βιομηχανίες

Εικόνα
Νέα συνάντηση με την τρόικα έχει αυτήν ώρα ο υπουργός Ανάπτυξης για το θέμα των πλειστηριασμών. Σε εκκρεμότητα είναι τα κριτήρια για το μεταβατικό στάδιο που θα ισχύσει το 2014, ενώ για το 2015 έχει σχεδόν συμφωνηθεί να εφαρμοστεί το ιρλανδικό μοντέλο, με εξωδικαστικό συμβιβασμό δανειοληπτών - τραπεζών.

Απορρίπτει το ενδεχόμενο εκλογών ο Σαμαράς

Εικόνα
Αποκλείει με κατηγορηματικό τρόπο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το ενδεχόμενο των τριπλών εκλογών τον Μάιο, τονίζοντας πως απόλυτη προτεραιότητα είναι να βγει η χώρα από την κρίση. Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο πρωθυπουργός επισημαίνει πως αν υπολόγιζε με βάση το «στενά κομματικό συμφέρον» θα τον συνέφεραν οι τριπλές εκλογές, αλλά γι' αυτόν «αποτελεί υπέρτατη προτεραιότητα να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η έξοδος από την κρίση».

Ελλάδα: Πολύ κοντά σε συμφωνία για τα ΕΑΣ

Εικόνα
Πολύ κοντά σε συμφωνία για το σχέδιο αναδιάρθρωσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και, κατ` επέκταση, για την εκταμίευση, την προσεχή Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, της δόσης του 1 δισ. ευρώ, φαίνεται ότι βρίσκονται η ελληνική κυβέρνηση και οι επικεφαλής της τρόικας.