Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 30, 2012

Σαν σήμερα. . . 30 Απριλίου

Εικόνα

Εισβολή της Τουρκίας στις ΑΟΖ Κύπρου και Ελλάδας

Εικόνα
Η Τουρκική κυβέρνηση ανέθεσε επισήμως στη ΤΡΑΟ έρευνες από τη Ρόδο μέχρι τις ακτές της Κύπρου.- Διεκδικεί τα Κυπριακά τεμάχια 1.4.5.6 και 7.- Αποκορύφωση της τουρκικής προκλητικότητας όχι μόνο έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας, αλλά και έναντι της διεθνούς νομιμότητας, χαρακτηρίζεται η απόφαση της Άγκυρας, που δημοσιεύτηκε και στην επίσημη εφημερίδα της Τουρκικής Κυβέρνησης, να αναθέσει στην Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίων (ΤΡΑΟ) την άμεση έναρξη ερευνών στη θαλάσσια περιοχή από τις ακτές της Ρόδου μέχρι και τις ακτές της Κύπρου, με δημοσίευση μάλιστα και χαρτών που περιλαμβάνουν  τα τεμάχια 1,4,5,6 και 7 της Κυπριακής ΑΟΖ, τα οποία περιλαμβάνονται στον β’ γύρο αδειοδοτήσεων από την Κυπριακή Κυβέρνηση.

Ουσιαστικά μέτρα κατά της Τουρκίας ζητούν τα Κόμματα

Εικόνα
Και συντονισμένες ενέργειες Λευκωσίας-Αθήνας στην ΕΕ.- Η απροκάλυπτη προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει πρόβλημα στον β’ γύρο των Κυπριακών αδειοδοτήσεων,  με την προκήρυξη ερευνών πετρελαίου σε περιοχές της Κυπριακής ΑΟΖ,  προκάλεσε συναγερμό στα κυπριακά πολιτικά κόμματα, μη εξαιρουμένου και του ΑΚΕΛ, τα οποία ζητούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα από την Κυβέρνηση καλώντας την να μη περιοριστεί σε λεκτικές καταδίκες και καταγγελίες.

Μπαγίς: «Η Κυπριακή Προεδρία δεν θα μας επηρεάσει»

Εικόνα
Άνοιγμα κεφαλαίων μετά την κυπριακή Προεδρία.- Εάν η Κυπριακή Δημοκρατία κατά τη διάρκεια της Προεδρίας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει έκκληση για άνοιγμα κάποιου κεφαλαίου, τότε η Τουρκία θα ζητήσει να γίνει το άνοιγμα μετά την κυπριακή Προεδρία, σύμφωνα με τον αρμόδιο για θέματα ΕΕ της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγίς. 

Η «διάνοια-φοιτήτρια» του Ντάουνερ εγκατέλειψε το Κυπριακό

Εικόνα
Ήλθεν, είδε και απήλθεν απογοητευμένη… Η Αυστραλή Κατριόνα Στάντφιλντ επισκέφθηκε με ενθουσιασμό την Κύπρο, προσκεκλημένη από τον ΟΗΕ, ελπίζοντας πως θα καταθέσει σκέψεις και ιδέες που θα συνέβαλαν στην λύση του Κυπριακού. 

Άνοιγμα Αναστασιάδη προς τον ενδιάμεσο χώρο

Εικόνα
Σχολιάζοντας τις διαβουλεύσεις που γίνονται για τις προεδρικές εκλογές, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ,  Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε πως τον ίδιο δεν τον ενοχλεί να συζητήσει μαζί με όλα τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, σημειώνοντας ότι ''εμείς δεν επιδιώκουμε να διεμβολίσουμε τον ενδιάμεσο χώρο, ούτε και πρόκειται να συζητήσουμε τι θα είναι οι ενδεχόμενες επιλογές τους όσον αφορά την προσωπικότητα που θα επιλέξουν». 

Συμμετοχή χιλιάδων στη 37η Πορεία Χριστοδούλας

Εικόνα
«Κορυφαία εκδήλωση αλληλεγγύης γνήσιου αλτρουισμού» .- Πραγματοποιήθηκε χθες  σε όλες τις πόλεις η 37η Πορεία Χριστοδούλας 2012, με σύνθημα «Ο καρκίνος αφορά εμένα, εσένα, όλους μας - βοήθησε και εσύ με όποιον τρόπο μπορείς», η οποία αποτελεί ετήσια εκδήλωση του  Αντικαρκινικού Συνδέσμου  Κύπρου.

Έτοιμη η προγραμματική διακήρυξη του ενδιάμεσου χώρου

Σήμερα παίρνει την τελική της μορφή.- Δηλώσεις Ομήρου.- Ο διάλογος του ενδιάμεσου χώρου για τις προεδρικές εκλογές του 2013 εξελίσσεται θετικά, εποικοδομητικά και ελπιδοφόρα, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, προσθέτοντας πως «προχωρεί η διαμόρφωση του τελικού κειμένου της προγραμματικής διακήρυξης που αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα στην τελική του μορφή». 

Έγγραφο – φωτιά εμπλέκει το Σαρκοζί με τον Καντάφι

Στη μάχη εναντίον του και ο Στρος Καν.- ΠΑΡΙΣΙ: Μία βδομάδα πριν από τον κρίσιμο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, έγγραφο – φωτιά καίει το Νικολά Σαρκοζί, αφού τον εμπλέκει με το καθεστώς Καντάφι το 2007. Έγγραφο το οποίο αποδίδεται στον πρώην επικεφαλής των λιβυκών μυστικών υπηρεσιών, Μούσα Κούσα, αναφέρει ότι το 2006 υπήρξε μια «καταρχήν συμφωνία με την Τρίπολη» να χρηματοδοτηθεί  μέχρι και με 50 εκατ. ευρώ η εκστρατεία του Σαρκοζί, δημοσιεύτηκε στον γαλλικό ιστότοπο Mediapart.

Νέα σκληρή δήλωση Άκη Τσοχατζόπουλου

Εικόνα
Με αφορμή την προφυλάκιση και της συζύγου του, προειδοποιεί με αποκαλύψεις στο Δικαστήριο.- ΑΘΗΝΑ: Σε νέα σκληρή δήλωση προχώρησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ύστερα από την απόφαση προφυλάκισης και της συζύγου του, αλλά και τα νέα στοιχεία που εντόπισαν οι αρχές για επίμαχους λογαριασμούς στην Ελβετία στο όνομα της Βίκυς Σταμάτη και του ξαδέλφου του, Νικόλαου Ζήγρα.