Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 17, 2012

Γραμμή πλεύσης στο Greentree από το Εθνικό στον Πρόεδρο

Εικόνα
ΟΧΙ χρονοδιαγράμματα, ΟΧΙ επιδιαιτησία, ΟΧΙ πολυμερή χωρίς συμφωνία  Το Εθνικό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, αποφάσισε χθες βράδυ τα πλαίσια μέσα στα οποία θα πρέπει να κινηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας κατά τη συνάντηση στο Greentree της Νέας Υόρκης, αναφέρεται στο ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου που ανέγνωσε μετά τη λήξη της συνεδρίας του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου. 

Αβέρωφ: Δεν θωρακίζουμε την οικονομία με προπηλακισμούς

Εικόνα
Σκληρή απάντηση σε προσβλητικές αναφορές του Κυβ. Εκπροσώπου – «Δεν είμαστε δικηγόροι των οίκων αξιολόγησης» Δεν είμαστε δικηγόροι των οίκων αξιολόγησης και είναι προσβλητικό να βγαίνει ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Δημοκρατίας να αφορίζει όποιους έχουν κάνει οποιαδήποτε σχόλια ότι είναι οι δικηγόροι των οίκων αξιολόγησης, δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ομήρου: Στήριξη σε συμφωνημένο πλαίσιο

Εικόνα
Στήριξη σε συμφωνημένο πλαίσιο κινήσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια που θα βασίζεται σε μη αποδοχή χρονοδιαγραμμάτων, επιδιαιτησίας ή σύγκλησης διεθνούς διάσκεψης χωρίς συμφωνία επί των ουσιωδών πτυχών του Κυπριακού, έδωσε σύμφωνα με δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου.

Αναγνωριστική η χθεσινή συνάντηση ΟΕΒ-Συντεχνιών

Εικόνα
Νέα συνάντηση την ερχόμενη Πέμπτη Μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων και κυρίως ανάλυση της επιχειρηματολογίας της ΟΕΒ πάνω στις προτάσεις της για τον ιδιωτικό τομέα και τη διάσωση των προβληματικών επιχειρήσεων, περιελάμβανε η πρώτη συνάντηση μεταξύ της ΟΕΒ και των Συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ. Οι δύο πλευρές, εργοδοτική και συνδικαλιστική, αποφάσισαν να συναντηθούν ξανά την ερχόμενη Πέμπτη για συνέχιση του διαλόγου.

Να μη δεσμευθεί ο Πρόεδρος για Πολυμερή ζήτησαν οι Οικολόγοι

Εικόνα
Στις θέσεις του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, όπως αυτές θα καταθέτονταν ενώπιον της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, αναφέρθηκε πριν από τη συνεδρία, η ΓΓ των Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου, θέτοντας ως πρώτο θέμα τη λήψη δεσμευτικής απόφασης ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν θα αποδεχθεί τον καθορισμό ημερομηνίας ή χρονικής περιόδου σύγκλησης διεθνούς διάσκεψης στη συνάντηση του Green Tree.

Το Chariot τελικά πήγε χθες στην Αλεξανδρέττα

Εικόνα
Μετέφερε φορτίο από μηχανές Στο τουρκικό λιμάνι της Αλεξανδρέττας ελλιμενίστηκε χθες το απόγευμα το πλοίο “Chariot” μετά από σχετική έγκριση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο IHA. Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι τουρκικές λιμενικές αρχές έχουν δώσει άδεια ελλιμενισμού, αφού το πλοίο προέρχεται από λιμάνι της Συρίας και ως εκ τούτου το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ενέκρινε την παροχή άδειας.  Το πρακτορείο αναφέρει επίσης ότι μετά τον ελλιμενισμό, οι τουρκικές αρχές πραγματοποίησαν  έρευνα στο πλοίο, το οποίο ζήτησε άδεια ελλιμενισμού για να ξεφορτώσει φορτίο αποτελούμενο από μηχανές.  

Συλλούρης: Διαφωνία για αναφορά σε διεθνή διάσκεψη

Εικόνα
Τη διαφωνία του με την συμπερίληψη αναφοράς για διεθνή διάσκεψη, στο ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου, έστω και με αρνητικό τρόπο εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, σημειώνοντας ωστόσο ότι το κόμμα του συμφώνησε στο μεγαλύτερο μέρος του ανακοινωθέντος που αποφασίστηκε από το Εθνικό Συμβούλιο. «Εχει συνταχθεί κοινό ανακοινωθέν, το οποίο έχει αποφασιστεί κατά πλειοψηφία», είπε σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Εθνικού ο κ. Συλλούρης.