Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 16, 2011

Έχω κρυφή ελπίδα

Εικόνα
     Είμαι ένας νέος της Κύπρου και σκοπός μου που γράφω αυτό το άρθρο είναι  για να σας παρουσιάσω, όσο μπορώ, τα προβλήματα της σημερινής νεολαίας του νησιού μας. Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε λίγο ή πολύ ότι η κάθε μέρα που έρχεται είναι πιο δύσκολη από την προηγούμενη.
Εικόνα
Επέτειοι: Διεθνής Ημέρα Ανεκτικότητας . Γιορτάζουν: Ιφιγένεια, Ματθαίος Γεγονότα

Noble: Στα 3-9 τρισ. κ.π. το κοίτασμα στο βυθόπεδο «Αφροδίτη»

Εικόνα
Διάσκεψη με αναλυτές στο Χιούστον του Τέξας  Τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12 της Κυπριακής Δημοκρατίας κυμαίνονται μεταξύ 3 με 9 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, με τη πιθανότητα γεωλογικής επιτυχίας να φθάνει το 60%, ανακοίνωσε χθες η Noble Energy Inc. σε διάσκεψη με αναλυτές στο Χιούστον του Τέξας.

Ο ΟΑΣΕ είχε τα μέσα να προλάβει την Έκρηξη στο Μαρί

Εικόνα
Δήλωση του ΓΓ του Οργανισμού στο Ευρωκοινοβούλιο Δήλωση «χαστούκι» στην κυπριακή κυβέρνηση από τον ΟΑΣΕ σε σχέση με την τραγωδία στο Μαρι. Χωρίς περιστροφές, ο ΓΓ του οργανισμού, Lamberto Zannier τόνισε πως ο ΟΑΣΕ θα μπορούσε να συνδράμει στη διαχείριση των επικίνδυνων εμπορευματοκιβωτίων στην Κύπρο εάν του ζητείτο κάτι τέτοιο από την κυβέρνηση.  Οι δηλώσεις Zannier έγιναν σε έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Οικονομία: Συρρίκνωση στην Κύπρο, ανάκαμψη στην ΕΕ

Εικόνα
Απότομη συρρίκνωση – τη μεγαλύτερη στην ΕΕ – παρουσίασε η κυπριακή οικονομία το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.  Σύμφωνα με προκαταρτικά στοιχεία, το κυπριακό ΑΕΠ μειώθηκε το τρίμηνο κατά το οποίο προέκυψε η έκρηξη στο Μαρί κατά 0,7% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο. 

Κομματικές αντιπαραθέσεις στη φοιτητική αντικατοχική εκδήλωση

Εικόνα
ΠΕΟΜ και Προοδευτική: «Οργανωμένη προσπάθεια μελών της ΝΕΔΗΣΥ, με πυρήνα του ΕΛΑΜ προσπάθησαν να δυναμιτίσουν το κλίμα». – Η ΝΕΔΗΣΥ κάνει λόγο για "ανυπόστατες κατηγορίες ". 

Πυκνώνει η ανταλλαγή πυρών για τα επιδόματα

Εικόνα
Ο Αβέρωφ υπενθυμίζει Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ ότι «οι προηγούμενοι» ήταν οι ίδιοι. – Για υποκρισία του ΔΗΣΥ μιλά ο Στ. Ευαγόρου. Τα έψαλλαν και πάλι στην κυβέρνηση ο αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος για τα προκλητικά, όπως τα χαρακτηρίζουν, επιδόματα που λαμβάνουν κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Ελλάδα: Σήμερα ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση

Εικόνα
Γ. Παπανδρέου προς Σαμαρά: «Μην ακούτε τις ακραίες φωνές – Σώσαμε την Ελλάδα». ΑΘΗΝΑ: Με τοποθετήσεις μελών της κυβέρνησης και βουλευτών συνεχίζεται και σήμερα  στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου. Η ψήφος εμπιστοσύνης έχει προγραμματισθεί για σήμερα, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί εάν η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι ή τα μεσάνυχτα.

Ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων προωθούν Κύπρος και Κένυα

Εικόνα
Ο Κενυάτης Αντιπρόεδρος κάλεσε τους Κυπρίους να επενδύσουν στην χώρα του. Οι αδελφικές σχέσεις της Κύπρου με την Κένυα και η ανάγκη για ενδυνάμωση των εμπορικών επαφών και επενδύσεων, τονίστηκαν σε συνάντηση που είχε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας με τον Αντιπρόεδρο της Κένυας Stephen Kalonzo Musyoka, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.