Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 8, 2013

Μπλόκο σε χαμηλότερα επιτόκια της ΕΚΤ

Εικόνα
Η απόφαση για το επίπεδο του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ φέρεται να προκάλεσε, σύμφωνα με δημοσίευμα στο γερμανικό Τύπο, έντονη διαφωνία στην τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου της: Οικονομολόγος του συμβουλίου πρότεινε περαιτέρω μείωσή τους από τα ήδη ιστορικά τους χαμηλά, πρόταση με την οποία φαίνεται να συμφωνεί ο Μάριο Ντράγκι, αλλά επτά μέλη «κυρίως από το Βορρά» έβαλαν μπλόκο.

Από σήμερα σε εφαρμογή το σχέδιο εθελούσιας εξόδου

Εικόνα
Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα το σχέδιο εθελούσιας εξόδου υπαλλήλων από την Τράπεζα Κύπρου. Οι εργαζόμενοι στην τράπεζα θα έχουν περιθώριο τριών εβδομάδων να αποφασίσουν κατά πόσο θα ενταχθούν στο σχέδιο.

Η ΕΚΤ δεν μπορεί να επιλύσει μόνη της την κρίση

Εικόνα
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί να επιλύσει την κρίση της ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα απευθυνόμενος σε οικονομολόγους ο επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ, Γενς Βάιντμαν, και κάλεσε τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να βελτιώσουν την κατάσταση των οικονομιών τους και να υιοθετήσουν αυστηρότερους δημοσιονομικούς κανόνες.

Ελλάδα: Πάει για σήμερα η συμφωνία με την Τρόικα

Εικόνα
«Ραντεβού στον αέρα» για τα μέτρα και τη δόση, αφού Γιάννης Στουρνάρας και ελεγκτές έφυγαν από την Αθήνα, χωρίς συμφωνία στις βαλίτσες τους για το Eurogroup.

Πέντε οι νεκροί στην έκρηξη σε τρένο στον Καναδά

Εικόνα
Πέντε τουλάχιστον άνθρωποι νεκροί και 40 αγνοούμενοι είναι ο τραγικός απολογισμός της έκρηξης σε αμαξοστοιχία που μετέφερε αργό πετρέλαιο στη μικρή καναδέζικη πόλη Λακ-Μεγκαντίκ, στο Κεμπέκ του Καναδά.