Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 12, 2013

Πρόεδρος Χριστόφιας: «Ο Μακάριος μας δείχνει το δρόμο»

Εικόνα
Τιμήθηκαν τα 110χρονα του πρώτου Προέδρου της Κύπρου.-   Τη διαβεβαίωση ότι "θα συνεχίσουμε τον αγώνα για επανένωση, συμφιλίωση και απαλλαγή από την κατοχή, αποδεικνύοντας καθημερινά και στην πράξη, με τις θέσεις και τις προτάσεις μας, την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητά μας για λύση, έτσι ώστε να καταφέρουμε ολόκληρος ο λαός της Κύπρου να μπορεί να ζήσει ελεύθερα στην πατρίδα του και όλοι, Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Μαρωνίτες, Αρμένιοι και Λατίνοι, να οικοδομήσουν μαζί το κοινό, ειρηνικό τους μέλλον στην Κύπρο", έδωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

ΧΑΚ: Πτωτικά κινήθηκε τη Δευτέρα

Εικόνα
Με οριακές απώλειες έκλεισε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με το Γενικό Δείκτη να σημειώνει ποσοστιαία πτώση της τάξης του 0,69% και να διαμορφώνεται στις 107,76 μονάδες. Μικρές απώλειες κατέγραψε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, που έκλεισε στις 42,28 μονάδες, με πτώση 0,26%.

Οι κάτοχοι αξιογράφων στον Διοικητή ΚΤ και Γενικό Εισαγγελέα

Εικόνα
Τους συνιστούν υπομονή.- Στα χέρια της ΚΤ η έκθεση A&M σε 10 μέρες.-   Εντός 10 ημερών θα βρίσκεται στα χέρια της Κεντρικής Τράπεζας το τελικό πόρισμα της έρευνας του διεθνούς οίκου Alvarez & Marsal που διεξάγεται με στόχο την εξακρίβωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες οι δυο κυπριακές τράπεζες και συγκεκριμένα η Λαϊκή Τράπεζα και η Τράπεζα Κύπρου, υπέστησαν ζημιές με αποτέλεσμα να χρειαστούν κρατική στήριξη. 

Ενώπιον της Κομισιόν οι προκλήσεις της Τουρκίας για ΑΟΖ

Ενώπιον της Κομισιόν, με σχετική ερώτηση, έθεσε την προκλητική στάση της Τουρκίας, ο  Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Τάκης Χατζηγεωργίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του. Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα «Hurriyet», στις 3 Φεβρουαρίου 2013 η Τουρκία ξεκινά έρευνες για πετρέλαιο στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), με το σεισμολογικό σκάφος «Πολάρκους».

Ελλάδα: Πλεόνασμα 159 εκ. ευρώ τον Ιανουάριο

Εικόνα
Παρά την υστέρηση εσόδων.- ΑΘΗΝΑ: Πλεόνασμα σημείωσε ο κρατικός προϋπολογισμός τον Ιανουάριο του 2013 έναντι ελλείμματος τον ίδιο μήνα πέρυσι, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Όλα τα Ζώδια 12/2

ΚΡΙΟΣ   Μέσα σας νιώθετε πιο ήρεμοι και για αυτό όλα γύρω σας έχουν χαλαρώσει. Η φιλική συμμετοχή ενός Υδροχόου σε μια προσωπική σας δουλειά θα σας δώσει τις δυνατότητες να επεκτείνετε τις δραστηριότητές σας. Από την άλλη μπορεί να περνάτε μια ρομαντική φάση με έναν Παρθένο ή Ζυγό. Σε κάποια πράγματα δεν θα είστε καθόλου ξεκάθαροι και δεν θα μπορέσετε να πάρετε αποφάσεις συγκεκριμένες. Ίσως να έχετε ακόμα ανάγκη για ξεκούραση ή και για ονειροπόλημα. Το ενδιαφέρον σας για την τέχνη θα είναι εμφανές.

Σαν σήμερα. . . 12 Φεβρουαρίου

Εικόνα
Γεγονότα 1859:  Από τον τηλεγραφικό σταθμό Αθηνών διαβιβάζεται το πρώτο διεθνές τηλεγράφημα στον τηλεγραφικό σταθμό Κωνσταντινουπόλεως. 1861:  Διεξάγεται ο πρώτος διασυλλογικός αγώνας στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Στο Σέφιλντ της Αγγλίας τίθενται αντιμέτωπες η Σέφιλντ (Sheffield F.C.) και η Χάλαμ (Ηallam FC). Σήμερα και οι δύο αυτές ομάδες αγωνίζονται στο τοπικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα.

Γιούρογκρουπ: Πρώτα ξέπλυμα και μετά συζήτηση για Μνημόνιο

Εικόνα
Αποφασίστηκε έρευνα από ιδιωτική εταιρεία.- Δεν συζητείται θέμα κουρέματος καταθέσεων, διαβεβαιώνει ο Όλι Ρεν.- Στόχος η επίτευξη συμφωνίας για την Κύπρο το Μάρτιο, δηλώνει ο Ντέισελμπλουμ .- 

Επεσαν οι υπογραφές Noble-Delek για το τεμάχιο 12

Εικόνα
Κρίκος για την ανέγερση του Τερματικού Υγροποίησης στο Βασιλικό.-   Μια νέα εποχή στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ σφραγίστηκε με την υπογραφή, τη Δευτέρα, της μεταβίβασης 30% των δικαιωμάτων της Noble στις εταιρείες Delek και Αvner, σύμφωνα με τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλή Συλικιώτη.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξηγεί γιατί φεύγει «με το κεφάλι ψηλά»

Εικόνα
Για να βλέπει τον Πενταδάκτυλο, λέει, «που μας φασκελώνει».-  Φεύγω με το κεφάλι ψηλά γιατί θέλω όταν βγαίνω από το Προεδρικό να βλέπω τον Πενταδάκτυλο, δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, διερωτούμενος ποιους βολεύει ο συμβιβασμός με τη διχοτόμηση και την κατοχή και απαντώντας: όχι την Κύπρο.

Νέες εστίες φωτιάς στην Κυπριακή κρίση από τους Financial Times.

Εικόνα
Τρία συν ένα ύποπτα σχέδια… διάσωσης.- Αντιδράσεις από  ΌΛι Ρεν , Κυπριακή Κυβέρνηση και Κεντρική Τράπεζα.-   Μια «ριζοσπαστική νέα επιλογή» για την οικονομική διάσωση της Κύπρου περιέχεται σε δήθεν εμπιστευτικό υπόμνημα που έχει ετοιμαστεί ενόψει της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times. 

Δώδεκα νεκροί από βομβιστική επίθεση στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας

Εικόνα
Η επίθεση σημειώθηκε σε συνοριακό πέρασμα που χρησιμοποιούν Σύροι.-  Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι, Σύροι και Τούρκοι, σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από έκρηξη σε αυτοκίνητο στα σύνορα Συρίας και Τουρκίας. Η έκρηξη οφειλόταν σε βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο που βρισκόταν στο συνοριακό πέρασμα στο Τσιλβέγκοζού και συνέβη στη νεκρή ζώνη ανάμεσα στις δύο χώρες.