Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 18, 2012

Σαν σήμερα...18 Απριλίου

Εικόνα

Πραγματικότητα η συνεκμετάλλευση Αερίου από Κύπρο και Ισραήλ

Εικόνα
Προωθούνται προς υπογραφή συμφωνίες για  ενέργεια, ασφάλεια, επενδύσεις, τουρισμό και συνεργασία με την Εκκλησία για υπερ-εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρισμού. Σύντομα στην Κύπρο ο Ισραηλινός Υπουργός Οικονομικών και στο Ισραήλ ο Συλικιώτης και ο Αρχιεπίσκοπος. 

Εμπρησμός τεμένους στη Λεμεσό φούντωσε την κατοχική προπαγάνδα

Εικόνα
Η Αστυνομία εξετάζει και το ενδεχόμενο προβοκάτσιας. Για προβοκάτσια κάνει λόγο και η τ/κ εφημερίδα «Αφρίκα».- Νερό στο μύλο της κατοχικής μηχανής προπαγάνδας, έριξαν άγνωστοι, στους οποίους αποδίδεται ο εμπρησμός του τεμένους Koprulu Haci Ibrahim Aga στη Λεμεσό, τα ξημερώματα του μεγάλου Σαββάτου. Το θέμα τυγχάνει πολιτικής εκμετάλλευσης από το κατοχικό καθεστώς, το οποίο άδραξε την ευκαιρία, κατηγορώντας για τη ζημιά την ε/κ πλευρά η οποία, όπως προκλητικά ισχυρίζεται ο Έρογλου, "δεν χωνεύει τους μουσουλμάνους και Τούρκους". Ο εθνικιστικός τ/κ τύπος βάλλει εναντίον των ε/κ, ενώ η εφημερίδα «Αφρίκα» κάνει λόγο για προβοκάτσια. 

Ερογλου: Πενταμερής ή ο καθένας το δρόμο του

Εικόνα
Εάν υπάρχει βούληση για συμφωνία ελάτε να κάνουμε μια πενταμερή διάσκεψη αυτή τη φορά και ας λύσουμε το Κυπριακό με τις εγγυήτριες δυνάμεις, δήλωσε ο Ντερβίς Ερογλου, προσθέτοντας: ''αυτή είναι η τελευταία μου έκκληση. Εάν απορριφθεί και αυτό, ο καθένας να πάρει το δρόμο του''.