Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 9, 2013

Χαμηλότερες των εκτιμήσεων οι γερμανικές εξαγωγές

Εικόνα
Χαμηλότερη των αρχικών εκτιμήσεων ήταν η αύξηση των γερμανικών εξαγωγών κατά τον Ιούνιο, ενώ πτώση-έκπληξη κατέγραψαν οι εισαγωγές, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών στο εξωτερικό μπορεί να απειλήσουν την ανάπτυξη στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, παρότι τα άλλα οικονομικά στοιχεία δείχνουν ανάκαμψη.

Die Zeit: Το λογαριασμό παρακαλώ

Εικόνα
Επικριτικό προς την Καγκελάριο Μέρκελ για την προεκλογική της τακτική είναι το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit με τίτλο: «Το λογαριασμό, παρακαλώ!»

Περιθώρια οικονομικής ώθησης στην Κίνα

Εικόνα
Σταθερός στο 2,7% σε ετήσια βάση παρέμεινε τον Ιούλιο ο πληθωρισμός στην Κίνα, παρέχοντας στις αρχές περιθώρια για οικονομική ώθηση, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή.

«Η Ελλάδα στα ίχνη των φοροφυγάδων»

Εικόνα
Στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να πατάξει τη φοροδιαφυγή αναφέρεται δημοσίευμα στο σημερινό φύλλο της μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακής εφημερίδας «Κουρίρ», με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Στα ίχνη των φοροφυγάδων» και υπότιτλο «Επιθεωρητές της εφορίας μεταμφιεσμένοι σε τουρίστες θέλουν να εισπράξουν εκατομμύρια που λείπουν».

Split Αβέρωφ με Προεδρικό

Εικόνα
Τη σαφή αντίθεσή του στο διαχωρισμό της Τράπεζας Κύπρου σε εμπορική και κτηματική, διατύπωσε ευθέως ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, αναγνωρίζοντας ότι στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχει διάσταση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παρεμβαίνοντας στις διεργασίες, ο κ. Νεοφύτου άνοιξε μέτωπο τόσο με τον διοικητή όσο και με μεγαλοδικηγόρους στους οποίους απέδωσε μεγάλες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας.

Αναδιάρθρωση δημοσίου με τη βοήθεια Βρετανών

Εικόνα
Στην υπογραφή διακρατικής συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο προχώρησε σήμερα η κυπριακή Δημοκρατία για την αναδιάρθρωση του ευρύτερου δημοσία τομέα.

Ικανοποιημένος ο Συνεργατισμός

Εικόνα
Ικανοποίηση για το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Συνεργατικού Κινήματος εξέφρασε ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνεργατικής Ομοσπονδίας, Αντρέας Μουσκάλλης.