Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 27, 2014

Επαφές Μαυρογιάννη στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών

Εικόνα
Το θέμα των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης αναμένεται να θέσει ο ε/κ διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης στις επαφές που θα έχει σήμερα και αύριο στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών με τον βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ, πέντε μόνιμα μέλη και πιθανόν και άλλα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Πέφτουν κεφάλια

Εικόνα
Τα χθεσινά επεισόδια που προκάλεσαν μέλη του ΕΛΑΜ στη Λεμεσό δρομολογούν σοβαρές εξελίξεις. Όπως πληροφορούμαστε, έχουν προκαλέσει την εντονότατη αντίδραση του Προέδρου Αναστασιάδη ο οποίος ζήτησε από χθες βράδυ ευθύνες για τα ελλιπή, όπως αποδείχθηκαν, μέτρα που έλαβε η αστυνομία και παρά τις πληροφορίες που της είχαν δοθεί από την ΚΥΠ ότι θα δρούσαν ακραία στοιχεία.

Υπάρχουν ευθύνες για τα ρεζιλέματα

Εικόνα
  Ευθύνες σε αποφάσεις που λήφθηκαν πριν τέσσερα χρόνια αναζητά η κυβέρνηση για την χθεσινή κατάσχεση του υπηρεσιακού οχήματος του γενικού εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη. Ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος δήλωσε ότι η απαλλοτρίωση της γης του Άθου Παρισινού και άλλων, που αποφάσισε το 2001 το υπουργείο Παιδείας για τους σκοπούς ανέγερσης δημοτικού σχολείου, ακυρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2010, επειδή το δημοτικό σχολείο ουδέποτε ανεγέρθηκε.

Ξεπέρασαν τα €27 δις τα Μη Εξυπηρετούμενα δάνεια

Εικόνα
Στα €27,54 δισεκατομμύρια αυξήθηκαν τον Ιανουάριο του 2014 τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια (ΜΕΔ) στο κυπριακό χρηματοπιστωτικό σύστημα σε σύγκριση με €26,92 δις στις 31 Δεκεμβρίου το 2013.

Έγκριση από το Υπουργικό έξι διαταγμάτων

Εικόνα
Την έκδοση διαταγμάτων που άπτονται των αποκρατικοποιήσεων ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό. Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ακόμη ότι ως το τέλος Μαΐου θα πρέπει να εγκριθεί από το Υπουργικό ρυθμιστικό πλαίσιο που θα θεσπίζει τις κατάλληλες διαδικασίες που άπτονται θεμάτων αφερεγγυότητας νομικών και φυσικών προσώπων, με το νομοσχέδιο να κατατίθεται στη Βουλή το Δεκέμβριο 2014.

Σταθερή η εμπιστοσύνη καταναλωτών

Εικόνα
Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών φαίνεται να είναι σταθερή μετά από απότομη αύξηση τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με νέα έρευνα, την Τετάρτη.

‘Ανωτέρα βία’ επικαλείται η Shell

Εικόνα
Ο πετρελαϊκός αγγλο-ολλανδικός όμιλος Shell ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έχει κηρύξει «ανωτέρα βία» για εξαγωγές αργού πετρελαίου από την Νιγηρία καθώς προσπαθεί να επιδιορθώσει τις ζημιές που προκλήθηκαν σε αγωγό από σαμποτάζ.

«Ο πιλότος ο μόνος υπεύθυνος»

Εικόνα
Έντεκα αεροσκάφη και πέντε πλοία συμμετέχουν στις σημερινές έρευνες για τον εντοπισμό του μοιραίου Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, προσπαθώντας να καλύψουν μια απόσταση συνολικά 30.115 τετραγωνικών χιλιομέτρων.