Σταθερή η εμπιστοσύνη καταναλωτών


Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών φαίνεται να είναι σταθερή μετά από απότομη αύξηση τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με νέα έρευνα, την Τετάρτη.


Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εταιρεία ερευνών αγοράς GfK αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «το καταναλωτικό κλίμα παραμένει σε πολύ καλό επίπεδο, αλλά δεν έχει ξεκάθαρη κατεύθυνση».

«Ενώ οι οικονομικές προσδοκίες και η τάση των καταναλωτών να δαπανούν συνεχίζουν να αυξάνονται, κάποιες προσδοκίες έχουν υποστεί χτύπημα», προστίθεται.

Συνολικά εκτιμήθηκε ότι ο δείκτης εμπιστοσύνης των νοικοκυριών  θα παραμείνει σταθερός στις 8,5 μονάδες, τον Απρίλιο.

Αυτή η ανάγνωση των στοιχείων βασίζεται στις απαντήσεις από 2.000 νοικοκυριά όσον αφορά τις προσδοκίες τους για μισθούς και οικονομία συνολικά τους προσεχείς μήνες, καθώς και την προθυμία τους να δαπανήσουν χρήματα.

Το κλίμα εμπιστοσύνης στην κορυφαία οικονομία της Ευρώπης είναι αυτή τη στιγμή θετικό, αλλά φαίνεται να έχει υποστεί μια υποχώρηση λόγω της αβεβαιότητας για την κρίση της Κριμαίας.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η έρευνα επιχειρηματικού κλίματος της εταιρείας Ifo σημείωσε πτώση από το προηγούμενο ψηλό δυόμισι χρόνων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"