Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 24, 2012

Σαν σήμερα. . . 24 Οκτωβρίου

Εικόνα

Tα Ζώδια 24/10

Εικόνα

Αγωνία στο ζενίθ: Θα προλάβουμε ή όχι τη στάση πληρωμών!

Εικόνα
Η Τρόικα αποφεύγει να πει πότε θα έρθει για διαπραγμάτευση, ενώ το ορόσημο της 12ης Νοεμβρίου πλησιάζει επικίνδυνα.- Τα κόμματα ζητούν τις αντιπροτάσεις και η Κυβέρνηση απαντά ότι «η Τρόικα απαίτησε εμπιστευτικότητα».

Διοικητής ΚΤ: Η Κύπρος μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις

Εικόνα
Περαιτέρω πτώση αναμένεται να σημειώσει το ΑΕΠ της Κύπρου μέχρι το 2014, ο στόχος για δημοσιονομικό έλλειμμα 2,6% δεν αναμένεται να υλοποιηθεί, αλλά προβλέπεται στο 4,8% και το δημόσιο χρέος αναμένεται να φθάσει το 87,3%, δήλωσε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης, σημειώνοντας ότι όλες οι αρνητικές εξελίξεις, απαιτούν την όσο το δυνατό γρηγορότερη σύναψη ενός προγράμματος ανασυγκρότησης στα πλαίσια της αίτησης βοήθειας, που έκανε η Κύπρος για ένταξη στο Μηχανισμό Στήριξης της ΕΕ/ΔΝΤ.

Μπάχαλο με τα αξιόγραφα – Η Κυβέρνηση παρέπεμψε το θέμα στην Τρόικα

Εικόνα
Έντονες αντιδράσεις των θυμάτων και βουλευτών.- Συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών.- Το πόρισμα της Κεντρικής Τράπεζας για τα αξιόγραφα καθώς και οι ενέργειες που κάνει αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, την τρόικα, για το πώς εξασφαλίζεται το λαβείν των κατόχων αξιόγραφων, συζήτησε χθες η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών.

Διαδήλωση για κατάργηση του Ραδιομαραθώνιου

Εικόνα

Κινεζική επένδυση – το παραμύθι δεν έχει τέλος

Εικόνα
Αρχές Νοεμβρίου αναμένεται απάντηση του Κινέζου, παρόλον ότι διαπιστώθηκε «πρόβλημα σοβαρότητας».-  Μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου θα πρέπει η κινεζική εταιρεία Far Eastern Phoenix να δώσει την τελική της απάντηση για την επένδυση στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας με χρονικό ορίζοντα τα 19 χρόνια, ενώ την ίδια ώρα διαφαίνεται ότι το ενδεχόμενο επένδυσης για διάστημα 50 χρόνων δεν είναι εφικτό.

Ευρωκοινοβούλιο: Λιγότερη λιτότητα και μεγαλύτερη εποπτεία στις τράπεζες

Εικόνα
Όλοι σχεδόν οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου υποστήριξαν, κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής με τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι χάθηκε η ευκαιρία να ληφθούν πραγματικές αποφάσεις για την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση και για τη δημιουργία ανάπτυξης και νέων θέσεων εργασίας. Υποστήριξαν ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση χρειάζεται μεγαλύτερη φιλοδοξία για την τραπεζική εποπτεία και το μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ, και λιγότερη έμφαση στη λιτότητα.

Περίεργες αλλοιώσεις της ιστορίας της Κύπρου από το Υπ.Παιδείας

Εικόνα
Αλλαγές με πολιτική προσέγγιση και αμφισβήτηση της ελληνικού χαρακτήρα των Κυπρίων.-      ΑΘΗΝΑ: Κάτι συμβαίνει ταυτόχρονα στα δύο προπύργια του Ελληνισμού, σε Ελλάδα, και Κύπρο, αλλιώς δεν εξηγείται αυτό το περίεργο ταυτόχρονο συμβάν της αλλοίωσης της ιστορίας του Ελληνισμού.