Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 6, 2011

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -----> Το τρομακτικό μυστικό του Αϊνστάιν: αλλόκοτα διηγήματα. Ανδρέας Κ. Ανδρέου (Καπανδρέου)

Εικόνα
Το τρομακτικό μυστικό του Αϊνστάιν: αλλόκοτα διηγήματα

Καπανδρέου, Ανδρέας. Το τρομακτικό μυστικό του Αϊνστάιν: αλλόκοτα διηγήματα. Λευκωσία: Επιφανίου, 2010. ISBN: 978-9963-685-87-5

Δώδεκα αλλόκοτα διηγήματα, δώδεκα παράξενες ιστορίες…

1. «Το τρομακτικό μυστικό του Αϊνστάιν»
Οι σκισμένες σελίδες ενός παλιού ημερολογίου που έπεσαν τυχαία στα χέρια μου, αποκαλύπτουν στοιχεία για ένα τρομακτικό μυστικό στο οποίο εμπλέκονται ο Αλμπέρτ Αϊνστάιν και το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό!
2. «Αμάρ»
Ένας αδίστακτος Μαροκινός γκάγκστερ είναι έτοιμος για όλα, όχι όμως για την πραγματικότητα που αντικρύζει ξαφνικά μπροστά του…
3. «Το δωμάτιο με τους καθρέφτες»
Υπάρχει άραγε πεπρωμένο; Γίνονται τα όνειρα πραγματικότητα; Τι είναι άραγε πιο οδυνηρό; O θάνατος ή η ζωή; Οι απαντήσεις δίνονται στο δωμάτιο με τους καθρέφτες…
4. «Ένα μπουκέτο ορχιδέες από το πουθενά»Όταν ένα μπουκέτο ορχιδέες αποστέλλεται στον παραλήπτη του από τον άλλο κόσμο…
5. «Θανάσιμο όνειρο»
Το όνειρο μπλέκεται με την πραγματικότητα και το …

Έρχεται το χάπι κατά του μεθυσιού

Εικόνα
Αυστραλός ερευνητής από το πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας, Μαρξ Χάτσισον, πιστεύει ότι σε τρία χρόνια θα διατίθεται στην αγορά ένα χάπι που θα απευθύνεται κυρίως στα άτομα που δεν έχουν ιδιαίτερες "αντοχές" στο αλκοόλ. Σύμφωνα με τον ίδιο, το χάπι που θα χορηγείται με ιατρική συνταγή, θα περιορίζει τις επιπτώσεις του αλκοόλ στα κύτταρα.
Σε πειράματα που διεξήγαγαν Αυστραλοί και Αμερικανοί ερευνητές σε ποντίκια διαπίστωσαν ότι όσα έπαιρναν το χάπι και είχαν προηγουμένως καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ παρέμεναν νηφάλια και δεν αντιμετώπιζαν κινητικά προβλήματα, όπως π.χ. απώλεια ισορροπίας. Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση "British Journal of Pharmacology".

Δεν βρέθηκε οτιδήποτε στο Μαρί (ΕΨΑΧΝΑΝ ΓΙΑ ΟΣΤΑ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ)

Εικόνα
Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της αστυνομίας στην περιοχή της έκρηξης στη Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης για συλλογή τεκμηρίων, χωρίς όμως να έχει βρεθεί οτιδήποτε, σύμφωνα με πληροφορίες. Σχεδόν τρεις μήνες (για την ακρίβεια 87 μέρες) μετά τη φοβερή τραγωδία της 11ης Ιουλίου στη Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης, η αστυνομία πραγματοποίησε σήμερα πρωί πρωί άλλη μία επιχείρηση.
Στην περιοχή της έκρηξης βρέθηκαν πέραν των 50 αστυνομικών, οι οποίοι υπό την καθοδήγηση αξιωματικών του ΤΑΕ Αρχηγείου προσπάθησαν να περισυλλέξουν οτιδήποτε έχει σχέση με τις σορούς των 13 θυμάτων της τραγωδίας.
Στην ουσία οι αστυνομικοί «κτένισαν» με τη βοήθεια εργαλείων όλη την περιοχή εντός και πέριξ του κρατήρα σε μια ακτίνα 600-700 μέτρων με την ελπίδα να εντοπίσουν και να συλλέξουν ό,τι απέμεινε. Όπως ανέφερε στον «Π» καλά ενημερωμένη αστυνομική πηγή, η σημερινή επιχείρηση έγινε κατά κύριο λόγο προς ικανοποίηση -όσο μακάβριο και εάν ακούγεται- του αισθήματος των συγγενών των 13 θυμάτων, ότι δεν παραμένει οτιδήπο…

Στο ζενίθ η αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης

Εικόνα
«Πραξικοπήματα, συνωμοσίες και φαντάσματα» στο πολιτικό λεξιλόγιο – Θέμα «Πόρισμα Πολυβίου» εγγράφεται για συζήτηση στη Βουλή.

Η σύγκρουση Κυβέρνησης - Αντιπολίτευσης εξελίσσεται χωρίς όρια. Με έρεισμα το πόρισμα Πολυβίου για τη φονική έκρηξη στο Μαρί, τις αποδιδόμενες στον Πρόεδρο Χριστόφια ευθύνες, την γενική απαίτηση αλλά και την δική του άρνησή να παραιτηθεί, η αντιπαράθεση μεταφέρεται στη Βουλή.

Στη σημερινή σύσκεψη των αρχηγών και εκπροσώπων των κομμάτων στη Βουλή αναμένεται ότι θα εγγραφεί θέμα για συζήτηση στην Ολομέλεια. Στόχος της αντιπολίτευσης είναι από τη μια να αναδείξει το θεσμικό ζήτημα που προκύπτει από την απόρριψη του πορίσματος από την Κυβέρνηση και από την άλλη «να φανεί ότι ο Πρόεδρος δεν τυγχάνει της υποστήριξης της πλειοψηφίας των πολιτικών κομμάτων και του λαού».

ΑΚΕΛ και Κυβέρνηση αντιδρούν, κάνουν λόγο για «πολιτικό πραξικόπημα», βάλλουν κατά του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκου Αναστασιάδη, επιχειρώντας ταυτόχρονα να ξανακτίσουν γέφυρες με ΔΗΚΟ κ…

Σύνταγμα: Ματαιοπονία ο εξαναγκασμός Χριστόφια σε παραίτηση

Εικόνα
Η Βουλή χρειάζεται τα τρία τέταρτα των ψήφων, και ο Πέτρος Κληρίδης συνυπογραφήν του Άκη Παπασάββα

Το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, με απόλυτη σαφήνεια, προστατεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από οποιανδήποτε προσπάθειαν εξαναγκασμού του σε παραίτηση. Ο Δημήτρης Χριστόφιας δεν πρόκειται να απολέσει τον προεδρικό του θώκο, εκτός εάν, πρίν από τη λήξη της θητείας του, αποδειχθεί διανοητικά ανεπαρκής. Επί τούτου, το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι σαφέστατο και λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας για τον κ. Χριστόφια, ο οποίος, τυγχάνει και ασυλίας. Με τη εκπνοή όμως της θητείας του, σύμφωνα πάντα με το Σύνταγμα, ο κ. Χριστόφιας μπορεί να διωχθεί ποινικά για οποιονδήποτε αδίκημαν το οποίο διαπράχθηκε από τον ίδιο κατά την άσκηση του λειτουργήματός του.

Σύμφωνα με το άρθρο 44 του Συντάγματος, η θέση του προέδρου της Δημοκρατίας κενώνεται μόνο στις εξής περιπτώσεις: 1) Με τον θάνατό του. 2) Με τη γραπτή παραίτησή του προς τον πρόεδρο της Βουλής. 3) Με την καταδίκη του για εσχάτ…

Επιμένει σε παραίτηση του Προέδρου Χριστόφια το ΔΗΚΟ

Εικόνα
Και προτείνει Κυβέρνηση «Εθνικής Σωτηρίας» - Επτά βήματα στρατηγικής.

Μετά από αξιολόγηση της κατάστασης στα Συλλογικά του Όργανα, σε χθεσινές διαδοχικές συσκέψεις, το ΔΗΚΟ απευθύνεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου και στην κοινωνία, προτείνοντας μια στρατηγική ευθύνης και πανεθνικής προσπάθειας, ενώ τονίζει ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του, προτείνοντας σχηματισμό κυβέρνησης «Εθνικής Σωτηρίας».

Στη σχετική ανακοίνωση του ΔΗΚΟ αναφέρεται πως ο Πρόεδρος δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του μετά το πόρισμα Πολυβίου, επειδή του καταλογίζει σοβαρότατες προσωπικές, πολιτικές και θεσμικές ευθύνες, ενώ η παραμονή του δεν συμβάλλει σε συνθήκες ενότητας στο εσωτερικό μέτωπο. Τέλος αναφέρει ότι «η παραίτηση του ανοίγει το δρόμο για υπέρβαση της κρίσης στη βάση του Συντάγματος, της νομιμότητας και της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος.»

Για την αντιπετώπιση της κρίσης το ΔΗΚΟ καθορίζει επτά βήματα στρατηγικής:

1. Απ…

Ολομέτωπη επίθεση ΑΚΕΛ σε κόμματα και Πολυβίου

Εικόνα
Δηλώσεις Άντρου Κυπριανού και Γιώργου Λουκαίδη – Αγκίστρια σε ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ.

Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε χθες το ΑΚΕΛ δια του ΓΓ Άντρου Κυπριανού και  του νέου Εκπροσώπου Τύπου Γιώργου Λουκαίδη εναντίον του ΔΗΣΥ και του Νίκου Αναστασιάδη καθώς του και του Πόλυ Πολυβίου, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να αποσπάσει το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ από το αντικυβερνητικό μέτωπο. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Νίκου Αναστασιάδη ότι τα κόμματα της αντιπολίτευση θα αναλάβουν δράση μέσω του κοινοβουλίου αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν παραιτηθεί, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, τόνισε ότι «αν οδηγηθούμε σε πολιτικό πραξικόπημα, η αντιπολίτευση θα φέρει ακέραια την ευθύνη».

Επίσης ο  Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης κατήγγειλε τον Νίκο Αναστασιάδη και τον ΔΗΣΥ ότι επιχειρούν να συμπαρασύρουν τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις  σε μια πολιτική και πολιτειακή κρίση. Την ίδια στιγμή, κάλεσε το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ να ξεκαθαρίσουν την θέση τους για το αν θα συνταχθούν μαζί του. «Στόχος όλων», πρόσθεσε ο κ…

ΕΔΕΚ: «Η μόνη επιλογή του Προέδρου είναι η παραίτηση»

Εικόνα
Με ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ επικρίνει έντονα την αντιθεσμική συμπεριφορά των κυβερνώντων, αναφορικά με το πόρισμα Πολυβίου, τονίζοντας ότι αυτή «κορυφώθηκε με την δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας ότι θα μελετήσει και το πόρισμα της αστυνομίας. Αγνοώντας, παραγνωρίζοντας και καταπατώντας κάθε συνταγματικόν κανόνα που ορίζει ότι μόνος αρμόδιος να εξετάζει το ανακριτικό υλικό είναι ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας και ουδείς άλλος».

Η πολιτική κατάσταση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί, μετά την έκδοση του πορίσματος Πολυβίου απασχόλησε χθες το πρωί το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ, το οποίο συνήλθε σε έκτακτη συνεδρία.
Το πόρισμα, αναφέρει η ΕΔΕΚ, υπήρξε αντικειμενικό, αμερόληπτο, τεκμηριωμένο «και πρότυπο μιας οιονεί δικαστικής διαδικασίας, που εξασφάλισε την καταξίωση του από το αλάνθαστο λαϊκό αισθητήριο». Το πόρισμα και τα ευρήματα του, σημειώνει, «ταυτίζονται πλήρως με τα συμπεράσματα και τις απόψεις των πολιτών και οι οφθαλμοφανείς πολιτικές ευθύνες καταλογίστηκαν ορθά σε εκείνους που…

Η Άγκυρα πιέζει Αίγυπτον και Λίβανον να ακυρώσουν τις συμφωνίες ΑΟΖ

Εικόνα
Παρασκηνιακή δραστηριότητα του Αχμέτ Νταβούτογλου – Ο Λαμπρινίδης σε περιοδεία στο Κάιρο, Βηρυτό και Αμμάν.
Σε παρασκηνιακές παρεμβάσεις προς την Αίγυπτο και προς τον Λίβανο με σκοπό να ακυρώσουν τις συμφωνίες που έχουν συνάψει με την  Κυπριακή Δημοκρατία για την οριοθέτηση των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ) στην Ανατολική Μεσόγειο προβαίνει η Άγκυρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αθηναίκής εφημερίδας ''Το Βήμα'', η Τουρκική τακτική συμπληρώνει εκείνη της σκληρής ρητορικής και των προκλήσεων που δημοσίως ακολουθεί η Άγκυρα με την αποστολή του ερευνητικού σκάφους «Πίρι Ρέις» εντός της κυπριακής ΑΟΖ, συνοδεία πολεμικών σκαφών, αλλά και την έκδοση ναυτικών αγγελιών με τις οποίες αμφισβητεί τόσο κυπριακές όσο και ελληνικές θαλάσσιες ζώνες όπως στο Καστελόριζο.

Τον ρόλο του χαλαστή έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, παρενέβη προς τη Λιβανική και την …

Κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου οι εξορύξεις στην ΑΟΖ, επαναλαμβάνει η Βρετανία

Εικόνα
Διαβήματα στην Τουρκία με κάθε ευκαρία, λέγει ο David Lidington

Βρετανοί επίσημοι τονίζουν στην Τουρκία με κάθε δυνατή ευκαιρία ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ενεργεί εντός των κυριαρχικών δικαιωμάτων της διεξάγοντας έρευνες για εντοπισμό υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, δήλωσε ο Βρετανός Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, David Lidington.

Ο κ. Λίντιγκτον μιλούσε σε ειδική για την Κύπρο εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνδιάσκεψης του συντηρητικού κόμματος, στο Μάντσεστερ,το βράδυτης Τρίτης.

Ο Βρετανός Υφυπουργός αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Κύπρο για να τονίσει ότι το κύριο συμπέρασμα του ήταν η συναίσθηση της υποχρέωσης του Ηνωμένου Βασιλείου να βοηθήσει σ’ αυτό που πρέπει να είναι μια διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων μεταξύ των δυο κοινοτήτων.

Υποστήριξε το συνεχιζόμενο έργο για ταυτοποίηση των αγνοουμένων, εξέφρασε το θαυμασμό του για τις προσπάθειες προς ανάπτυξη κατανόησης μεταξύ των διαφόρων κοινοτήτων. Εκαμε…

Εκπρόσωπος: Οι εξορύξεις δεν σχετίζονται με τις διαπραγματεύσεις

Εικόνα
Απάντηση στις δηλώσεις Έρογλου στο Euronews

Η ερευνητική γεώτρηση και γενικότερα οι έρευνες για εντοπισμό υδρογονανθράκων δεν έχει καμιά σχέση με τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό ούτε και με την πολιτική συγκυρία, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σχολιάζοντας δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη στο ειδησεογραφικό κανάλι.

Σε δηλώσεις μετά τη χθεσινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Στέφανος Στεφάνος είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ασκεί ένα κυριαρχικό της δικαίωμα που είναι αναφαίρετο και αδιαπραγμάτευτο. ''Ηταν στους σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας η μετάβαση στη δεύτερη φάση των ερευνών που είναι η ερευνητική γεώτρηση και αυτές οι έρευνες έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό.''

Η τουρκική πλευρά προσπαθεί να συνδέσει τις έρευνες με τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό για να αμφισβητήσει το κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και να εξισώσει το ψευδοκράτος με το νόμιμο κράτος, σημείωσε.

Το ψευδοκράτος, πρόσθεσε, δεν έχει κανένα δικαίωμα, διότι απλώς, με βάση το διεθνές …

35 εκ. ευρώ έχει μαζέψει μέχρι τώρα ο Ραδιομαραθώνιος

Εικόνα
Φέτος θα διεξαχθεί 23 έως 25 Οκτωβρίου

Διεξάγεται από τις 23 μέχρι και τις 25 Οκτωβρίου ο 22ος Ραδιομαραθώνιος για Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες τον οποίο συνδιοργανώνουν το Ραδιοφωνικό Ιδρυμα Κύπρου και η Marfin Laiki Bank.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη η Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ιδρύματος Ραδιομαραθώνιος, σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ελση Χριστόφια, είπε ότι η Διαχειριστική Επιτροπή «έχει την ευθύνη και το δύσκολο έργο της διαχείρισης των εισφορών του κόσμου, που στο σύνολο τους από τον 1ο μέχρι τον 21ο Ραδιομαραθώνιο έχουν ξεπεράσει τα 35 εκατομμύρια ευρώ».

Η κ. Χριστόφια είπε ότι «από το Νοέμβριο του 2010 μέχρι το τέλος Αυγούστου 2011 μελετήθηκαν από τη Διαχειριστική Επιτροπή 2,288 αιτήσεις σε σύγκριση με 2,274 την αντίστοιχη περσινή περίοδο».

Πρόσθεσε ότι «από τις αιτήσεις αυτές εγκρίθηκαν 2,060, εκ των οποίων 2,025 αφορούν άτομα και 35 ιδρύματα, σε σύγκριση με 2,126 συνολικές εγκρίσεις πέρυσι, ενώ 228 αιτήσεις απορρίφθηκαν σε σύγκριση με 148 απορρίψεις την περ…