35 εκ. ευρώ έχει μαζέψει μέχρι τώρα ο Ραδιομαραθώνιος

Φέτος θα διεξαχθεί 23 έως 25 Οκτωβρίου

Διεξάγεται από τις 23 μέχρι και τις 25 Οκτωβρίου ο 22ος Ραδιομαραθώνιος για Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες τον οποίο συνδιοργανώνουν το Ραδιοφωνικό Ιδρυμα Κύπρου και η Marfin Laiki Bank.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη η Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ιδρύματος Ραδιομαραθώνιος, σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ελση Χριστόφια, είπε ότι η Διαχειριστική Επιτροπή «έχει την ευθύνη και το δύσκολο έργο της διαχείρισης των εισφορών του κόσμου, που στο σύνολο τους από τον 1ο μέχρι τον 21ο Ραδιομαραθώνιο έχουν ξεπεράσει τα 35 εκατομμύρια ευρώ».

Η κ. Χριστόφια είπε ότι «από το Νοέμβριο του 2010 μέχρι το τέλος Αυγούστου 2011 μελετήθηκαν από τη Διαχειριστική Επιτροπή 2,288 αιτήσεις σε σύγκριση με 2,274 την αντίστοιχη περσινή περίοδο».

Πρόσθεσε ότι «από τις αιτήσεις αυτές εγκρίθηκαν 2,060, εκ των οποίων 2,025 αφορούν άτομα και 35 ιδρύματα, σε σύγκριση με 2,126 συνολικές εγκρίσεις πέρυσι, ενώ 228 αιτήσεις απορρίφθηκαν σε σύγκριση με 148 απορρίψεις την περσινή περίοδο».

Η κ. Χριστόφια είπε ότι «σήμερα εκκρεμούν 595 αιτήσεις για εξέταση».

Οπως είπε η κ. Χριστόφια, «οι πιο πάνω αριθμοί καταδεικνύουν την έκταση των αναγκών που καλύπτονται μέσα από την εθελοντική συνδρομή χιλιάδων ανθρώπων που με την προσφορά τους έρχονται αρωγοί στο έργο της Πολιτείας».

Οι εκδηλώσεις άρχισαν φέτος με την Κρουαζιέρα Αγάπης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 23 με 26 Σεπτεμβρίου 2011 με προορισμό τη Ρόδο και τη Σύμη.

Μια πολύ αλλιώτικη πτήση θα πραγματοποιηθεί και φέτος στις 4,5 και 6 Νοεμβρίου 2011 στο πλαίσιο του Ραδιομαραθωνίου, η οποία αποτελεί προσφορά των Κυπριακών Αερογραμμών, επίσημου υποστηρικτή του θεσμού και στηρίζεται επίσης από την εταιρεία ExxonMobil και Ε.Ν. Μάνος (Κύπρος) Λτδ.

Η πτήση, με προορισμό τα Ιωάννινα, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά φέτος με δύο διανυκτερεύσεις και θα περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα με πολλές εκπλήξεις.


Επίσης, πραγματοποιείται και φέτος Εκθεσης Εργων Τέχνης στο Πολιτιστικό Κέντρο της Marfin Laiki Bank, ενώ κατά το τέλος της έκθεσης πραγματοποιείται η δημοπρασία των Εργων Τέχνης, μέσω του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου.

Στόχοι του Ραδιομαραθωνίου είναι η ηθική και υλική συμπαράσταση προς τους ανθρώπους που χρειάζονται υποστήριξη από το Ιδρυμα Ραδιομαραθωνίου, η πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου αλλά και του κάθε πολίτη ξεχωριστά, η καλλιέργεια κοινωνικού προτύπου σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των ατόμων που χρειάζονται τη στήριξη του Ιδρύματος Ραδιομαραθωνίου και η ενίσχυση της προσπάθειας για την ένταξη των ατόμων που χρειάζονται βοήθεια για ένταξη στο κοινωνικό σύνολο.

Στόχος του Ραδιομαραθωνίου είναι, επίσης, η συγκέντρωση χρημάτων και η διάθεσή τους σε ιδρύματα, σε σωματεία και σε οικογένειες των ατόμων που χρειάζονται στήριξη, για την αγορά ειδικών εξοπλιστικών οργάνων, την παροχή κατάλληλης θεραπευτικής αγωγής ή τη βελτίωση συνθηκών διαβίωσής τους.

Οι κυριότερες παθήσεις που βοηθούνται είναι η ιδιοπαθής ψυχοκινητική καθυστέρηση, οι χρωμοσωμιακές διαταραχές, ανωμαλίες διάπλασης κεντρικού νευρικού συστήματος, γενετικά σύνδρομα, μυοπάθειες / νευρομυϊκά νοσήματα, εγκεφαλική παράλυση, μαιευτική παράλυση, ορθοπεδικά προβλήματα, διαταραχές όρασης / ακοής, αυτισμός, καθυστέρηση και / ή προβλήματα λόγου, μαθησιακές δυσκολίες, ψυχιατρικά / ψυχολογικά προβλήματα, υδροκεφαλία, αιματολογικά προβλήματα, ογκολογικά προβλήματα, καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτης, επιληψία, άσθμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"