Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 6, 2014

Κοινό ανακοινωθέν: Άνω-κάτω με τη συμφωνία

Εικόνα
Λευκωσία: Το προσχέδιο κοινού ανακοινωθέντος έχει συμφωνηθεί, αναφέρουν οι Αμερικανοί, οι οποίοι σπεύδουν να αναδείξουν την εξέλιξη αυτή, ώστε «πανηγυρικά» να γίνει η πρώτη συνάντηση Αναστασιάδη- Έρογλου, τις επόμενες εβδομάδες.

Έτοιμος ο νόμος για τις αποκρατικοποιήσεις

Εικόνα
Λευκωσία: Την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο που θα αφορά τις αποκρατικοποιήσεις ημικρατικών Οργανισμών. Το νομοσχέδιο εξασφάλισε το πράσινο φως από την Τρόικα και παίρνει πλέον την οδό για έγκριση από το Υπουργικό και ψήφιση από τη Βουλή. Παρασκηνιακά η Κυβέρνηση προσπαθεί να εξασφαλίσει την απαραίτητη πλειοψηφία.

Βουλιάζει στα προβληματικά δάνεια η οικονομία

Εικόνα
Λευκωσία: Στα €24,1 δισ. ανέρχονταν τέλος περασμένου Σεπτεμβρίου τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, παρουσιάζοντας μία αύξηση των €3,4 δισ. μέσα σε τρεις μήνες. Τα στοιχεία έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Κεντρική Τράπεζα και σύμφωνα με αυτά, τα NPL’s στις τράπεζες ανέρχονταν στα €18,4 δισ. και στα συνεργατικά στα €5,7 δισ. με τον δείκτη να ανέρχεται στο 36% και 42,2% του συνόλου των δανείων αντίστοιχα. Μέσα σε εννέα μήνες τα προβληματικά δάνεια αυξήθηκαν κατά €8,68 δισ.

Με 677 κενές θέσεις η Αστυνομία

Εικόνα
Λευκωσία: Στα όρια της εργάζεται η Αστυνομία όπου το έμψυχο δυναμικό της μειώθηκε κατά 12% ή 677 θέσεις και κατά 39 εκατομμύρια ο προϋπολογισμός της. Θέσεις - κλειδιά στα οποία έπρεπε να βρίσκονται βαθμούχοι υπηρετούν απλοί αστυνομικοί, ενώ σε διευθυντικές θέσεις υπηρετούν άτομα με χαμηλότερους βαθμούς, όπως για παράδειγμα στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου.

Αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης

Εικόνα
Η τελευταία στη σειρά χειμωνιάτικη θύελλα που πλήττει τις Ηνωμένες Πολιτείες, συνοδευόμενη από χιόνι 30 εκατοστών σε πολλές αμερικανικές πολιτείες, σε μια ακτίνα από το Κάνσας έως τη στη Μασαχουσέτη, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα καθώς περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Οι μισοί από αυτούς εντοπίζονται στην Πενσυλβάνια.

Πτώση 1,04% του Γενικού Δείκτη ΧΑ

Εικόνα
Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε αρνητική μεταβολή κατά 0,03%, με τον δείκτη Standard & Poor's 500 να μειώνεται κατά 0,20% και τον δείκτη Nasdaq να μειώνεται κατά 0,50%. Στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στο Λονδίνο, ο FTSE 100 αυξήθηκε κατά 0,13%, στο Παρίσι ο CAC 40 αυξήθηκε κατά 0,01% και στη Φραγκφούρτη ο DAX έκλεισε με πτώση 0,13%. Στην Ελλάδα, θετικά κινήθηκε ο Γενικός Δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 2,27%. Στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε αρνητικά, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 1,04%.

Γαλλία και Γερμανία να ανοίξουν τα κεφάλαια 23 και 24

Εικόνα
Στη Γαλλία και τη Γερμανία εναπόκειται για να ανοίξουν τα κεφάλαια 23 και 24, τα οποία έχει μπλοκάρει η Κυπριακή Δημοκρατία, σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό ΕΕ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Τα τρία σενάρια για το ελληνικό χρέος

Εικόνα
Αν και …«εκτός έδρας», στη Φρανκφούρτη όπου μεταβαίνει, θα νοιώσει μάλλον πως βρίσκεται «στο δικό του γήπεδο» αφού σχεδόν καθημερινά πια, όλα τα γερμανικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν να παρουσιάσουν και ένα νέο σενάριο για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Μετά τις πληροφορίες και τα σενάρια που διακινούνται για νέο δάνειο ή επιμήκυνση έως 50 χρόνια (που ισοδυναμεί σχεδόν με «κούρεμα» του ελληνικού χρέους), θα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να απαντήσει κατ’ιδίαν στις απορίες ξένων επενδυτών και για το τι θα μπορούσε να κάνει στο μέλλον η  Ελλάδα, αν γλιτώσει από τον εφιάλτη της χρεοκοπίας και τα βάρη του παρελθόντος.