Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 18, 2011

Σαν σήμερα...18 Νοεμβρίου

Εικόνα
Επέτειοι: Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας . Γεγονότα 1626:  Τίθεται ο θεμέλιος λίθος της νέας Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.

Στην τελική ευθεία η κούρσα για τις δημοτικές εκλογές της 18 Δεκεμβρίου

Εικόνα
Δεκάδες επίδοξοι δήμαρχοι και εκατοντάδες επίδοξοι δημοτικοί σύμβουλοι και Σχολικοί Έφοροι, υπέβαλαν χθες την υποψηφιότητα τους  και ξεκίνησαν την  κούρσα για τις 18 Δεκεμβρίου, με την ελπίδα ότι ο καθένας τους θα είναι  νικητής, εξασφαλίζοντας την  πλειοψηφία των ψηφοφόρων της κοινότητας τους. Στην επαρχία Λευκωσίας υποβλήθηκαν υποψηφιότητες για  10  δήμους στις ελεύθερες περιοχές και 2 στις κατεχόμενες. 

Η σταθερότητα στην περιοχή στόχος Αθήνας και Λευκωσίας

Εικόνα
Ο νέος ΥΠΑΜ  Ελλάδας στην Κύπρο.-Αβραμόπουλος και Ηλιάδης τόνισαν τους εθνικούς δεσμούς που ενώνουν Κύπρο και Ελλάδα. Κύπρος και Ελλάδα επιδιώκουν να αποτελέσουν παράγοντες σταθερότητας, ειρήνης και ομαλότητας στην περιοχή, δήλωσαν οι Υπουργοί Αμυνας Κύπρου και Ελλάδας Δημήτρης Ηλιάδης και Δημήτρης Αβραμόπουλος, οι οποίοι επαναβεβαίωσαν την άριστη και αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και των δύο Υπουργείων.

Η Τουρκία διεκδικεί περιουσία στις ελεύθερες περιοχές, αξίας 100δις δολλαρίων

Στα 100 δισ. δολάρια φτάνει η αξία των ακινήτων των τουρκικών ευαγών ιδρυμάτων (βακούφια) στις ελεύθερες περιοχές και η Τουρκία θα τα διεκδικήσει μέσω του ΕΔΑΔ και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής Κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς.

Δεκάδες χιλιάδες στις πορείες στην Ελλάδα για το Πολυτεχνείο

Εικόνα
Κουκουλοφόροι του «Μαύρου Μπλογκ» προκάλεσαν μικροεπεισόδια ΑΘΗΝΑ: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα έδωσαν το παρών τους στις πορείες που οργανώθηκαν χθες, κατά την κορύφωση των εορτασμών για την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η Κυπριακή Βουλή τίμησε τη μνήμη της εξέγερσης Πολυτεχνείου

Εικόνα
Εκδήλωση φοιτητών και μαθητών έξω από την Αμερικανική πρεσβεία. Με τήρηση μονόλεπτης σιγής και με προ ημερησίας διατάξεως αναφορά του Προέδρου της, Γιαννάκη Ομήρου, τίμησε χθες η Βουλή των Αντιπροσώπων, κατά την απογευματινή συνεδρία της Ολομέλειας, την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και τα ηρωικά θύματα του αντιδικτατορικού αγώνα.

Shell και Τουρκία θα υπογράψουν τη συμφωνία στην Κερύνεια

Εικόνα
Στην κατεχόμενη Κερύνεια θα υπογραφεί η συμφωνία ΤΡΑΟ - Shell για την πραγματοποίηση γεωτρήσεων στην Αττάλεια και βόρεια της Κύπρου, εντός της ΑΟΖ της Τουρκίας.

Σε απευθείας δίκη στο Κακουργιοδικείο ο γυναικολόγος

Εικόνα
Με 210 κατηγορίες που επισύρουν ποινές μέχρι και διά βίου φυλάκιση Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Κύπρου που θα συνεδριάσει στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας στις 8 Δεκεμβρίου παραπέμφθηκε, ο 56χρονος γυναικολόγος, εναντίον του οποίου απαγγέλθηκαν συνολικά 210 κατηγορίες.