Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 18, 2013

Μείωση 25,3% σημείωσαν οι άδειες οικοδομής τον Ιούνιο.-

Εικόνα
Μεγάλη μείωση κατά 25,3% σημείωσε τον Ιούνιο του 2013 ο αριθμός των αδειών οικοδομής, σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2012, με τη συνολική αξία των αδειών να καταγράφει μείωση 70,97 εκατομμύρια ευρώ, σε σύγκριση με την αξία των αδειών που εκδόθηκαν τον περσινό Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τρίτη η Στατιστική Υπηρεσία.

ΚΕ: Η πρόταση της Κυβέρνησης για την Αμμόχωστο δεν έχει καμμία σχέση με αυτήν που διαρρέει ο 'Ερογλου.-

Εικόνα
Η Κυβέρνηση έχει καταθέσει τη δική της πρόταση για την Αμμόχωστο την οποία έχει κοινοποιήσει στους βασικούς πρωταγωνιστές του διεθνούς παράγοντα και τους βασικούς αξιωματούχους της ΕΕ και αυτή η πρόταση δεν έχει σχέση με την πρόταση που εμφανίζεται ως διαρροή σε τουρκικά ΜΜΕ από τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου.

Ημέρα - σταθμός για την αναστήλωση της Ιεράς Μονής Αποστόλου Ανδρέα.- Υπεγράφη η Συμφωνία.-

Εικόνα
Ημέρα - σταθμός για την Ιερά Μονή του Αποστόλου Ανδρέα μπορεί να χαρακτηριστεί η χθεσινή, αφού υπεγράφη η συμφωνία μεταξύ της Εκκλησίας της Κύπρου και Ηνωμένων Εθνών (UNDP/PFF) για την αναστήλωση της Μονής με χρόνο ολοκλήρωσης το 2017 και κόστος που ξεπερνά τα πέντε εκατ. ευρώ.

Η έρευνα για τη ΣΥΤΑ: Νομικές πελαγοδρομήσεις για την επένδυση στη Δρομολαξιά.-

Εικόνα
Λεπτομερείς διευκρινίσεις έδωσε η νομική λειτουργός της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ), Κωνσταντία Κίζα, σε σωρεία ζητημάτων, τα οποία προέκυψαν από τις έως τώρα καταθέσεις όσων εκλήθησαν στην τριμελή Ερευνητική Επιτροπή για διερεύνηση καταγγελιών σχετικά με απαλλοτριώσεις και αγοραπωλησίες τουρκοκυπριακών περιουσιών στη Δρομολαξιά.

Ο Δημητριάδης αποποιείται ευθυνών για την καθυστέρηση στην Τρ. Κύπρου - Άλλοι ευθύνονται, λέει.- Έντονες επικρίσεις από Κόμματα.-

Εικόνα
Επιπλέον στοιχεία για έξι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ζήτησε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου σημειώνοντας ότι η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των ημερών. Μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, και η οποία θα δημοσιευθεί την Παρασκευή, ζήτησε τον τερματισμό της δημόσιας συζήτησης για αυτό το θέμα. "Θα ήταν ευχής έργο να σταματήσει η δημόσια συζήτηση για αυτό το θέμα διότι είναι καλό για το τραπεζικό σύστημα", είπε.

Παραδίδεται στην Ελληνική Δικαιοσύνη και ο υιός Μιχαηλίδης.-

Εικόνα
Το Ανώτατο Δικαστήριο, με ομόφωνη απόφασή του, απέρριψε την έφεση που καταχώρησαν οι δικηγόροι του Μιχάλη Μιχαηλίδη, γιου του πρώην Υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη, στην απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοσή του στην Ελλάδα, βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, για να δικαστεί ως κατηγορούμενος στην υπόθεση του πρώην Υπουργού Άμυνας της Ελλάδας Άκη Τζοχατζόπουλου.

Ένοχες οι Τράπεζες για τα αξιόγραφα, αλλά μόνο συμβολικά πρόστιμα από την Κεντρική – Αποκαλύψεις Δημητριάδη στη Βουλή – Τι λέει ο Ηλιάδης για τη Uniastrum .-

Εικόνα
Η έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας για τα αξιόγραφα έχει ολοκληρωθεί και στάληκαν τα αποτελέσματα στις Τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή, ενώ επιδόθηκε η απόφαση και στον Πρόεδρο της Βουλής, δήλωσε χθες στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών ο Διοικητής της ΚΤ, σημειώνοντας ότι οι κυρώσεις θα είναι συμβολικές λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκονται σήμερα οι τράπεζες.