Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 23, 2012

Σαν σήμερα...24 Φεβρουαρίου

Εικόνα

Φυσικό Αέριο: Η Ολομέλεια της Βουλής ακύρωσε την Πραξούλα

Εικόνα
Δεν δικαιούται να διαπραγματεύεται - Νεοφύτου: «Η ψήφιση θα αναβαθμίσει το κύρος της χώρας μας» .-Λαμάρης: «Δεν δεχόμαστε να αποφασίζει η βουλή ότι οι πολιτικοί δεν μπορούν να διαχειριστούν τα σοβαρά ζητήματα της χώρας». 

Διαχειρίσιμη θεωρούν την κρίση οι Κυπριακές Τράπεζες

Εικόνα
Δηλώνουν ότι δεν θα χρειαστούν τη βοήθεια του κράτους Κρίσιμη μεν, αλλά διαχειρίσιμη η κατάσταση για το τραπεζικό σύστημα, μετά την απόφαση για το PSI, διαμηνύουν οι τραπεζίτες. Σε πλήρη κινητοποίηση, βρίσκονται τα επιτελεία των τραπεζών για να αντιμετωπίσουν το ελληνικό κούρεμα.

Το Κυπριακό σε επαφές Μπαν Κι Μουν στο Λονδίνο

Εικόνα
Είδε Νταβούτογλου και Μπιλντ Το κυπριακό ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε το τελευταίο διήμερο  στο Λονδίνο, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, όπως και τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας, Φρέντρικ Ράινσφελτ και Καρλ Μπιλτ. Οι συναντήσεις έγιναν στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για τη Σομαλία. 

Παγκύπριος συναγερμός για βοήθεια προς τον Ελληνικό λαό

Εικόνα
Παλλαϊκή μορφή προσλαμβάνουν οι εκδηλώσεις στην Κύπρο για βοήθεια προς τον δυσπραγούντα Ελληνικό λαό. Χθες διεξήχθη συγκέντρωση τροφίμων και χρημάτων στους Δήμους της επαρχίας Αμμοχώστου με επίκεντρο το Παραλίμνι. Τη στήριξη της ΣΕΚ στους δυσπραγούντες εργαζομένους της Ελλάδας και ευρύτερα του δεινοπαθούντος Ελληνικού λαού που περνά δύσκολες ώρες εξαιτίας της αδυσώπητης οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ Νίκος Μωυσέως ανακοινώνοντας την έναρξη εράνου που θα πραγματοποιηθεί μέχρι και τα τέλη Μαρτίου.

Ελλάδα: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το PSI

Εικόνα
Θετική ήταν η έκβαση της ψηφοφορίας στη Βουλή των Ελλήνων για το νομοσχέδιο που προνοεί την ανταλλαγή ομολόγων με ιδιώτες επενδυτές ιστορικού ύψους 107 δισ. ευρώ, γνωστό ως PSI, αποτέλεσμα που αποτελεί κλειδί για ένα νέο πακέτο διάσωσης από την ευρωζώνη έτσι ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας. Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο νόμος προνοεί τους κανόνες και τις διαδικασίες για την αναδιάρθρωση του χρέους και ανοίγει το δρόμο για τη Βουλή να προχωρήσει σε νέα μέτρα λιτότητας και να θέσει σκληρούς στόχους οι οποίοι είναι αναγκαίοι για να λάβει η Ελλάδα ακόμη 130 δισ. ευρώ.

Η Ελλάδα προχωρεί στον καθορισμό ΑΟΖ με την Αίγυπτο

Εικόνα
Δηλώσεις Γρηγόρη Δελαβέκουρα Την πολιτική βούληση της Ελλάδας να προχωρήσει στην οριοθέτηση όλων των θαλασσίων ζωνών με όλους τους γείτονές της, επανέλαβε ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις Αθήνας – Αιγύπτου για τον καθορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.