Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 31, 2012

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων από σήμερα

Εικόνα
Σε απεργίες προχωρούν από σήμερα οδηγοί λεωφορείων, λιμενεργάτες, ξενοδοχοϋπάλληλοι και  έπονται οι οικοδόμοι Παγκύπρια απεργία επ’ αόριστον πραγματοποιούν από  σήμερα οι οδηγοί των λεωφορείων λόγω μη καταβολής μισθών. Ο Υπουργός Συγκοινωνιών, Ευθύμιος Φλουρέντζου, αντέδρασε έντονα στο άκουσμα της εξαγγελίας επ΄ αόριστον απεργίας εξαιτίας της μη καταβολής του μισθού του Ιανουαρίου, ενώ έδωσε στις εταιρείες τέσσερα εκατομμύρια γι΄αυτόν το σκοπό.

Καλπάζει η ανεργία - Έφθασε το 9.3% σημειώνοντας νέο ρεκόρ

Εικόνα
Το ποσοστό των ανέργων νέων ανέρχεται στο 25,8% - Επείγοντα μέτρα ανάκαμψης της οικονομίας ζητούν τα κόμματα. Η ανεργία στην Κύπρο αυξήθηκε με τον δεύτερο ταχύτερο ρυθμό μετά την Ελλάδα και ανέβηκε για πρώτη φορά στο 9,3% τον Δεκέμβριο. Πρόκειται για το χειρότερο έτος στην αγορά εργασίας από το 1974. Το κύμα απολύσεων που ξέσπασε το τελευταίο τρίμηνο του 2011 αναμένεται να συνεχιστεί και το 2012, μέχρι να ανακάμψει η οικονομία.

ΔΗΣΥ: Η ανερχόμενη ανεργία οδυνηρή υπόμνηση των προβλημάτων της οικονομίας

Εικόνα
Η νέα άνοδος της ανεργίας που έφθασε να είναι η δεύτερη πιο ψηλή στην ΕΕ αποτελεί την πιο οδυνηρή υπόμνηση ότι τα προβλήματα της κυπριακής οικονομίας δεν έχουν αντιμετωπιστεί και ούτε βεβαίως πρόκειται να αντιμετωπιστούν με λεκτικές διαβεβαιώσεις και επικοινωνιακές προσεγγίσεις, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού Χάρης Γεωργιάδης.  Σχολιάζοντας στα στοιχεία για την ανεργία, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως πρέπει«έστω και τώρα να συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη για ριζοσπαστικές τομές και μέτρα που θα προσδώσουν την απαραίτητη αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία». 

Βρέθηκε η χρυσή τομή στη διαφορά ΟΕΒ και ΣΕΚ-ΠΕΟ

Εικόνα
Αποφεύγεται η εργασιακή αναταραχή στον ιδιωτικό τομέα. Έπειτα από έντονες προσπάθειες, που ξεκίνησαν με παρέμβαση  του Προέδρου  του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη και συνεχίστηκαν με  διαμεσολαβητικές επαφές της Υπουργού Εργασίας Σωτηρούλας Χαραλάμπους με τις δύο πλευρές, ΟΕΒ και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ και ΠΕΟ δέχτηκαν πρόταση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για επίλυση της εργασιακής διαφοράς που προέκυψε μεταξύ των δύο πλευρών, μετά την απόφαση της ΟΕΒ για πάγωμα αυξήσεων και ΑΤΑ για δύο χρόνια στον ιδιωτικό τομέα. 

Έντονο ενδιαφέρον της Noble για τερματικό υγροποίησης

Εικόνα
Τρίωρη ενημερωτική συνάντηση με αντιπροσωπεία της κυβέρνησης από υπουργούς και τεχνοκράτες. Όπως διαφάνηκε από το περιεχόμενο της ενημέρωσης σκοπός της  Noble Energy  ήταν να πείσει για τη  δημιουργία τερματικού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κύπρο από την εταιρεία.  Σύμφωνα με πληροφορίες, για να πείσει προς αυτήν την κατεύθυνση φαίνεται να άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο το κοίτασμα στην Αφροδίτη να είναι μεγαλύτερο του αναμενόμενου και ενδεχομένως κάτι τέτοιο να διαφανεί από τη δεύτερη ερευνητική γεώτρηση που θα γίνει το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

«Σοφία» από τους δύο ηγέτες ζητεί ο Ντάουνερ

Εικόνα
Χθες είδε τον Ερογλου, σήμερα βλέπει Χριστόφια Στην ανάγκη να βρεθούν τρόποι να καταστεί η διαδικασία λύσης του Κυπριακού πιο επιτυχής, υπό το φως της περιορισμένης προόδου που επιτεύχθηκε στο Greentree, αναφέρθηκε χθες ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ.  Μιλώντας ύστερα από συνάντηση στα κατεχόμενα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, ο κ. Ντάουνερ είπε ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι συνομιλίες για λύση του Κυπριακού.

Οι Ελεγκτές πήραν τις κυβερνητικές προτάσεις

Εικόνα
Νέα συνάντηση στις 6 φεβρουαρίου  Συνεχίστηκε χθες ο διάλογος μεταξύ του υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων, Ευθύμιου Φλουρέντζου και της συντεχνίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, σε συνάντηση των δύο πλευρών, όπου κατατέθηκαν οι θέσεις του Υπουργείου αναφορικά με το ελάχιστο όριο εργασίας.

Ρομαντική διαμονή για του Αγίου Βαλεντίνου στο "Σπίτι της Αναστούς" !!!!

Εικόνα
To "Σπίτι της Αναστούς" είναι στο σχέδιο αγροτουρισμού. Είναι το παλιό σπίτι τις γιαγιάς με την διατηρημένη αρχιτεκτονική , χτισμένο με πέτρα για να έχει ζεστασιά το χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι. Στον Καλαπαναγιώτη, υπάρχει ένα όμορφο – παραδοσιακό σπίτι 95 τετραγωνικών με 2 υπνοδωμάτια που σε ταξιδεύουν στο παρελθόν αλλά ταυτόχρονα και του σύγχρονου design. Επίσης έχει 2 μπάνια (οπού σίγουρα η  φιλόξενη  οικοδέσποινα σας θα φροντίσει να υπάρχουν τα καλλυντικά  του μπάνιου),  υποδαπέδια    θέρμανση, A/C, φούρνος μικροκυμάτων, μεγάλος φούρνος, κεραμική εστία, μία πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και επίσης το γραφικό καφενείο του χωριού θα σας φτιάξει ένα υπέροχο πρόγευμα με τις γεύσης αλλά και τη ζεστασιά του χωριού.

Αντί επίτροπος, επόπτης για την Ελλάδα

Εικόνα