Έντονο ενδιαφέρον της Noble για τερματικό υγροποίησης

Τρίωρη ενημερωτική συνάντηση με αντιπροσωπεία της κυβέρνησης από υπουργούς και τεχνοκράτες.

Όπως διαφάνηκε από το περιεχόμενο της ενημέρωσης σκοπός της  Noble Energy  ήταν να πείσει για τη  δημιουργία τερματικού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κύπρο από την εταιρεία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, για να πείσει προς αυτήν την κατεύθυνση φαίνεται να άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο το κοίτασμα στην Αφροδίτη να είναι μεγαλύτερο του αναμενόμενου και ενδεχομένως κάτι τέτοιο να διαφανεί από τη δεύτερη ερευνητική γεώτρηση που θα γίνει το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ενημερώθηκαν οι Υπ. Εμπορίου, Οικονομικών, Εσωτερικών, Γεωργίας και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω. Παρόντες ήταν επίσης η ομάδα των εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύουν τον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση, η ομάδα εργασίας των τεχνοκρατών του Υπουργείου Εμπορίου, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας Σόλων Κασίνης και η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Ζέτα Αιμιλιανίδου.

''Ηταν μια ευρεία παρουσίαση των αποτελεσμάτων μπροστά σε όλους τους τεχνοκράτες και πολιτικούς, οι οποίοι χρειάζονται να ενημερωθούν ούτως ώστε να μπορέσουμε τις αποφάσεις τις οποίες θα συζητήσουμε και θα πάρουμε παρακάτω να τις βασίσουμε πάνω σε όσο το δυνατό πληρέστερη πληροφόρηση'', ανέφερε η Πραξούλα Αντωνιάδου σε σύντομες δηλώσεις της μετά τη σύσκεψη που διήρκησε πέραν των τριών ωρών.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κ. Αντωνιάδου είπε πως δόθηκαν πιο λεπτομερή στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο η Noble κατέληξε στις συγκεκριμένες εκτιμήσεις (για την ποσότητα του κοιτάσματος), για τη γεωφυσική δομή του υπεδάφους, ενώ έγινε αναφορά στη μελλοντική ερευνητική γεώτρηση αξιολόγησης που θα γίνει για να επιβεβαιωθούν αυτά τα αποτελέσματα, καθώς και για κάποιες σκέψεις για το μέλλον, όπως είπε.

''Εγινε μια ευρεία παρουσίαση των αποτελεσμάτων της γεώτρησης μέχρι τώρα για όλους όσους εμπλέκονται στα θέματα αυτά τόσο τους πολιτικούς όσο και τους τεχνοκράτες'', κατέληξε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"