Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 25, 2011

Πρόταση διαμονής!!!

Εικόνα
Προτείνουμε το "Σπίτι της Αναστούς" στον Καλοπαναγιώτη
Στον Καλαπαναγιώτη, υπάρχη ένα όμορφο – παραδοσιακό σπίτι 95 τετραγωνικών με 2 υπνοδωμάτια που σε ταξιδεύουν στο παρελθόν αλλά ταυτόχρονα και του σύγχρονου design. Επίσης έχει 2 μπάνια (οπού σίγουρα η φιλόξενηοικοδέσποινα σας θα φροντίσει να υπάρχουν τα καλλυντικά του μπάνιου), υποδαπέδια θέρμανση, A/C, φούρνος μικροκυμάτων, μεγάλος φούρνος, κεραμική εστία, μία πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και επίσης το γραφικό καφενείο του χωριού θα σας φτίαξει ένα υπέροχο πρόγευμα με τις γεύσης αλλά και τη ζεστασία του χωριού. To "Σπίτι της Αναστούς" είναι στο σχέδιο αγροτουρισμού. Είναι το παλίο σπίτι τις γιαγίας με την διατηρημένη αρχιτεκτονική , χτισμένο με πέτρα για να έχει ζεστασία το χειμώνα και δροσία το καλοκαίρι. Σκοπός είναι να σας προσφέρουμε ένα διάλειμμα από τη ρουτίνα της καθημερινότητας σας μακριά από τους δυνατούς θορύβους, τις εντάσεις και το άγχος της πόλης.

Ελπίζουμε επίσης ότι η διαμονή σας στο "Σπίτι της …

Σάν σήμερα: 25 Οκτωβρίου

Εικόνα

Η Ρωσική Gazprom θέλει τα δύο βυθόπεδα γύρω από την «Αφροδίτη»

Εικόνα
Έτοιμο να ξεκινήσει για την Κύπρο το «Κουζνέτσωφ»

Μόσχα: Έντονο ενδιαφέρον παρατηρείται από πλευράς Ρωσίας και συγκεκριμένα από τον πετρελαϊκό κολοσσό Gazprom για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στα βυθόπεδα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

Όπως μεταδίδεται από τη Μόσχα, ο ρωσικός κολοσσός εξέφρασε ετοιμότητα να ξεκινήσει γεωλογικές έρευνες για την εξεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Η Ρωσία, όπως μεταδίδεται, δείχνει έντονο ενδιαφέρον προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ στα θετικά καταγράφεται η υπόσχεση της ότι μπορεί να αναλάβει αμέσως δράση, τουλάχιστον σε δύο οικόπεδα στην ΑΟΖ της Κύπρου. Όπως αναφέρεται η Gazprom ενδιαφέρεται για τα δύο βυθόπεδα γύρω από την Αφροδίτη.

Η Μόσχα έδειξε να ενδιαφέρεται έντονα να διασφαλίσει τα γεωστρατηγικά της συμφέροντα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Στις 19 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει για την Ανατολική Μεσόγειο με κατεύθυνση την Κύπρο το ρωσικό αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov, συνοδευόμενο από μεγάλο αντιτορπιλικό…

Η Πραξούλα απογύμνωσε τον Κασίνη από όλες τις εξουσίες

Εικόνα
Σχετική επιστολή της δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας

Αναστάτωση επικρατεί στην Υπηρεσία Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου μετά από επιστολή της αρμόδιας υπουργού Πραξούλας Αντωνιάδου προς το διευθυντή της υπηρεσίας Σόλωνα Κασίνη, με την οποία του αφαιρείται η τεχνοκρατική διαχείριση θεμάτων που είναι εμπιστευτικά.

Ειδικότερα, στην επιστολή ημερομηνίας 21.10.2011, η κ. Αντωνιάδου επισείει την προσοχή στον διευθυντή ενέργειας και στους υπόλοιπους λειτουργούς της υπηρεσίας να μην χειρίζονται θέματα που έχουν σχέση με θέματα υδρογονανθράκων (αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση).

Η απόφαση της υπουργού Εμπορίου να καταργήσει την αρμοδιότητα του διευθυντή και των λειτουργών της Υπηρεσίας Ενέργειας να χειρίζονται θέματα που αφορούν στους υδρογονάνθρακες στην κυπριακή ΑΟΖ, δημοσιεύτηκε και στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας την περασμένη Παρασκευή.

Ο Σόλων Κασίνης, όταν ρωτήθηκε σχετικώς, παρέπεμψε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, αποφεύγοντας να προβεί σε οποιοδ…

Παραλίγο θερμό επεισόδιο με Ισραηλινά και τουρκικά μαχητικά

Εικόνα
Δύο τουρκικά F-16 πλησίασαν σε ακτίνα βολής τα ισραηλινά 

ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 παρακολουθούσαν από πολύ κοντινή απόσταση (ακτίνας βολής AIM-120) τα ισραηλινά μαχητικά στην Κύπρο, όπου τα τελευταία ασκούντο επί ώρες σε αποστολές αεροπορικής υπεροχής στο νότιο τμήμα του FIR Λευκωσίας.

Τα τουρκικά αεροσκάφη πετούσαν στο ίδιο ύψος με τα ισραηλινά αεροσκάφη, αλλά σε απόσταση 30 μιλίων από αυτά θέλοντας να στείλουν το  μήνυμα της Τουρκίας ότι ακόμα και στο νοτιότερο σημείο του FIR Λευκωσίας η Τουρκία θα έχει παρουσία.
Στην άσκηση αυτή που διήρκησε από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι συμμετείχαν συνολικά 16 Ισραηλινά αεροσκάφη μαχητικά και ιπτάμενα τάνκερ, τα οποία όπως αναφέρει η σχετική ΝΟΤΑΜ πρόκειται να ασκηθούν πάλι εντός του FIR Λευκωσίας στις 27 και 28 Οκτωβρίου με εναλλακτικές ημερομηνίες την 24η και 28η Οκτωβρίου.

Πάντως τα ισραηλινά αεροσκάφη δεν παρενοχλήθηκαν από τα τουρκικά και ολοκλήρωσαν την άσκηση τους χωρίς πρόβλημα. Για άλλη μία φορά η Τουρκία απέδει…

Έκανε και στη συναυλία τα παράπονα του ο πρόεδρος Χριστόφιας

Εικόνα
«Δεν μπορεί να αμφισβητείται ο Πρόεδρος και να δέχεται συνεχώς πυρά, λες κι’ αυτός είναι ο αντίπαλος και όχι η κατοχή»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας τόνισε ότι, παρά τις τουρκικές απειλές και την αρνητική στάση της τουρκικής πλευράς στις συνομιλίες, ο αγώνας για το Κυπριακό θα συνεχισθεί μέχρι τη λύση, η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συνεχισθεί και θα εντατικοποιηθεί η προετοιμασία για την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ.

Υποδεικνύοντας ότι ''η ενότητα είναι συλλογική ευθύνη, που πρέπει επιτέλους όλοι να αναλάβουμε'', υπογράμμισε πως ''δεν μπορεί την ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχωρεί για τη Νέα Υόρκη για τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το εσωτερικό μέτωπο να είναι κατακερματισμένο και να αμφισβητείται ο Πρόεδρος''.

«Δεν είναι δυνατό να δέχεται ο Πρόεδρος συνεχώς πυρά, λες κι αυτός είναι ο αντίπαλος και όχι η κατοχή και η αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς», επεσή…

Οι Αφυπνισμένοι έξω από το Προεδρικό ζητούσαν την παραίτηση Χριστόφια.

Εικόνα
Την ώρα που αυτός μιλούσε στη συναυλία

Αγανακτισμένοι-αφυπνισμένοι πολίτες έδωσαν και αυτή τη Δευτέρα το βράδυ το παρόν τους έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, απαιτώντας την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και την δικαίωση της μνήμης των θυμάτων της 11 Ιουλίου 2011.

Λαμβάνοντας το λόγο, παρευρισκόμενοι καταδίκασαν την συναυλία της Κίνησης Πολιτισμού με σύνθημα «Πάνω απ’ όλα η Κύπρος», που γινόταν την ίδια ώρα, αναφέροντας ότι η συγκεκριμένη συναυλία δεν ενώνει αλλά διχάζει το λαό. Επικρότησαν τους καλλιτέχνες οι οποίοι ανταποκρινόμενοι σε επιστολές Κυπρίων πολιτών, ακύρωσαν τη συμμετοχή τους στην εν λόγω συναυλία και διάβασαν αποσπάσματα από τις απαντήσεις τους με τις οποίες εξέφραζαν την πρόθεσή τους να μην συμμετάσχουν στη συναυλία.

Παράλληλα κάκισαν την στάση των καλλιτεχνών που έλαβαν μέρος στη συναυλία. Ζητήθηκε επίσης να μην αγοράζονται πλέον τα CD τους ως μέρος μιας «παθητικής αντίστασης» εναντίον όσων δέχτηκαν να παρευρεθούν στη συναυλία με ομιλητή τον Πρόε…

ΕΡΟΓΛΟΥ: Ο Χριστόφιας δεν έχει το θάρρος να υπογράψει συμφωνία

Εικόνα
Ευρωβουλευτές αρνήθηκαν να φωτογραφηθούν μαζύ του.

Λίγες μόλις μέρες πριν την πολυσυζητημένη τριμερή στη Νέα Υόρκη και μόλις λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση περί συγκλίσεων με τον Πρόεδρο Χριστόφια σε κάποια κεφάλαια, ο Τ/κ ηγέτης προέβη σε νέες προκλητικές δηλώσεις, επιρρίπτοντας ευθύνη για μή πρόοδο στην Ε/κ πλευρά και τον Πρόεδρο Χριστόφια.

Ο Ντερβίς Έρογλου δήλωσε ότι η ε/κ πλευρά επιμένει όπως όλοι οι Ε/κ πρόσφυγες επιστρέψουν στα σπίτια τους, τονίζοντας μάλιστα με θράσος πως εάν συμβεί κάτι τέτοιο, δεν θα υπάρχει χώρος για τους Τ/κ.

Σε συνέντευξή του στα κατεχόμενα, ο κ. Ερογλου είπε ότι όταν συζήτησε το θέμα με τον Πρόεδρο Χριστόφια και αφού άκουσε τη θέση ότι πρέπει να επιστρέψουν στην Τουρκία οι έποικοι, ο κ. Ερογλου απάντησε ότι το ''κράτος'' του ''δεν αφήνει στο δρόμο τους πολίτες του''.

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη χωρίς να έχει το θάρρος να υπογράψει μια συμφωνία και είπε ότι δεν μπορεί η τ/κ πλευρά ν…

Το Εθνικό Συμβούλιο τελεί σε αχρησία λέγουν ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ

Εικόνα
Το ΑΚΕΛ μιλά για μεθόδευση παραίτησης του Προέδρου 

Παράπονα για την διαδικασία του Εθνικού Συμβουλίου εξέφρασαν ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ χαρακτηρίζοντας το «μη παραγωγικό» και μια «καταγραφή μονολόγων», ενώ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο για να αποχωρήσουν. Το ΑΚΕΛ από την άλλη θεωρεί ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο «εξαντλητικά και ολοκληρωμένα», υπαινισσόμενος ότι οι επικρίσεις αποτελούν μέρος της μεθόδευσης για να εξαναγκασθεί ο Πρόεδρος σε παραίτηση.

ΔΗΚΟ: «Μια καταγραφή μονολόγων»
Τη διαχείριση του Κυπριακού την έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μαζί με το Εθνικό Συμβούλιο, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν, εκφράζοντας την άποψη πως, κατά την τελευταία περίοδο, δεν λειτουργεί σωστά και δεν συγκαλείται εγκαίρως το Εθνικό Συμβούλιο και, όταν συνέρχεται, γίνεται εκεί απλώς μια καταγραφή μονολόγων, κάτι που δεν είναι ο ρόλος του Εθνικού Συμβουλίου.

''Ο θεσμός του Εθνικού Συμβουλίου'', πρόσθεσε, ''ήταν πάντοτε ένας σημαντικός θεσμός και…

Δεκάδες χωριά έχει εξαφανίσει ο σεισμός στην Αν. Τουρκία

Εικόνα
Αγνωστος παραμένει ακόμη  ο αριθμός των νεκρών

Απεγνωσμένα αναζητούν τα σωστικά συνεργεία επιζώντες κάτω από συντρίμια στην ανατολική Τουρκία, μετά τον σεισμό των 7,2 βαθμών. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, τουλάχιστον 264 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί δραματικά μέσα στις επόμενες ώρες. Ξεπερνούν τους 1.300 οι τραυματίες. Την περιοχή επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αρκετοί άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωνταντοί κάτω από τα ερείπια της επαρχίας Έρτζις τη Δευτέρα, ανάμεσά τους ένας άνδρας που κατόρθωσε να καλέσει σε βοήθεια από το κινητό του τηλέφωνο και δύο μικρά παιδιά. Ζωντανή ανασύρθηκε επίσης μία 25χρονη δασκάλα που είχε παγιδευτεί στα ερείπια ενός εστιατορίου όπου γευμάτιζε με συναδέλφους της.

Η 25χρονη Γκιουλ Καρατσομπάν σώθηκε χάρη στην αγάπη του αρραβωνιαστικού της Εριασάρ αφότου παρέμεινε επί 18 ώρες παγιδευμένη κάτω από σωρούς τσιμέντου και τούβλων.

Όταν σημειώθηκε ο σεισμός εκείνος έφυγε από τη βάση του στη Βαν με…