Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 7, 2013

Χωρίς καπνό (ούτε άσπρο ούτε μαύρο) η πολυσυζητημένη συνάντηση Αναστασιάδη - Ντάουνερ .– «Κακώς εκλήφθηκε ως τελεσίγραφο η δήλωση Μπαν – Δεν φεύγω, μου αρέσει εδώ» δήλωσε ο Αυστραλός.-

Εικόνα
Μιάμιση ώρα διήρκησε η πολυσυζητημένη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Αλεξάντερ Ντάουνερ, η οποία τελικά πραγματοποιήθηκε αργά χθες το απόγευμα αντί το μεσημέρι που ήταν προγραμματισμένη . Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Ντάουνερ δήλωσε ότι παραμένει αισιόδοξος ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για το κείμενο της κοινής δήλωσης. Ανέφερε ακόμη ότι κακώς εκλήφθηκε ως τελεσίγραφο η δήλωση που έγινε από τον Εκπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ, και εξήγησε ότι ο λόγος που έγινε αυτή η δήλωση ήταν η χρονική συγκυρία της παρουσίας του στην Κύπρο.

Απορρίπτει τη συμφωνία για το ποδόσφαιρο ο Ερογλου γιατί αυτή αποκλίνει από την τουρκική χωριστική πολιτική.-

Εικόνα
Πεπεισμένος ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν πρόκειται ποτέ να δεχθούν να υπάγονται κάτω από την "ε/κ διοίκηση" - όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία - δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, σχολιάζοντας τη συμφωνία της Ζυρίχης για το ποδόσφαιρο και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Ο Μάρτιν Σουλτς υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την Προεδρία της Κομισιόν

Εικόνα
O σημερινός Πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς πήρε την Τετάρτη και επισήμως το χρίσμα του υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η θητεία του σημερινού Προέδρου Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο λήγει τον ερχόμενο Οκτώβριο, ενώ η Συνθήκη της Λισαβόνας, που τέθηκε σε ισχύ το 2009, προβλέπει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατά την επιλογή του Προέδρου της Κομισιόν θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Χάσμα μεταξύ Τραπεζών και ΕΤΥΚ για τις μειώσεις μισθών – 13% προτείνουν οι Τράπεζες, 7-8% η ΕΤΥΚ.-

Εικόνα
Ο Κυπριακός Εργοδοτικός Σύνδεσμος Τραπεζών (ΚΕΣΤ), σε ανακοίνωσή του, προτείνει μειώσεις μισθών και επιδομάτων στο ύψος των μειώσεων που έχουν συμφωνηθεί στην περίπτωση της Τράπεζας Κύπρου, δηλαδή ο μέσος όρος να διαμορφωθεί γύρω στο 13%, σε αντιπαραβολή με τις μισθολογικές μειώσεις που προτείνει η ΕΤΥΚ και που ανέρχονται στο 7% - 8%, αναλόγως της τράπεζας.

Σύλληψη ληστών χρυσοχοείου στη Λεμεσού, έπειτα από πάλη με αστυνομικούς.-

Εικόνα
Ένοπλη ληστεία σε χρυσοχοείο στη συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέα και Ανεξαρτησίας διαπράχθηκε χθες το πρωί στη Λεμεσό. Οι ληστές, οι οποίοι κατάφεραν να πάρουν από το χρυσοχοείο κοσμήματα αξίας πέραν των 150 χιλιάδων ευρώ, καταδιώχθηκαν από πολίτες και δύο αστυνομικούς που εκτελούσαν περιπολία στην περιοχή και συνελήφθησαν έπειτα από πάλη. Πρόκειται για δύο άνδρες και μία γυναίκα, από το Ιράν.

Φωτεινό γαλαξία ανακάλυψε ομάδα αστροφυσικών, με επικεφαλής Κύπριο επιστήμονα.-

Εικόνα
Ομάδα αστροφυσικών, επικεφαλής της οποίας είναι ο Καθηγητής Ανδρέας Ευσταθίου της Σχολής Θετικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, ανακοίνωσε στο διάσημο επιστημονικό περιοδικό Monthly Notices of the Royal Astronomical Society (Letters) την ανακάλυψη ενός γαλαξία που είναι ίσως το πιο φωτεινό αντικείμενο στο κοντινό Σύμπαν. Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, ο γαλαξίας εντοπίστηκε από το Infrared Astronomical Satellite (IRAS) το 1983 και είναι γνωστός σαν IRAS 08572+3915.

ΚΑΙΡΟΣ: Συννεφιασμένος, με αραιή σκόνη

Εικόνα
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα δυνατό να συνεχίσει να παρατηρείται αραιή σκόνη.