Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 11, 2013

Αγορά αυτοκινήτων σε ελεύθερη πτώση

Εικόνα
Το όχημα που μεταφέρει την αγορά καινούργιων αυτοκινήτων έχει πάρει –από το 2008 κι έπειτα- μια μεγάλη κατηφόρα με τον οδηγό να μην γνωρίζει ακόμη που θα σταματήσει και με τους επιβάτες να μην βρίσκουν την απάντηση στο κεφαλαιώδες ερώτημα: Πώς και με ποιον τρόπο θα βάλουμε τέρμα στην κατιούσα;

NPLs: Τέλος οι ασκήσεις επί χάρτου

Εικόνα
Επί τάπητος μπαίνει το θέμα διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων μετά την τελευταία επίσκεψη της τρόικας και την ολοκλήρωση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Κύπρου. Το επόμενο διάστημα αναμένονται σημαντικές κινήσεις για το θέμα το οποίο πλέον χαρακτηρίζεται ως η σημαντικότερη πρόκληση για την κυπριακή οικονομία μαζί με το θέμα της ανεργίας.

Γ. Σαββίδης: Καμπανάκι για μέτρα η απόφαση της Ινδίας

Εικόνα
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε ο κλάδος των Fiduciaries κατά την τελευταία επίσκεψη της Τρόικας στην Κύπρο με τα περισσότερα θέματα να έχουν συμφωνηθεί ήδη και πλέον να απομένει η εφαρμογή τους. «Αδύνατο σημείο της Κύπρου παραμένουν τα θέματα διαφάνειας, που όπως φάνηκε και από την πρόσφατη υπόθεση με την Ινδία, μπορούν να μας κοστίσουν ακριβά», εξήγησε ο πρόεδρος του Cyprus Fiduciary Association Γιώργος Σαββίδης. Ο Σύνδεσμος έχει μάλιστα επικοινωνήσει ήδη με το υπουργείο Οικονομικών ζητώντας όπως δοθούν στους επιχειρηματικούς συνδέσμους τα ονόματα των εταιρειών που είτε δεν έδωσαν τις πληροφορίες που τους ζητήθηκαν είτε καθυστέρησαν πολύ. «Δεν χρειάζεται να δοθούν στη δημοσιότητα όμως έστω να δοθούν σε εμάς για να επιληφθούμε του θέματος και αν χρειαστεί να λάβουμε πειθαρχικά μέτρα», εξήγησε ο κ. Σαββίδης.

Φρου-Φρου: Παλεύει για να πετύχει περσινά αποτελέσματα

Εικόνα
Προσπάθειες για να διατηρήσει την κερδοφορία του 2013 στα ίδια επίπεδα με του 2012 καταβάλει η Φρου Φρου όπως αναφέρεται στη δεύτερη ενδιάμεση κατάσταση διαχείρισης.

The Cyprus Investors Show 2014

Εικόνα
Καθώς οι αγορές σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να έχουν νευρικό χαρακτήρα, η απογοήτευση με παραδοσιακούς τρόπους αποταμίευσης και επένδυσης εξαπλώνεται. Σήμερα, High Net Worth Individuals και επενδυτές ζητούν τη μέγιστη απόδοση της επένδυσης τους σε ένα κάθε άλλο παρά φιλόξενο περιβάλλον.

VitaTrace: Eπιτυχία με συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Εικόνα
Την ώρα που η οικονομία πληρώνει βαρύ φόρο στην οικονομική κρίση και στις επώδυνες αποφάσεις του Eurogroup, ο δρόμος την ανάπτυξης για την Κύπρο περνά μέσα από την καινοτομία, τη φαντασία και τα ευρωπαϊκά προγράμματα που φέρνουν αναγκαία ρευστότητα και επιφέρουν θέσεις εργασίας στον τόπο.

Χαραλάμπους: Έτσι θα ανακάμψουν οι τράπεζες

Εικόνα
Το μέλος της Ανεξάρτητης Επιτροπής για το Μέλλον του Κυπριακού Τραπεζικού Τομέα (ICFCBS), μιλά στη Business Weekly για όλα όσα έφταιξαν και οδήγησαν τις τράπεζες στη σημερινή τους κατάσταση και τι πρέπει να γίνει για να επανέλθουν

Την κηδεμονία του βρέφους διεκδικεί το Γραφείο Ευημερίας

Εικόνα
Λάρνακα: Καταθέσεις από τους δύο Βουλγάρους που φέρονται ως οι βιολογικοί γονείς του νεογνού, που θα παραχωρείτο παράνομα σε ζεύγος από τη Δερύνεια, έλαβε χθες το ΤΑΕ Λάρνακας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταθέσεις των Βουλγάρων είναι πολύ διαφωτιστικές ως προς το ιστορικό της πρωτοφανούς υπόθεσης και αναμένεται να αξιοποιηθούν από την Αστυνομία, ως προς τις ποινικές ευθύνες που θα αποδοθούν στον εμπλεκόμενο γυναικολόγο, Κώστα Χριστοφόρου.

Τρέχουν να προλάβουν τα προαπαιτούμενα για τη δόση

Εικόνα
Λευκωσία: Πυρετωδώς πρέπει να εργαστεί η Κυβέρνηση και η Κεντρική Τράπεζα για να επιτευχθούν τα προαπαιτούμενα, αν θέλει η Κύπρος να εξασφαλίσει την τρίτη δόση, στο Eurogroup στις 19 Δεκεμβρίου. Τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά και σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων θα πρέπει να εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο μετά από διαβούλευση με τους εταίρους του προγράμματος.

Και άλλα «Θα» του Χάσικου στους πρόσφυγες για τις κατεχόμενες περιουσίες τους.

Εικόνα
Την εξαγγελία σύντομα συγκεκριμένης δέσμης μέτρων προς αποτροπή του φαινομένου του ξεπουλήματος των ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα προανήγγειλε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, δηλώνοντας: “Ευελπιστώ ότι σύντομα και μέσα σε κλίμα συναίνεσης, θα είμαστε σε θέση να εξαγγείλουμε συγκεκριμένη δέσμη μέτρων προς αποτροπή του φαινομένου αυτού”.

Προειδοποίηση Τζον Πάτρικ Χούριγκαν για ξεπούλημα υποθηκών στην Τράπεζα Κύπρου.- «Η ώρα της ανοχής έχει τελειώσει».-

Εικόνα
Σαφή μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις στέλνει στην πρώτη του συνέντευξη μετά που ανέλαβε τα ηνία της Τράπεζας Κύπρου, ο νέος διευθύνων σύμβουλος, Τζον Πάτρικ Χούριγκαν. Σε συνέντευξη του στον «Φιλελεύθερο» ο κ. Χούριγκαν ξεκαθαρίζει ότι η ώρα της ανοχής έχει τελειώσει, τονίζει ότι η Τράπεζα θα είναι κοντά στους πελάτες της, θα βοηθήσει βιώσιμες εταιρείες για τα δάνειά τους, θα επιδιώξει την απόκτηση των οφειλομένων προς αυτήν από εταιρείες μη βιώσιμες και δεν θα ανεχθεί μη πληρωμή οφειλών από πελάτες που είναι σε θέση να το πράξουν και το αποφεύγουν εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση.

Φιλιππίνες: Πάνω από 10.000 οι νεκροί από τον τυφώνα – γίγαντα.-

Εικόνα
Δραματικά αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων από τον ισχυρότατο τυφώνα Χαϊγιάν που έπληξε τις Φιλιππίνες το Σάββατο. Οι Αρχές κάνουν πλέον λόγο για τουλάχιστον 10.000 νεκρούς και χαρακτηρίζουν τον τυφώνα ως τη φονικότερη φυσική καταστροφή στην πρόσφατη ιστορία της χώρας.

Αρχιεπίσκοπος: Η αξία της «Ελληνικής» ξεπερνά τα €2 δις. - «Η Εκκλησία θα συνεχίσει να διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο - Οι μειώσεις επιτοκίων που ανακοινώθηκαν είναι κοροϊδία»

Εικόνα
Θα πρέπει να συναντηθούν όλοι οι μεγαλομέτοχοι για να χαράξουν την πολιτική που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα η Ελληνική Τράπεζα, είναι η θέση του Αρχιεπίσκοπου Χρυσοστόμου. Θεωρεί μάλιστα ότι οι επισφάλειες θα καθορίσουν τα τελικά ποσοστά των μεγαλομετόχων της τράπεζας μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Nέο μήνυμα Αναστασιάδη προς ΟΗΕ, Ντάουνερ και... τρίτους.- “ Παγίδα ένας διάλογος χωρίς εξασφάλιση βασικών αρχών λύσης» - Προσκύνημα στο Μνημείο Κρατητηρίων Κοκκινοτριμιθιάς.-

Εικόνα
Θα ήταν παγίδα να εμπλακούμε σε έναν διάλογο, εν γνώσει μας ότι οι βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού δεν γίνονται αποδεκτές, τόνισε ξανά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, διαμηνύοντας στα Ηνωμένα Έθνη και «τρίτους» ότι η ε/κ πλευρά είναι έτοιμη και αποφασισμένη να εμπλακεί σε ένα διάλογο ουσίας.

ΚΑΙΡΟΣ: Εναλλασσόμενη ηλιοφάνεια με συννεφιά

Εικόνα
Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ στην ατμόσφαιρα θα εξακολουθήσει να παρατηρείται αραιή σκόνη.