VitaTrace: Eπιτυχία με συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Την ώρα που η οικονομία πληρώνει βαρύ φόρο στην οικονομική κρίση και στις επώδυνες αποφάσεις του Eurogroup, ο δρόμος την ανάπτυξης για την Κύπρο περνά μέσα από την καινοτομία, τη φαντασία και τα ευρωπαϊκά προγράμματα που φέρνουν αναγκαία ρευστότητα και επιφέρουν θέσεις εργασίας στον τόπο.

Η εταιρεία VitaTrace Nutrition σε συνεργασία με ευρωπαϊκά ακαδημαϊκά ιδρύματα και άλλους φορείς στον ευρωπαϊκό χώρο έχουν εξασφαλίσει την υλοποίηση ευρωπαϊκού, ερευνητικού προγράμματος που ερευνά θέματα υγείας και ευημερίας ζώων και πτηνών. Πιο ειδικά αναφέρεται ότι η VitaTrace κέρδισε τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα: PROHEALTH (Sustainable Intensive and Poultry Production- Αειφόρος εντατική χοιροτροφία και πτηνοτροφία).

Αξίζει να αναφερθεί ότι η VitaTrace καθίσταται η πρώτη κυπριακή εταιρεία του κτηνοτροφικού κλάδου που εξασφαλίζει τη συμμετοχή της σε τέτοιου μεγέθους ευρωπαϊκό πρόγραμμα, τοποθετώντας –έτσι- την Κύπρο στον ευρωπαϊκό ερευνητικό χάρτη.

Τέτοιες δράσεις και επιτυχίες είναι που στην πορεία αποτελούν φάρο και για καινοτόμες ιδέες επιχειρήσεων (μικρών και όχι μόνον) αλλά και για τους νέους επιστήμονες του τόπου που νιώθουν ότι η Κύπρος δεν προσφέρει πλέον το κατάλληλο έδαφος για την εφαρμογή των σπουδών τους κυρίως μετά την κατάσταση που δημιούργησε η οικονομική κρίση.

Name

«Μέρος του προγράμματος στην Κύπρο»
Μάλιστα, ο γενικός διευθυντής της VitaTrace, Κυριάκος Ν. Αγκαστινιώτης, ανάφερε μιλώντας στο INBusinessNews για την επιτυχία της εταιρείας: «Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι των πειραμάτων και ερευνών θα γίνει επί κυπριακού εδάφους, δηλαδή σε κυπριακές μονάδες ζωικής παραγωγής αλλά και στα πρότυπα εργαστήρια της VitaTrace υπό την καθοδήγηση του διεθνώς καταξιωμένου Κύπριου επιστήμονα, Δρ Σωτήρη Παπασολομώντος. Ο επιστήμονας θα ηγηθεί μιας πολυσύνθετης επιστημονικής ομάδας. Η Κύπρος μπαίνει στον ευρωπαϊκό χάρτη και δείχνουμε τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλες κυπριακές επιχειρήσεις, τον δρόμο της έρευνας και της καινοτομίας. Η Κύπρος έχει ακόμη άριστο ανθρώπινο δυναμικό και σε αυτό πρέπει να επενδύσουμε».

Το πρόγραμμα PROHEALTH
Το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει και η κυπριακή VitaTrace στοχεύει στην κατανόηση των πολλαπλών παραγόντων που συνδέονται με τις παθολογικές ασθένειες των χοίρων και των πτηνών, οι οποίες οφείλονται στην εντατικοποίηση της παραγωγής. Στοχεύει επίσης, στη δημιουργία των απαραίτητων στρατηγικών ελέγχου των επιπτώσεων στην καλή διαβίωση των ζώων, συμπεριλαμβανομένης της υγείας.

Το πρόγραμμα PROHEALTH (Sustainable Intensive and Poultry Production- Αειφόρος εντατική χοιροτροφία και πτηνοτροφία) χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με προϋπολογισμό 9 εκ. ευρώ, στα πλαίσια του SEVENTH FRAMEWORK PROGRAMME.

Name Name
- See more at: http://www.sigmalive.com/inbusiness/news/business/75330#sthash.VkxWD0s9.dpuf

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"