Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 19, 2012

Πρώην CEO της ΟMV: Φυσικό αέριο και σε άλλα οικόπεδα 19/01/2012

Εικόνα
Στην ολοένα και αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση φυσικού αερίου και στις προοπτικές που διανοίγονται για την Κύπρο μετά την πρόσφατη ανακάλυψη σημαντικών ποσοτήτων φυσικού αερίου κοιτασμάτων στην Αποκλειστική της Οικονομική Ζώνη, αναφέρθηκε ο Ρίχαρντ Σενζ, Αντιπρόεδρος του Ομοσπονδιακού Επιμελητηρίου της Αυστρίας και πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του αυστριακού ενεργειακού ομίλου OMV.

Γήπεδο ΑΕΚ: Σε τροχιά υλοποίησης 19/01/2012

Εικόνα
 Η γαλλική Bouygues, που είναι και μέτοχος της κοινοπραξίας που κατασκεύασε και διαχειρίζεται τα αεροδρόμια της Κύπρου,  βρίσκεται στο τελικό στάδιο του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού του νέου γηπέδου  της ΑΕΚ Λάρνακας αλλά και των πέριξ του σταδίου, εμπορικών και αθλητικών αναπτύξεων.

Ξένοι επενδυτές: Δώστε κίνητρα 19/01/2012

Εικόνα
Υπομνήματα σε υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών θα αποσταλούν από οργανωμένα σύνολα ώστε να διευκολυνθούν ξένοι επενδυτές να αποκτήσουν κυπριακά διαβατήρια και καθεστώς μόνιμης κατοίκησης. Με πρωτοβουλία του Γραφείου “Αντώνης Λοίζου & Συνεργάτες” έγινε στις 10 Ιανουαρίου 2012 συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΚΕΒΕ κ. Φειδία Πηλείδη, για συζήτηση του θέματος “Διαβατήρια σε ξένους επενδυτές και Μόνιμη κατοίκηση σε ξένους με αγορά στέγης”. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο διευθυντής κ. Σωτήρης Σωτηρίου και εκπρόσωποι της CIPA, ο κ. Λάκης Τοφαρίδης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Ακινήτων και άλλοι αξιωματούχοι, ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών προσκλήθηκε αλλά δεν παρευρέθηκε.

Εφιάλτης για την οικονομία το αδιέξοδο με τους Ελεγκτές

Εικόνα
Ο ΔΗΣΥ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για ρύθμιση των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες – Σήμερα το θέμα στη Βουλή. Αναστάτωση στις πτήσεις, ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, τεράστιο κόστος στην οικονομία του τόπου και δυσφήμιση της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού , είναι μερικές από τις συνέπειες της  τετράωρης στάσης εργασίας, που πραγματοποίησαν χθες από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.

Φουντώνει η μάχη χαρακωμάτων Πραξούλλας-Βουλής

Εικόνα
Δεν ξαναπάω αν δεν μου ζητήσουν συγγνώμη, δηλώνει η Υπουργός για να πάρει απάντηση «δεν της αρμόζει να πατά στα σκαλιά της Βουλής» Στα άκρα έχει φτάσει η διαμάχη της Υπουργού Εμπορίου  Πραξούλλας Αντωνιάδου και της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής. Χθεσινή δήλωση της Υπουργού Εμπορίου ότι δεν ξαναπάει στη Βουλή αν δεν της ζητήσει δημοσίως  συγγνώμη ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου για τη συμπεριφορά βουλευτών έναντι της, σε προηγούμενη συνεδρίαση, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών, οι οποίοι ζήτησαν την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, ο οποίος θα θέσει σήμερα το θέμα ενώπιον  της συνάντησης των αρχηγών των Κομμάτων.

Εκδήλωση των πιλότων για διάσωση των Κ. Αερογραμμών

Εικόνα
Υποστηρίζουν την άμεση εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή Με αίτημα την άμεση εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή ώστε να διασφαλιστεί βραχυπρόθεσμα η βιωσιμότητα των Κυπριακών Αερογραμμών (ΚΑ), οι πιλότοι της εταιρείας, μέλη της Παγκύπριας Συντεχνίας Πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ), πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία των ΚΑ, χθες το μεσημέρι, λίγο πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου του κρατικού αερομεταφορέα. 

Αβέρωφ: Ο ΔΗΣΥ με διαφορά πρώτη πολιτική δύναμη

Εικόνα
Αποτίμηση του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών στο Αν. Συμβούλιο Ο ΔΗΣΥ, όχι μόνο παρέμεινε ισχυρή πολιτική δύναμη, αλλά είναι πλέον η καταξιωμένη πρώτη και με διαφορά πολιτική δύναμη του τόπου, δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου σε ομιλία του στο Ανώτατο Συμβούλιο του ΔΗΣΥ με θέμα «Αποτίμηση Αποτελέσματος Δημοτικών Εκλογών». 

«Μεταλλάξεις», το όπλο του ΑΚΕΛ εναντίον Αναστασιάδη

Εικόνα
Α. Κυπριανού: Η υποψηφιότητα Αναστασιάδη δεν μας εξέπληξε Η υποψηφιότητα Αναστασιάδη δεν ήταν έκπληξη για μας, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, κάνοντας λόγο για μεταλλάξεις του ΔΗΣΥ με στόχο τη δημιουργία τέτοιων προϋποθέσεων που να επιτρέπουν στον κ. Αναστασιάδη να διεκδικήσει την προεδρία της Δημοκρατίας με αξιώσεις. «Εδώ και ένα χρόνο, ίσως και περισσότερο, το ΑΚΕΛ είχε επισημάνει τις μεταλλάξεις του ΔΗΣΥ και έλεγε ότι αυτές οι μεταλλάξεις είχαν ως στόχο τη δημιουργία τέτοιων προϋποθέσεων που να επιτρέπουν στον κ. Αναστασιάδη να διεκδικήσει την προεδρία της Δημοκρατίας με αξιώσεις», ανέφερε ο κ. Κυπριανού.

«Οι συμφωνίες Κύπρου-Ισραήλ δεν είναι απειλή για την Τουρκία»

Εικόνα
Δηλώσεις Ντανιέλ Αγιαλόν στο «Ανατολού» Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του CNN Turk, ο ΥΦΥΠΕΞ του Ισραήλ Ντανιέλ Αγιαλόν σε ομιλία του στο Ιδρυμα Chatham House στο Λονδίνο με θέμα «Το Ισραήλ σε κλίμα στρατηγικής που αλλάζει», απάντησε σε ερώτηση του ανταποκριτή του πρακτορείου Anadolu για το μέλλον των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ.  «Εκτιμούμε πολύ την Τουρκία και τον τουρκικό λαό. Η Τουρκία είναι σημαντική χώρα της περιοχής και περιμένουμε να κινείται προς την κατεύθυνση αυτού του ειδικού καθεστώτος της», φέρεται να είπε σύμφωνα με το CNN Turk. 

Αντιστρέφει τα πυρά στο ΑΚΕΛ για μεταλλάξεις ο Αναστασιάδης

Εικόνα
«Άλλοι μεταλλάχθηκαν για την καρέκλα» απαντά στον Κυπριανού Καλό είναι το ΑΚΕΛ να κάνει μια αυτοκριτική για να δει ''πόσο δίκαιη λύση μας έφερε ο κ. Χριστόφιας, πόση δίκαιη κοινωνία, πόσο έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του'', δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ για πολιτική μετάλλαξη και ότι αυτό στηλιτεύει και θα συνεχίσει να στηλιτεύει.