Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 1, 2012

Με ακονισμένα μαχαίρια στο Εθνικό η Αντιπολίτευση

Εικόνα
Να φύγει ο Ντάουνερ, να αλλάξουμε στρατηγική και να αντικατασταθεί  ο Διαπραγματευτής Με ακονισμένα μαχαίρια μεταβαίνουν στις 10.00 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο για την συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου οι Αρχηγοί των κομμάτων της Αντιπολίτευσης. Ενώ το ΑΚΕΛ ανακοίνωσε ότι στηρίζει απόλυτα τους χειρισμούς Χριστόφια, όλα τα άλλα κόμματα διαφωνούν  με τη μέχρι τώρα διαχείριση του Κυπριακού και μεταβαίνουν στη συνεδρία με αίτημα την αντικατάστασή του και τον διορισμό άλλου Διαπραγματευτή.

«Το είπα αλλά δεν το εννοούσα», μας κοροϊδεύει ο Ντάουνερ

Εικόνα
Ο ΟΗΕ, λέγει, «επικεντρώνεται στην ουσία των διαπραγματεύσεων» και αναγνωρίζει πλήρως την Κυπριακή Δημοκρατία – Δεν τον ενδιαφέρει τι λέγουν τα κόμματα. Προσπάθησε να ανακρούσει πρύμνην ο Αλεξάντερ Ντάουνερ μετά το σάλο που προκάλεσε στη Λευκωσία η δήλωσή του στο Grenntree για «ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τους Ελληνοκυπρίους». Σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση που είχε την Τετάρτη το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό είπε ότι τα Ηνωμένα Εθνών, αλλά και ο ίδιος, αναγνωρίζουν πλήρως την Κυπριακή Δημοκρατία και πως δεν θα ήθελε να αναμειχθεί στις πολιτικές συζητήσεις γύρω από τη θέση ορισμένων ελληνοκυπριακών κομμάτων που επιθυμούν την απομάκρυνσή του από τη διαπραγματευτική διαδικασία.

Λεωφορεία: Πήραν 4 εκατομμύρια και θέλουν περισσότερα

Εικόνα
Οι εταιρείες αρνούνται να πληρώσουν τους υπαλλήλους, αν δεν πάρουν λεφτά να καλύψουν και άλλες υποχρεώσεις τους – Χάος, κυρίως στα σχολεία. Χάος, κυρίως στα σχολεία, αναστάτωση και φοβερή ταλαιπωρία προκάλεσε στους πολίτες η νέα παγκύπρια στάση εργασίας των οδηγών λεωφορείων που άρχισε χθες και παραμένει άγνωστο πότε θα τελειώσει. Λειτούργησαν αλλά χωρίς μαθητές πολλά σχολεία της υπαίθρου, σκηνικό που μπορεί να συνεχισθεί, καθώς οι οδηγοί δήλωσαν ότι δεν ξεκινούν τα λεωφορεία αν δεν πληρωθούν.

Η Noble Energy επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της για τερματικό

Εικόνα
Ο Τέρι Γκέρχαρντ ενημέρωσε τον Πρόεδρο – Ενδιαφέρεται και για δεύτερο τεμάχιο – «Παγκοσμίου φήμης» το κοίτασμα στην «Αφροδίτη».  Την επιλογή της μεταφοράς του φυσικού αερίου με αγωγό στην Κύπρο από το οικόπεδο 12 και εν συνεχεία τη δημιουργία ενός χερσαίου τερματικού, μελετά η εταιρεία Noble Energy, όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας Τέρι Γκέρχαρντ. Παράλληλα, επαναβεβαίωσε ότι οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις της εταιρείας επιβεβαιώνουν την ύπαρξη 5- 8 τρισ. κυβικών ποδιών φυσικού αερίου στο κοίτασμα, κάτι που το χαρακτηρίζει ως κοίτασμα παγκοσμίου κλάσης.

Δεν επηρέασε την Κύπρο ο ιός του Σμάλενμπεργκ

Εικόνα
Πλήττει αιγοπρόβατα και βοοειδή στη βόρεια Ευρώπη – Μπορεί να πλήξει και τον άνθρωπο Δεν έχει επηρεάσει κτηνοτροφικές μονάδες στην Κύπρο ο ιός του Σμάλενμπεργκ, που πλήττει αιγοπρόβατα και βοοειδή σε Γερμανία, Βέλγιο, Βρετανία, Ολλανδία και Γαλλία.

Νέα σχέδια κατά της ανεργίας επεξεργάζεται η Κυβέρνηση

Εικόνα
Νέα κίνητρα στις επιχειρήσεις για πρόσληψη νέων Νέα σχέδια για την αντιμετώπιση της ανεργίας, επεξεργάζεται η Κυβέρνηση σύμφωνα με την Υπουργό Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους. Τα καινούργια σχέδια θα απευθύνονται κυρίως σε ειδικές ομάδες ανέργων που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα ένταξης στην αγορά εργασίας, δηλαδή οι μακροχρόνια άνεργοι και οι νέοι.

Η «Εργκενεκόν» ιδρύθηκε στην Κύπρο το 1950

Εικόνα
Αποκάλυψη κατηγορούμενου στην πολύκροτη δίκη Η παρακρατική οργάνωση «Εργκενεκόν» ιδρύθηκε στην κατεχόμενη Κύπρο στα μέσα της δεκαετίας του 1950 για την προστασία των Τ/κ, ανέφερε ένας εκ των κατηγορουμένων της ομώνυμης υπόθεσης, που εκδικάζεται στην Τουρκία.

Σαν σήμερα...1 Φεβρουαρίου

Εικόνα
Γιορτάζουν: Τρύφωνας Γεγονότα 1806:  Οι Τούρκοι πολιορκούν τους Κολοκοτρωναίους κοντά στη Δημητσάνα. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης διαφεύγει στη Ζάκυνθο.