Με ακονισμένα μαχαίρια στο Εθνικό η Αντιπολίτευση

Να φύγει ο Ντάουνερ, να αλλάξουμε στρατηγική και να αντικατασταθεί  ο Διαπραγματευτής

Με ακονισμένα μαχαίρια μεταβαίνουν στις 10.00 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο για την συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου οι Αρχηγοί των κομμάτων της Αντιπολίτευσης.

Ενώ το ΑΚΕΛ ανακοίνωσε ότι στηρίζει απόλυτα τους χειρισμούς Χριστόφια, όλα τα άλλα κόμματα διαφωνούν  με τη μέχρι τώρα διαχείριση του Κυπριακού και μεταβαίνουν στη συνεδρία με αίτημα την αντικατάστασή του και τον διορισμό άλλου Διαπραγματευτή.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, θα υποστηρίξει ότι η αλλαγή Διαπραγματευτή επιβάλλεται και για να αντιμετωπισθεί το επιχείρημα όσων προβάλλουν ότι δεν θα μπορούν να συνεχισθούν οι συνομιλίες μετά τον Ιούνιο, επειδή, λέγουν, ο Πρόεδρος θα είναι επιφορτισμένος και με την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ΔΗΚΟ, με επιστολή που θα καταθέσει στη συνεδρία και την οποία ήδη απέστειλε στα άλλα κόμματα, ζητεί απεμπλοκή από τη διαδικασία  που ακολουθεί ο Πρόεδρος και η οποία αποδεικνύεται αδιέξοδη και εθνικώς καταστροφική.

Η ΕΔΕΚ θα επιμείνει σε αλλαγή στρατηγικής και αποπομπή του Αλεξάντερ Ντάουνερ.
 
Το ΕΥΡΩΚΟ, θεωρεί ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει και ότι «μόνο με την παραδοχή ότι η πολιτική που ασκήθηκε για τέσσερα χρόνια έχει αποτύχει και την επίδειξη ειλικρινούς βούλησης για χάραξη εναλλακτικής στρατηγικής, μπορεί να υπάρξει ελπίδα για αποτροπή εφιαλτικών εξελίξεων για τον κυπριακό ελληνισμό».

Οι Οικολόγοι είναι αμετακίνητοι στο θέμα αποπομπής του Ντάουνερ  καθώς και στην αλλαγή στρατηγικής και σε αντικατάσταση του Διαπραγματευτή της Ελληνοκυπριακής κοινότητας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"