Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 18, 2013

Οι Γερμανοί επενδύουν... εκτός

Εικόνα
Οι γερμανικές επιχειρήσεις θα επενδύσουν το επόμενο έτος κυρίως στο εξωτερικό παρά στη χώρα τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που έκανε η εφημερίδα Wall Street Journal. Η έρευνα έγινε σε 19 από τις μεγαλύτερες γερμανικές επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στον χρηματιστηριακό δείκτη DAX 30. Οι εταιρείες προτίθενται να επενδύσουν κατά ποσοστό 43% κυρίως σε αναδυόμενες αγορές και κατά ποσοστό 11% στις ΗΠΑ. Μόνο το 15% θα επενδύσει περισσότερο στη Γερμανία και ένα ακόμη 5% στην υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ το 26% δεν απάντησε.

Ικανοποίηση στο ΤΕΠ από τις εισπράξεις

Εικόνα
Πλήρης ικανοποίηση επικρατεί στο Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων από τις μέχρι τώρα εισπράξεις σε ό,τι αφορά τη Φορολογία Ακίνητης Ιδιοκτησίας, οι οποίες ανέρχονται στα 85 εκ. ευρώ και που σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Διευθυντής του ΤΕΠ Γιώργος Πούφος ξεπερνούν τις προσδοκίες που είχαν τεθεί.

ΠτΔ: Δεν κάνω συναντήσεις χάριν σκοπιμοτήτων

Εικόνα
Αρνητική ήταν η απάντηση που έδωσε γραπτώς ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στην πρόσκληση του διοικητή της Κεντρικής για συνάντηση των δύο. Ο κ. Αναστασιάδης παρέπεμψε τον κ. Δημητριάδη στον υπουργό Οικονομικών για θέματα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και εμφανίζεται αποφασισμένος να κορυφώσει τις προσπάθειες αποπομπής του με βασικό επιχείρημα τη στάση που τήρησε ο διοικητής στο θέμα του ELA της Λαϊκής. Αφήνει ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο αν κριθεί αναγκαίο, να συναντηθεί μαζί του, παρουσία πάντα του Υπουργού Οικονομικών.

Βοήθεια από το κράτος για υλοποίηση σχεδίου αναδιάρθρωσης

Εικόνα
Τη βοήθεια του κράτους στην υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης και στις προσπάθειες εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για τις Κυπριακές Αερογραμμές, ζήτησε το ΔΣ της εταιρείας.

Μείωση των εσόδων του Δημοσίου κατά 1,3%

Εικόνα
Μείωση των εσόδων του Δημοσίου κατά 1,3% σε σύγκριση με το 2013 και μείωση των δημόσιων δαπανών κατά 2% προβλέπει ο μνημονιακός προϋπολογισμός για το 2014 που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Γιούνκερ: Αν ήμουν πρόεδρος θα ήταν αλλιώς

Εικόνα
Στην επίσημη παραδοχή ότι αν ήταν Πρόεδρος του Eurogroup όταν λαμβάνονταν οι κρίσιμες αποφάσεις για την Κύπρο, η κατάσταση θα τύγχανε διαφορετικού χειρισμού, προέβη ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, τέως επικεφαλής του Eurogroup Ζιαν Κλωντ Γιούνκερ, τον οποίο διαδέχθηκε ο Ολλανδός Γερούν Νταϊσελμπλουμ.

Παράταση της έκπτωσης για πληρωμή φόρου ακινήτων

Εικόνα
Παράταση της έκπτωσης του 10% για πληρωμή του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας ως τις 5 Νοεμβρίου, ενέκρινε ομόφωνα σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής. Η πρόταση, η οποία αποτελούσε πρωτοβουλία του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ήταν κοινή από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και Βουλευτές.