ΠτΔ: Δεν κάνω συναντήσεις χάριν σκοπιμοτήτων


Αρνητική ήταν η απάντηση που έδωσε γραπτώς ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στην πρόσκληση του διοικητή της Κεντρικής για συνάντηση των δύο.
Ο κ. Αναστασιάδης παρέπεμψε τον κ. Δημητριάδη στον υπουργό Οικονομικών για θέματα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και εμφανίζεται αποφασισμένος να κορυφώσει τις προσπάθειες αποπομπής του με βασικό επιχείρημα τη στάση που τήρησε ο διοικητής στο θέμα του ELA της Λαϊκής.
Αφήνει ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο αν κριθεί αναγκαίο, να συναντηθεί μαζί του, παρουσία πάντα του Υπουργού Οικονομικών.


ΠτΔ "Έχω δοκιμάσει τις συναντήσεις σκοπιμότητας χωρίς αποτέλεσμα"

Με δηλώσεις του σήμερα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, επιβεβαιώνει ότι στην απάντησή του υποδεικνύει πως ο ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός είναι ο Υπουργός Οικονομικών. Όπως ανέφερε, εάν υπάρχουν όντως σοβαρά ζητήματα για τα οποία πρέπει να ενημερωθεί, θα πρέπει να τεθούν γραπτώς και εφόσον κρίνει ότι χρειάζεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση, τότε δεν θα την αρνηθεί διότι όπως σημείωσε πέραν και πάνω από όλα είναι το εθνικό καλό που πρέπει να υπερισχύει. Τόνισε όμως, ότι δεν πρόκειται να μπει στην διαδικασία των συναντήσεων σκοπιμότητας χωρίς οποιοδήποτε αποτέλεσμα. "Το έχω δοκιμάσει δεκάδες φορές μέχρι σήμερα, χωρίς, δυστυχώς, να υπάρχει το όποιον αποτέλεσμα".

Λύση στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο

Ερωτηθείς αν η λύση σε αυτή τη διαμάχη θα δοθεί από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μην ακολουθήσουμε τις νόμιμες διαδικασίες. Σέβομαι απόλυτα το Σύνταγμα της χώρας μας, σέβομαι απόλυτα τους κανόνες λειτουργίας του ευρωσυστήματος και, συνεπώς, δεν υπάρχει άλλη οδός από την επεξεργασία των στοιχείων από τη Νομική Υπηρεσία και τη σχετική προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, προκειμένου να αποφασίσει».

 
ΑΚΕΛ: Πρωτίστως ευθύνη του ΠτΔ η αποκατάσταση των σχέσεων

Οι αρνητικές σχέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Διοιηκητή της ΚΤ δεν συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση των αρνητικών δεδομένων της οικονομίας λέει το ΑΚΕΛ.
Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Γιώργος Λουκαίδης σημείωσε ότι η ευθύνη βαραίνει πρώτιστα τον ΠτΔ ώστε να αποκατασταθούν οι σχέσεις με τον επικεφαλής της ΚΤ και να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο χρηματοπιστωτικός τομέας της Κύπρου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"