Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 31, 2013

Ένας υπόγειος ωκεανός ίσως υπήρχε κάποτε στην Διώνη του Κρόνου

Εικόνα
Ουάσιγκτον:  Πολύ ενδιαφέροντα είναι τα νέα στοιχεία που έφθασαν στα χέρια των επιστημόνων από το διαστημικό σκάφος Cassini για τη Διώνη, έναν εκ των δεκάδων δορυφόρων του Κρόνου. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία η Διώνη ήταν κάποτε ενεργή γεωλογικά και πιθανώς να εξακολουθεί να διαθέτει κάποια γεωλογική δραστηριότητα. Εικάζεται μάλιστα ότι υπήρχε εκεί ένας υπόγειος ωκεανός.

Ακόμα και οι όρκες φαίνεται ότι υποφέρουν από τα κουνούπια

Εικόνα
Ορλάντο:  Περιστατικά μόλυνσης από ιούς εγκεφαλίτιδας όπως ο ιός του Δυτικού Νείλου δείχνουν ότι οι όρκες που ζουν σε ενυδρεία είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στα τσιμπήματα κουνουπιών.

Τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων στα τρένα της Γερμανίας «μπορεί να εκραγούν»

Εικόνα
Βερολίνο:  Σύσταση προς τους επιβάτες τρένων απευθύνει η γερμανική αστυνομία, καλώντας τους να είναι προσεκτικοί κατά την έκδοση εισιτηρίου από τα αυτόματα μηχανήματα, καθώς στο κρατίδιο της Έσσης έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά στα οποία κλέφτες χρησιμοποιούν εύφλεκτο αέριο για να τα ανοίξουν και να κλέψουν χρήματα και εισιτήρια.

Γερμανός ζούσε 15 χρόνια με ένα μολύβι μέσα στο κεφάλι του

Εικόνα
Βερολίνο:  Με ένα μολύβι σφηνωμένο στο κεφάλι του ζούσε επί 15 χρόνια ένας 24χρονος άνδρας από τη Γερμανία.

Οδηγίες καλής συμπεριφοράς για τους κινέζους τουρίστες εκδίδει το Πεκίνο

Εικόνα
Πεκίνο:  Πλαστογραφούν πιστοποιητικά γάμου με στόχο να εξασφαλίσουν εκπτώσεις για ταξίδι του μέλιτος στις Μαλδίβες, επιτρέπουν στα παιδιά τους να αφοδεύουν στο πάτωμα αεροδρομίων, φτύνουν, ρυπαίνουν δημόσιους χώρους, παρακάμπτουν τους άλλους στις ουρές, καταστρέφουν ιστορικά μνημεία...

Γλυκά φιλιά ανταλλάσσουν ένα κουταβάκι και ένα λιοντάρι

Εικόνα
Οκλαχόμα:  Μία φαινομενικά παράξενη φιλία έχει αναπτυχθεί στον ζωολογικό κήπο της Οκλαχόμα. Ένα αρσενικό λιοντάρι και ένα κουταβάκι έχουν γίνει αχώριστοι σύντροφοι και ανταλλάσσουν φιλιά σε βίντεο που τράβηξαν εργαζόμενοι του ζωολογικού κήπου.

Σαν σήμερα. . . 31 Μαΐου

Εικόνα
Γεγονότα 1678:  Αρχίζουν στο Κόβεντρι της Αγγλίας οι εορτασμοί σε ανάμνηση της πορείας της θρυλικής  Λαίδης Γκοντάιβα . Σύμφωνα με την παράδοση, η Λαίδη Γκοντάιβα ίππευσε γυμνή στους δρόμους του Κόβεντρι τον 11ο αιώνα, προκειμένου να πείσει τον σύζυγό της Λόρδο Λίοφρικ να καταργήσει τη δυσβάσταχτη φορολογία που είχε επιβάλλει στους υπηκόους του.

*Ζώδια 31/5

ΚΡΙΟΣ Έχετε ανάγκη να μείνετε για λίγο μόνοι με τον εαυτό σας και αυτό κατά κάποιο τρόπο σας κάνει να δημιουργήσετε δικές σας εικόνες σε όλα τα επίπεδα. Χωρίς να είναι απαραίτητα αρνητικές ή άσχημες, σας απομακρύνουν από την δράση και ζείτε για λίγο μακριά από την αληθινή ζωή. Ίσως να έχετε ανάγκη όλο αυτό γιατί έτσι ξεκουράζεστε αλλά και ελπίζετε σε κάτι πολύ καλό και δεν θέλετε να το χαλάσετε. Ο Παρθένος βέβαια θα προσπαθήσει να σας επαναφέρει γιατί από την πλευρά σας θα γίνουν παραλείψεις και λάθη που ίσως να είναι σοβαρά για μια δουλειά που θέλετε να κάνετε.

Δείπνο, Αναστασιάδη - Έρογλου, χωρίς αλατοπίπερο

Εικόνα
Λευκωσία:  Κρατώντας ισορροπίες, αποφεύγοντας ενέργειες που θα επιδείνωναν το ήδη αρνητικό κλίμα, ο Αλεξάντερ Ντάουνερ έφερε εις πέρας τη χθεσινοβραδινή του αποστολή. Το περιβόητο δείπνο, κοινωνικού χαρακτήρα, πραγματοποιήθηκε σε «καλό και ευχάριστο κλίμα».

Πρωτοφανής πρόσληψη συμβούλου υπουργού

Εικόνα
Λευκωσία:  Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία σε σχέση με τις προσλήψεις συνεργατών και συμβούλων που γίνονται στο Προεδρικό και στα υπουργικά γραφεία, με πολιτικούς διορισμούς. Προσλήψεις, που χαρακτηρίζονται ως «απόρρητες» προκειμένου να εξαιρεθούν από την εφαρμογή της νομοθεσίας περί δημόσιων συμβάσεων, δίνοντας έτσι το δικαίωμα στον κάθε υπουργό ή στα κόμματα από τα οποία προέρχονται, να προσλάβουν πρόσωπα της αρεσκείας τους και δη κομματικούς με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες.

Χείρα βοηθείας ύψους €100 εκατ.

Εικόνα
Λευκωσία:  Ένεση €100 εκατ. από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προς την κυπριακή οικονομία. Με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόιερ, υπογράφτηκε σύμβαση χρηματοδότησης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά την οποία θα διοχετευτούν συνολικά €100 εκατομμύρια στην αγορά.

Αλλάζουν οι κεφαλές της Εισαγγελίας

Εικόνα
Λευκωσία:  Καθοριστικό σε πρόσωπα αλλά και πολιτικές θα είναι το επόμενο διάστημα για τη Νομική Υπηρεσία, αφού αλλάζουν οι δύο επικεφαλής της, με τους μνηστήρες να είναι πολλοί.

«Ψαλίδι» στις λειτουργικές δαπάνες της Τρ. Κύπρου

Εικόνα
Λευκωσία:  Πυρετός επαφών για την αναδιάρθρωση της Τράπεζας Κύπρου με επίκεντρο τη μείωση του λειτουργικού κόστους έχει ξεκινήσει ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Σορώτος. Οι συναντήσεις με τις διευθυντικές ομάδες της Τράπεζας είναι μέρος της ημερήσιας διάταξης και ήδη χθες δόθηκε ξεκάθαρα το μήνυμα ότι πρέπει γρήγορα να υπάρξουν αποτελέσματα και ο βηματισμός να γίνει το συντομότερο και μεθοδικά.