Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 19, 2013

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ CYPRUS PRESS ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ . .

Εικόνα
Αυτά τα Χριστούγεννα ας αναστήσουν το χαμόγελο στα χείλη των ανθρώπων, ας ζεστάνουν τις παγωμένες καρδιές τους και ας χαρίσουν σ’ αυτούς που αγωνίζονται την ζωή που τους αξίζει. Εύχομαι η αγάπη και η χαρά να φωλιάσει στις καρδιές των ανθρώπων και να τις ζεστάνει, προσθέτοντας μια νότα ευτυχίας στη δύσκολη καθημερινότητα αυτής της εποχής. Η Γέννησή Του ας σημάνει την αρχή για μια καλύτερη ζωή γεμάτη αλήθεια και φως. Υγεία, ειρήνη, αγάπη, ευτυχία. Ας γίνουν οι ευχές σας…πραγματικότητα. Καλά Χριστούγεννα!!!!! Και καλή ΧΡΟΝΙΑ!!!!

Χριστουγεννιάτικα έθιμα της Κύπρου

Εικόνα
Χριστουγεννιάτικα έθιμα της Κύπρου

Συμφωνία στη Γερουσία για τον προϋπολογισμό

Εικόνα
 Εγκρίθηκε και από τη Γερουσία των ΗΠΑ (64 ψήφοι υπέρ, έναντι 36 κατά) η συμβιβαστική συμφωνία για τον προϋπολογισμό, γεγονός που απομακρύνει τις διαμάχες Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για τα ομοσπονδιακά κονδύλια τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια. Παρά το γεγονός ότι και τα δύο στρατόπεδα αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για συμβιβασμό, η συμφωνία θα δώσει στην κυβέρνηση τη χρηματοδότηση που χρειάζεται σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί το κομματικό αδιέξοδο που προκλήθηκε από την δεκαπενθήμερη διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης τον Οκτώβριο.

Το 56% θέλει να πουληθούν οι κρατικές τράπεζες

Εικόνα
Η πλειοψηφία των Σλοβένων θεωρεί ότι οι τράπεζες κρατικής ιδιοκτησίας πρέπει να πουληθούν, ακόμη και με συμβολικό τίμημα, αντί να ανακεφαλαιοποιηθούν με κρατικούς πόρους σε βάρος των φορολογούμενων, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα "Ντέλο" της Λιουμπλιάνας.

Στην ολομέλεια ο "μνημονιακός" προϋπολογισμός

Εικόνα
 Συνεχίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό, τον πρώτο που συνομολογήθηκε μετά την ένταξη της Κύπρου στο πρόγραμμα προσαρμογής. Ο προϋπολογισμός αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση αργά το απόγευμα. Τα δεδομένα δείχνουν ότι ο προϋπολογισμός θα εγκριθεί με τις ψήφους του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ και του ΕΥΡΩΚΟ. Με βάση την ημερήσια διάταξη, η συζήτηση συνεχίζεται στις εννέα σήμερα το πρωί και εκτός από τον προϋπολογισμό θα συζητηθεί το θέμα της ίδρυσης ταμείου αλληλεγγύης για την απασχόληση και κοινωνική συνοχή αλλά η δημιουργία φορέα ενιαίας διαχείρισης υδάτων.

Ρεκόρ 50ετίας για τα Κόκκινα Δάνεια

Εικόνα
Τα επισφαλή δάνεια των ισπανικών τραπεζών αυξήθηκαν τον Οκτώβριο στο 13% των συνολικών πιστώσεων, ποσοστό που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ εδώ και περισσότερα από πενήντα χρόνια, και ενώ επίκειται η έξοδος της Ισπανίας από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα αρωγής προς τον τραπεζικό τομέα της, για την οποία έσπευσε να συγχαρει τη χώρα η Μέρκελ.

Μειώνει κατά 10 δις τις αγορές ομολόγων η Fed

Εικόνα
Kατά 10 δισ. δολάρια αποφάσισε η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) να μειώσει από τον Ιανουάριο το πρόγραμμα αγορών ομολόγων που εφαρμόζει για την τόνωση της ρευστότητας. Συγκεριμένα, τον πρώτο μήνα του 2014, οι μηνιαίες αγορές αμερικανικών ομολόγων θα περιοριαστούν σε 75 δισ. ευρώ από 85 δισ. ευρώ. Με την απόφασή του αυτή, ο απερχόμενος αμερικανός κεντρικός τραπεζίτης Μπεν Μπερνάνκι αιφνιδίασε τις αγορές και τους αναλυτές που περίμεναν ότι θα κρατούσε να κρατήσει αμετάβλητη την πολιτική της Fed.

Συμφωνία στο Ecofin για την τραπεζική ένωση

Εικόνα
Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις, το Ecofin κατέληξε σε συμφωνία για την τραπεζική ένωση και τη διαδικασία διάσωσης των προβληματικών τραπεζών της ΕΕ.

Τράπεζα Κύπρου: 1,940,000,000 οι ζημιές

Εικόνα
Στο €1,94 δισ. ευρώ αυξήθηκαν οι ζημιές της Τράπεζας Κύπρου για το εννιάμηνο του 2013, αντανακλώντας τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση της οικονομίας. Ειδικότερα, με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα για το εννιάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, η Τράπεζα κατέγραψε ζημιές €1.947 εκατομμύρια (€1,8 δισ. στις 30 Ιουνίου), κάτι που αποδίδεται κυρίως στη νέα αύξηση του δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων στο 48% του συνόλου του δανειακού χαρτοφυλακίου της Τράπεζας, από 36% που ήταν στις 30 Ιουνίου.

Ερντογάν: «Βρώμικη επιχείρηση» κατά της κυβέρνησης

Εικόνα
«Βρυχάται» ο Ταγίπ Ερντογάν καταγγέλλοντας «βρώμικη επιχείρηση» κατά της κυβέρνησής του σχετικά με την εισαγγελική έρευνα για διαφθορά που έχει οδηγήσει στη σύλληψη δεκάδων ατόμων, περιλαμβανομένων των γιων υπουργών. Πέντε αστυνομικοί διευθυντές που επέβλεψαν τις εφόδους σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα αποπέμφθηκαν για «κατάχρηση εξουσίας», ανακοίνωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, προειδοποιώντας πως έπεται συνέχεια.