Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 4, 2012

Σαν σήμερα...5 Μαρτίου

Εικόνα

Γεγονός το Euroasia Interconnect - Η Κύπρος παύει να είναι νησί

Εικόνα
Κύπρος - Ισραήλ υπέγραψαν  συμφωνία για υποθαλάσσιο ηλεκτρικό καλώδιο  Το Ισραήλ και η Κύπρος υπέγραψαν συμφωνία εκπόνησης μελέτης βιωσιμότητας για τη δημιουργία υποθαλάσσιου καλωδίου ηλεκτρικής ενέργειας ανάμεσα στα κράτη της Μεσογείου, ως το πρώτο στάδιο μιας προσπάθειας μεταφοράς ενέργειας μεταξύ Ισραήλ και ηπειρωτικής Ευρώπης.

Αναστασιάδης: «Να ανοίξουμε καινούργιους δρόμους»

Εικόνα
« Η πατρίδα χρειάζεται ένα σύγχρονο κράτος με ανασυγκρότηση - Μέσα από το διάλογο και με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, που συμφωνούν στα βασικά και σημαντικά θέματα».

Στεφάνου: «Η κοινωνία απαιτεί αξιοπιστία»

Εικόνα
Απάντηση στις επικρίσεις Αναστασιάδη για τη διακυβέρνηση Χριστόφια Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, που σήμερα μιλά για ανοχή στην άλλη άποψη, το 2004 κατάγγελλε τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο και τη χώρα του στην Ευρώπη, γιατί είχε διαφορετική άποψη στο Κυπριακό, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου. 

Καζαμίας: «Ανακοινώνονται σύντομα ξένες επενδύσεις»

Εικόνα
«Να σταματήσει η παραφιλολογία για το τραπεζικό σύστημα» Να σταματήσει η παραφιλολογία που, όπως ανέφερε, αναπτύσσεται τις τελευταίες μέρες γύρω από τις ευθύνες που προκάλεσαν τη σημερινή κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα και τις ευρύτερες συνέπειες που βιώνει η Κύπρος, ζήτησε ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας. 

Η Μαρκουλλή στη Νορβηγία για τους υδρογονάνθρακες

Εικόνα
Η συνεργασία στους τομείς υδρογονανθράκων, διμερή θέματα, το Κυπριακό, η ανασκόπηση των εξελίξεων στη Νότια Γειτονία και η κρίση στην ευρωζώνη, βρίσκονται στο επίκεντρο της επίσκεψης εργασίας της Υπουργού Εξωτερικών Ερατώς Κοζάκου Μαρκουλλή σήμερα Δευτέρα στη Νορβηγία. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η επίσκεψη πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Εξωτερικών Jonas Gahr Stοre. 

Σάρωσε ο Πούτιν στις ρωσικές προεδρικές εκλογές

Εικόνα
Μόσχα: Ξεκάθαρη νίκη από τον πρώτο γύρο για τον Βλαντίμιρ Πούτιν στις χθεσινές προεδρικές εκλογές δείχνουν  τα πρώτα αποτελέσματα, τα οποία επιβεβαιώνουν τις  δημοσκοπήσεις εξόδου από τα εκλογικά τμήματα (exit polls) των εταιρειών VCIOM και FOM.

Σήμερα αρχίζει Ποινική Έρευνα για βιασμό στις Κ. Φυλακές

Εικόνα
Ανακριτές της Αστυνομίας μεταβαίνουν σήμερα στις Κεντρικές Φυλακές για να διερευνήσουν τις καταγγελίες 20χρονου κατάδικου για βιασμό του εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος.  Επίσης σήμερα  λαμβάνονται και αποφάσεις για πειθαρχική έρευνα σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει από τις καταγγελίες.  

Συρία: Βομβαρδισμοί με επτά νεκρούς στη Ραστάν

Εικόνα
Επιχείρηση Ασσαντ  εναντίον λιποτακτών Τουλάχιστον επτά άμαχοι, ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά, έχασαν τη ζωή τους χθες από τον βομβαρδισμό της πόλης Ραστάν, στην επαρχία Χομς, από τις κυβερνητικές δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.