Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 14, 2013

Όλα τα Ζώδια 14/1

ΚΡΙΟΣ   «Φως στο τούνελ» Σήμερα, έχετε την τάση να αφεθείτε σε κάποιες καταστάσεις ή να δώσετε προτεραιότητα σε ενδιαφέροντα που θα σας βοηθήσουν να βγείτε από ένα αδιέξοδο. Πολύ πιθανόν να φανταστείτε το φινάλε μια υπόθεσης ή να πείτε αντίο σε ένα πρόσωπο. Θα έχετε την τάση να επιμείνετε για κάποιες δραστηριότητες που σχετίζονται με ένα σύλλογο, λέσχη ή ομάδα. Συγχρόνως, στον επαγγελματικό τομέα θα βάλετε κάποιες διαχωριστικές γραμμές. Οι γεννημένοι του 1970 ίσως μετανιώσετε για κάποια ευκαιρία που αφήσατε να πάει χαμένη.

Σαν σήμερα. . .14 Ιανουαρίου

Εικόνα
Γεγονότα 1690:  O γερμανός οργανοποιός Γιόχαν Ντένερ από το Νυρεμβέργη κατασκευάζει το πρώτο  κλαρινέτο . 1761:  Η τρίτη μάχη του Πανιπάλ μεταξύ Ινδών και Αφγανών. Η νίκη των Αφγανών εξασθενίζει σημαντικά την Ινδία και καθιστά δυνατή την κατάληψή της από τους Βρετανούς αργότερα. 1822:  Ο Δημήτριος Υψηλάντης και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης κυριεύουν την Ακροκόρινθο.

Σε τεντωμένο σχοινί οι ισορροπίες για το δημόσιο χρέος

Εικόνα
Αγωνιώδης προσπάθεια να κρατηθεί η ανακεφαλαιοποίηση κάτω από τα 10 δις .-Η Pimco δίνει ένδειξη την ερχόμενη Παρασκευή.-   Το τέλος μιας μακράς διαδρομής για να φανεί πόσες είναι οι ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και να συμφωνηθεί ένα πλήρες πρόγραμμα κρατικού δανεισμού ανάμεσα στην Κύπρο και τους διεθνείς πιστωτές, πλησιάζει.   Με τις μέχρι τώρα ενδείξεις , την ερχόμενη Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου,  αναμένεται το ποσό που θα δώσει η Pimco για την ανακεφαλαιοποίηση που θα αποτελεί και τον ρυθμιστή των εξελίξεων για τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους.

Στην Ευρωβουλή ο Χριστόφιας για τα αποτελέσματα της Προεδρίας

Εικόνα
Τα αποτελέσματα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ θα παρουσιάσει ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας αναχωρεί σήμερα για το Στρασβούργο και αύριο Τρίτη το πρωί θα παρουσιάσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τα αποτελέσματα της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.   Μετά την παρουσίαση και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιστρέφει στην Κύπρο το βράδυ της Τρίτης.

Την Άνοιξη η στήριξη στην Κύπρο λένε οι Γερμανοί

«Η δανειακή σύμβαση θα κλείσει με τη νέα Κυβέρνηση».- Την άνοιξη τοποθετούν την υπογραφή του κυπριακού μνημονίου, γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Επισημαίνονται παράλληλα οι επιφυλάξεις του κοινοβουλίου της Γερμανίας για την έγκριση  της βοήθειας προς την Κύπρο.   Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα Ντόιτσε Tσαετούγκ, η τρόικα  θα διαπραγματευθεί το μνημόνιο την άνοιξη με τη νέα κυβέρνηση.

Ελλάδα: Συνεχίζεται στην Αθήνα το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων

Εικόνα
Στοχοποιούνται και συγγενείς πολιτικών .- Συνεχίστηκε τις πρωινές ώρες της Κυριακής το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων στην Αθήνα, με στόχο γραφεία πολιτικών κομμάτων, τράπεζες, πολιτικά πρόσωπα και συγγενείς τους. 

270 καταγγελίες και 34 συλλήψεις οδηγών σε μία νύκτα

Εικόνα
Σε εκστρατεία της Αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε παγκύπρια το βράδυ του Σαββάτου, καταγγέλθηκαν 270 οδηγοί για διάφορα τροχαία αδικήματα. 106 για παράβαση ορίου ταχύτητας, 87 για ζώνες ασφαλείας και 15 για οδήγηση χωρίς άδεια κυκλοφορίας και MOT.