Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 21, 2013

Σύλληψη 57χρονου για κατοχή και χρήση ναρκωτικών

Εικόνα
Υπόθεση κατοχής και χρήσης ναρκωτικών διερευνά η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών της Πάφου. Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπο του Αρχηγείου Αστυνομίας, στις 19:05 χθες το απόγευμα μέλη της ΥΚΑΝ ερεύνησαν με δικαστικό ένταλμα την οικία 57χρονου στην Πάφο παρουσία του ιδίου.

Ολοκληρώθηκε η έρευνα της Επιτροπής Θεσμών για την Οικονομία.- Από την Ελλάδα τα ΜΜΕ και δημοσιογράφοι που πήραν δάνεια ανεπιστρεπτί.

Εικόνα
Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών ολοκλήρωσε τη διαδικασία για την ετοιμασία της έκθεσής της για το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την οικονομία, η οποία θα είναι έτοιμη για να κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής πριν το τέλος του έτους.

Δεκατρείς χιλιάδες οι δυσπραγούσες οικογένειες και… πληθύνονται.- 44 χιλιάδες άτομα παίρνουν βοήθεια αυτή τη στιγμή.- Σύσκεψη στην Αρχιεπισκοπή για συντονισμό της βοήθειας

Εικόνα
Δεκατρείς χιλιάδες οικογένειες, δηλαδή περίπου σαραντατέσσερις χιλιάδες άτομα παγκυπρίως λαμβάνουν αυτή τη στιγμή βοήθεια από διάφορες εθελοντικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις, την τοπική αυτοδιοίκηση και την Εκκλησία. Καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να υπάρχει συντονισμός και έλεγχος στη διανομή της βοήθειας ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα εκμετάλλευσης και η βοήθεια να φτάνει στοχευμένα σε όσους την έχουν ανάγκη. Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Αρχιεπισκοπή αντιπροσωπείας των εθελοντικών οργανώσεων με επικεφαλής τον Επίτροπο Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννη Γιαννάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο.

Τι είπε και τι άκουσε ό Αντρος Κυπριανού σε Βρυξέλλες και ΗΠΑ – «Διχογνωμία Ευρωπαίων και Αμερικανών για τις προθέσεις της Τουρκίας».- Κατηγορεί την Κυβέρνηση για ακροβατισμούς.- Πώς απαντά η Κυβέρνηση.

Εικόνα
Διχογνωμία, μεταξύ ευρωπαίων και αμερικανών αξιωματούχων, σε σχέση με την επιθυμία, ή όχι, της Τουρκίας να συμβάλει θετικά στη λύση του κυπριακού, εντοπίζει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ο οποίος προέβη χθες σε αποτίμηση για τις επαφές του με Αμερικανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους σε ΗΠΑ και Βρυξέλλες. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι αναμένει να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τον ενημερώσει για τις επαφές του. Σε όλες τις συναντήσεις προβάλαμε τις διαχρονικές θέσεις του Εθνικού Συμβουλίου και διαπιστώσαμε ότι σε ευρύτερο πλαίσιο υπάρχει ενδιαφέρον από τους ξένους για επίλυση του κυπριακού, υπογράμμισε ο Α. Κυπριανού.

Μαυρογιάννης: Απογοήτευση για τη στάση της ΕΕ και του ΟΗΕ – Ντάουνερ και Φούλε αρνήθηκαν να διαβιβάσουν στην Τουρκία την πρόταση για την Αμμόχωστο.

Εικόνα
Η ε/κ πλευρά επιμένει στην πρόταση για επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου ως μια κίνηση που θα δώσει ώθηση στην επανέναρξη των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού, δήλωσε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς, Ανδρέας Μαυρογιάννης, διευκρινίζοντας ότι δεν περιέχει οποιοδήποτε νέο στοιχείο η πρόταση, απλά ενοποιεί τέσσερα σημεία.

Σε δραματική κατάσταση οι Κύπριοι φοιτητές στην Ελλάδα.- Ένας στους δύο έχει πρόβλημα.- Ζητούν να μετεγγραφούν στην Κύπρο, αλλά δεν υπάρχουν θέσεις.

Εικόνα
Ένας στους δύο Κύπριους φοιτητές στην Αθήνα επηρεάζεται από τις κινητοποιήσεις στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας. Επιτακτική καθίσταται η ανάγκη για άμεση δράση εκ μέρους της Κυπριακής πολιτείας, προκειμένου να προστατευτούν οι Κύπριοι Φοιτητές στην Ελλάδα, υποδεικνύει o Πρόεδρος της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών Αθήνας, Σεβήρος Κούλας.

Αγώνας για αντιμετώπιση της «Δαμόκλειας σπάθης» των ιδιωτικοποιήσεων.- Διάλογος Χάρη Γεωργιάδη με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.- Μαχητικές κινητοποιήσεις εξαγγέλλει η ΠΕΟ.

Εικόνα
Με συναντήσεις με την ΠΕΟ και τις συντεχνίες των υπαλλήλων της ΑΤΗΚ ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης άρχισε χθες «διάλογο» για την εφαρμογή της πρόνοιας του επικαιροποιημένου μνημονίου για καταρτισμό σχεδίου ιδιωτικοποιήσεων των ημικρατικών οργανισμών πριν από τις 19 Δεκεμβρίου για να μπορέσουμε να πάρουμε την επόμενη δόση του τροϊκανού δανείου. Οι συντεχνίες εξέφρασαν πρόθεση να συζητήσουν άλλες λύσεις εκτός των ιδιωτικοποιήσεων,

ΚΑΙΡΟΣ: Σήμερα κυρίως αίθριος, από αύριο συννεφιές με βροχές

Εικόνα
Ασθενής ψηλή πίεση καλύπτει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα παράλια και στους 15 στα ψηλότερα ορεινά.