Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 16, 2012

Επίσκεψη Νετανιάχου: Νέα εποχή στις Κυπρο-Ισραηλινές σχέσεις

Εικόνα
Αρχίζει η ενεργειακή συνεργασία – Μπαίνουν μπροστά σχέδια για τερματικό υγροποίησης στην Κύπρο και για αγωγό μεταξύ Κύπρου - Ισραήλ που θα στέλλει αέριο στην Ευρώπη μέσω Κύπρου και στην Ασία μέσω Ισραήλ. – Σε άμεση εφαρμογή η συμφωνία για το συντονισμό των Υπηρεσιών Αεροναυτικής και Ναυτικής Έρευνας και Διάσωσης.

Αεροναυτική άσκηση στην ΑΟΖ και F-16 πάνω από την Κύπρο

Εικόνα
Τουρκικές προκλήσεις την ώρα της επίσκεψης Νετανιάχου – Ισραηλινά και Ελληνικά μαχητικά, σε επιφυλακή, αναχαίτισαν τους Τούρκους. – Καταγγελία των προκλήσεων σε ΟΗΕ και ΕΕ. Την ώρα που ο ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου βρισκόταν στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου χθες το μεσημέρι, η Άγκυρα  ενέτεινε τις προκλήσεις της έναντι της Κύπρου, του Ισραήλ και της Ελλάδας.

Το ΝΑΤΟ προσβλέπει σε σύντομη λύση του Κυπριακού

Εικόνα
«Τα σχέδια που υπάρχουν είναι πολύ κοντά  σ΄ αυτό μπορούν να αποδεχθούν και οι δύο πλευρές» λέγει ο Ρασμούσεν. Αθήνα: Ο γγ του ΝΑΤΟ Αντερς Φον Ράσμουσεν κάλεσε όλες τις πλευρές στο Κυπριακό να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για σύντομη λύση του προβλήματος υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι «τα σχέδια που υπάρχουν είναι πολύ κοντά  σ΄ αυτό που φαίνεται να μπορούν να αποδεχθούν και οι δύο πλευρές». 

Ο Αντώνης Σαμαράς στην Κύπρο την Κυριακή

Εικόνα
Με πρόσκληση του Νίκου Αναστασιάδη Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφθεί επίσημα την Κύπρο, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματός του, από την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου μέχρι και την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Νίκου Αναστασιάδη. 

Επτά καθηγητές του Π Κ τοποθετούνται στην υπόθεση Τσούκα

Εικόνα
«Μια σύγχρονη πολιτεία οφείλει να επιτρέπει την έκφραση γνώμης, ακόμη και αν αυτή δεν είναι αρεστή''. Την πεποίθηση ότι σε ένα δημοκρατικό καθεστώς, καθένας είναι ελεύθερος ανεξαρτήτως του διαβατηρίου το οποίο κατέχει, να λέει και να γράφει αυτά που πιστεύει και να κρίνεται γι’ αυτά από τους ακροατές / αναγνώστες του, εκφράζουν εφτά καθηγητές του Πανεπιστημίου Κύπρου, σε ανακοίνωσή που εξέδωσαν χθες. 

Η εμπορία προσώπων, από τα βασικά θέματα της Κυπριακής Προεδρίας

Εικόνα
Υπάρχουν ακόμη ζητήματα που πρέπει να βελτιωθούν, δηλώνει ο Συλικιώτης Ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης δήλωσε ότι ένα από τα βασικά θέματα και προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας το δεύτερο εξάμηνο του 2012, θα είναι το θέμα της εμπορίας προσώπων. 

Economist: Ακριβότερη πόλη στον κόσμο η Ζυρίχη

Εικόνα
Νέα έρευνα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας θέτει την Ζυρίχη στην κορυφή του καταλόγου με τις ακριβότερες πόλεις στο κόσμο, σύμφωνα με νέα μελέτη που πραγματοποίησε το τμήμα ερευνών του περιοδικού Economist.

Η Τουρκία βάζει εμπόδια στον β' γυρο αδειοδοτήσεων

Εικόνα
Διαμαρτύρεται η Αγκυρα για τον επικείμενο Β΄ γύρο αδειοδότησης για αναζήτηση, εξερεύνηση και παραγωγή υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ Κύπρου, υποστηρίζοντας ότι ένα μέρος από τα οικόπεδα συμπίπτει με τις περιοχές υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ προτείνει να παγώσουν οι έρευνες μέχρι τη λύση ή να συναντηθούν οι πλευρές υπό την αιγίδα του ΓΓ του ΟΗΕ με αποκλειστικό αντικείμενο το θέμα των υδρογονανθράκων και απειλεί με αύξηση της έντασης για την περίπτωση που δεν γίνει αυτό.

Πόσα ξοδεύτηκαν και σε ποια ΜΜΕ

Εικόνα
Τη διαφοροποίηση του σκηνικού σε σχέση με το που καταλήγει η διαφημιστική δαπάνη στην Κύπρο, εντοπίζει η εταιρεία ερευνών Matrixmedia μέσω μελέτης της. Σημαντικό στοιχείο από την έρευνα της Matrix είναι το γεγονός ότι τα έντυπα ΜΜΕ απώλεσαν ποσοστά, τα οποία φαίνεται να έχει κερδίσει η τηλεόραση.

Φαγητό και καφές αντιστέκονται στην κρίση

Εικόνα
Ρεπορτάζ του περιοδικού IN Business Φεβρουαρίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα καταγράφει αφενός τον χάρτη του franchise στην Κύπρο και αφετέρου τα νέα καταστήματα που θα λειτουργήσουν σύντομα στην κυπριακή αγορά. Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό που απορρέει είναι ότι οι επιχειρήσεις εστίασης, ψυχαγωγίας και καφέ καταγράφουν ικανοποιητική πορεία ακόμη και εν μέσω κρίσης, αφού αλυσίδες επεκτείνονται και νέες εμπορικές επωνυμίες έρχονται να κάνουν το μπάσιμό τους στην εγχώρια αγορά.

Σαν σήμερα...16 Φεβρουαρίου

Εικόνα