Φαγητό και καφές αντιστέκονται στην κρίση


Ρεπορτάζ του περιοδικού IN Business Φεβρουαρίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα καταγράφει αφενός τον χάρτη του franchise στην Κύπρο και αφετέρου τα νέα καταστήματα που θα λειτουργήσουν σύντομα στην κυπριακή αγορά. Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό που απορρέει είναι ότι οι επιχειρήσεις εστίασης, ψυχαγωγίας και καφέ καταγράφουν ικανοποιητική πορεία ακόμη και εν μέσω κρίσης, αφού αλυσίδες επεκτείνονται και νέες εμπορικές επωνυμίες έρχονται να κάνουν το μπάσιμό τους στην εγχώρια αγορά.

Ακολουθεί απόσπασμα από το ρεπορτάζ του IN Business:
Το 2012, παρά την οικονομική ύφεση, βρήκε πολλές εταιρείες αποφασισμένες να επεκταθούν. Aρκετές από αυτές, που συμπεριλάβαμε στον πίνακα Franchise Companies in Cyprus, έχουν ήδη έτοιμα τα σχέδια της επέκτασης. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά παραδείγματα:
·      Η αλυσίδα Ocean Basket από τη Νότιο Αφρική, που εξειδικεύεται στα θαλασσινά, αναμένεται εντός του έτους να ανοίξει ακόμα δυο ή τρία εστιατόρια σε Λεμεσό και Αγία Νάπα. Στο παρόν στάδιο λειτουργεί από ένα σε Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο και Λάρνακα.
·      Η C.C.Coffee Company Ltd, η οποία λειτουργεί με το σύστημα franchise το Gloria Jean’s Coffees, θα ανοίξει σύντομα δυο νέες καφετερίες στη Λεμεσό. Λειτουργεί ήδη επτά: Πέντε στη Λευκωσία, μια στην Κακοπετριά και μια στη Λάρνακα.
·      Μέσα στους επόμενους έξι μήνες ενδεχομένως να ανοίξουν στη Λευκωσία ακόμα δύο εστιατόρια Crepaland.
·      Τα εστιατόρια γρήγορου φαγητού Αυλόγυρος, ελληνικής προέλευσης, θα ανοίξουν όγδοο εστιατόριο εντός του 2012 στο Δάλι.
·      Στόχος της εταιρείας Deliway και του διευθυντή - συνιδιοκτήτη, Αντρέα Παναγιώτου, είναι να επεκταθεί με 35 εστιατόρια Subway μέσα στα επόμενα επτά χρόνια. Η εταιρεία λειτουργεί ένα εστιατόριο στη Λεμεσό από τον Δεκέμβριο του 2011, ενώ παλαιότερα το αμερικανικό brand Subway διαχειριζόταν στην Κύπρο άλλη εταιρεία, η οποία στην πορεία έκλεισε.
·      Το Hard Rock Cafe ανοίγει από την εταιρεία Άκη Έλληνα στη Λευκωσία το πρώτο εξάμηνο του 2012 και ως το τέλος του χρόνου στη Λεμεσό.
·      Η ελληνική εταιρεία Γρηγόρης Μικρογεύματα-Coffeeright/Γρηγόρης Μικρογεύματα ABEE, που σήμερα λειτουργεί τέσσερα καταστήματα στη Λευκωσία, ένα στη Λάρνακα, τρία στη Λεμεσό και τρία στην Πάφο, θα λειτουργήσει ακόμα ένα στη Λεμεσό εντός του 2012.
·       Αυτό το μήνα θα ανοίξει στην Πάφο ένα Flo Café. Τέσσερα καφεστιατόρια του ίδιου brand λειτουργούν σήμερα στη Λευκωσία και ένα στη Λάρνακα. Στο Αεροδρόμιο Λάρνακας λειτουργεί Flo Café από τη Cyprus Airports (F&B) Ltd.
Νέα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης
·      Σύντομα στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λευκωσία έρχεται με τη μέθοδο franchise η γνωστή ιταλική φίρμα DSquared2, που δραστηριοποιείται στους τομείς ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ.
·      Η Maxima Boutiques Ltd, εταιρεία που λειτουργεί μόνο με franchise brands, είναι η exclusive franchisees του MaxMara Fashion Group στην Κύπρο, το οποίο περιλαμβάνει τα brands MaxMara, Max & Co, Marina Rinaldi και Marella. Η εταιρεία θα ανοίξει σύντομα στην Κύπρο MaxMara Shop.
·      Το κατάστημα υπόδησης Migato, το οποίο λειτουργεί η εταιρεία D & M Zouzounakia Shows Ltd του Δημήτρη Ροτή, θα αποκτήσει φέτος ακόμα ένα σημείο πώλησης στη Λεμεσό. Ένα κατάστημα του ίδιου brand λειτουργεί στην Πάφο από άλλο franchisee.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"