Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 11, 2013

Στην "κατάψυξη" η Κύπρος

Εικόνα
Έντονα καιρικά φαινόμενα άρχισαν να εκδηλώνονται από τις πρώτες πρωϊνές ώρες σε όλη σχεδόν την Κύπρο. Κύριο χαρακτηριστικό είναι οι βροχές, οι δυνατοί άνεμοι και η χιονόπτωση. 

Στο δρόμο προς τη Δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι για την οικονομική καταστροφή, δηλώνει ο Γεν. Εισαγγελέας - Στοιχεία και για "διαδρομή χρημάτων στα κόμματα, πολιτικούς και δημοσιογράφους"

Εικόνα
Ανοίγει ο δρόμος για ποινικές διώξεις των υπευθύνων για την οικονομική καταστροφή της Κύπρου. Ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής ότι αριθμός φυσικών και νομικών προσώπων, καθώς και οργανισμοί συνέτειναν στην κατάρρευση του τραπεζικού τομέα και της οικονομίας. Ανέφερε επίσης ότι ερευνώνται πράξεις και παραλείψεις από το 2006 μέχρι το 2013, οι οποίες διαπράχθηκαν στην Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό και συνιστούν διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

«Σε ευαίσθητο σημείο οι διαβουλεύσεις για κοινό ανακοινωθέν» - Χωριστές συναντήσεις Ντάουνερ με Αναστασιάδη και Έρογλου

Εικόνα
 Οι διαβουλεύσεις για κοινή διακήρυξη, για την οποία εργάζονται οι δύο πλευρές, βρίσκονται  σε ένα πολύ ευαίσθητο στάδιο και όσα λιγότερα λέμε για τις λεπτομέρειες, τόσο το καλύτερο, δήλωσε ο ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ στο Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ. Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό, ο κ. Ντάουνερ επεσήμανε ότι οι δύο πλευρές θέλουν να αισθάνονται άνετα με την κοινή διακήρυξη, που είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της όλης ειρηνευτικής διαδικασίας στην Κύπρο.

Εξελίξεις στο ΔΗΚΟ - Αλλαγή Εκπροσώπου - Επιστρέφει ο Γ.Κολοκασίδης

Εικόνα
Στην πρώτη συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ, υπό την προεδρία του Νικόλα Παπαδόπουλου ορίστκε νέα Εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου σε διαδοχή του Άγγελου Βότση που υπέβαλε την παραίτησή του. Σε μια άλλη εξέλιξη, πίσω στο ΔΗΚΟ φαίνεται πως επιστρέφει τόσο ο Γιώργος Κολοκασίδης όσο και άλλα διαγραφέντα στελέχη του κόμματος.

Στη Μόσχα ο ΥπΟικ - Υπέγραψε Πρωτόκολλο Οικονομικής συνεργασίας - Επιχειρηματικό συνέδριο "Οι Ρώσοι, η Κύπρος και οι σχέσεις μετά το κούρεμα".

Εικόνα
Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπογράφηκε σήμερα μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας στη Μόσχα μετά τη λήξη των εργασιών της Έβδομης Συνόδου της Κυπρο-Ρωσικής Διακυβερνητικής Επιτροπής για Οικονομική Συνεργασία. Το Πρωτόκολλο αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών και στην περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη της συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, του τουρισμού, των μεταφορών, της υγείας κ.ά.

Επικίνδυνο το εικονικό νόμισμα Bitcoin λέει η Κεντρική Τράπεζα

Εικόνα
Σε απάντηση της σε ερώτημα για το θέμα, η Κεντρική αναφέρει ότι « θεωρεί τη χρήση οποιασδήποτε μορφής εικονικού χρήματος (virtual money) ως ιδιαίτερα επικίνδυνη δεδομένου ότι δεν βρίσκονται κάτω από οποιαδήποτε ρύθμιση και λειτουργούν ανεξέλεγκτα».

Αγωγή εναντίον του Διοικητή της Κεντρικής από μέλος του ΔΣ

Εικόνα
Αγωγή λιβέλου έχει καταθέσει εναντίον του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Κεντρικής Νίκος Κωνσταντίνου.  "Ουδέν σχόλιον προς το παρόν," ήταν η απάντηση του κ. Δημητριάδη, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την αγωγή λιβέλου.

Το πνεύμα του Μαντέλα οδήγησε τα χέρια Ομπάμα και Κάστρο σε χειραψία

Εικόνα
Ιστορική από κάθε άποψη ήταν η επιμνημόσυνη τελετή για τον Νέλσον Μαντέλα στο στάδιο FNB της Πρετόρια, καθώς ήταν μία από τις πλέον σπάνιες φορές όπου βρέθηκαν μαζί τόσοι πολλοί ξένοι ηγέτες. Η στιγμή που ξεχώρισε ήταν χωρίς αμφιβολία αυτή μεταξύ του Μπαράκ Ομπάμα και του Ραούλ Κάστρο. Ο αμερικανός πρόεδρος πλησίασε τον ηγέτη της Κούβας και του έδωσε το χέρι. Εκείνος αρχικά αιφνιδιάστηκε, αλλά ανταποκρίθηκε.