Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 22, 2013

Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Οικονομικών τα επίμαχα ν/σ

Εικόνα
Λευκωσία:  Σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών τα οκτώ νομοσχέδια και ένα σχέδιο κανονισμών, που αφορούν τη διαχείριση της κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μετά την απόρριψη από τη Βουλή της συμφωνίας της Κυβέρνησης με το Eurogroup για φορολόγηση (κούρεμα) των καταθέσεων.

Συνάντηση Τρόικας - Αναστασιάδη στο Προεδρικό

Εικόνα
Λευκωσία : Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη έχει αυτή την ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο το τριμελές κλιμάκιο της Τρόικας. Η συνάντηση πραγματοποιείται ενόψει και της συζήτησης στη Βουλή του Σχεδίου Β’ που ετοίμασε η κυβέρνηση που αφορά στην αναδιάρθρωση της Λαϊκής Τράπεζας και την ίδρυση Ταμείου Αλληλεγγύης.

Β.Σόιμπλε: Χωρίς «κούρεμα» δεν μπορεί να υπάρξει λύση

Εικόνα
Αθήνα:  Δεν μπορεί να υπάρξει ευρωπαϊκή βοήθεια για την Κύπρο χωρίς μείωση του τραπεζικού τομέα διαμηνύει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ισχυριζόμενος ότι δεν ήταν δική του πρόταση το «κούρεμα» των καταθέσεων.

Νέα διαμαρτυρία των τραπεζοϋπαλλήλων έξω από τη Βουλή

Εικόνα
Λευκωσία:  Έξω από τη Βουλή βρίσκονται και την Παρασκευή το πρωί οι τραπεζοϋπάλληλοι, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος. Το νομοσχέδιο συζητείται αυτή την ώρα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, η οποία συνέδριάζει κεκλεισμένων των θυρών, ενώ αναμένεται να οδηγειθεί προς ψήφιση μαζί με τα υπόλοιπα νομοσχέδια της κυβέρνησης στην Ολομέλεια του Σώματος.

Δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα της Λαϊκής στην Ελλάδα

Εικόνα
Αθήνα:  Διαψεύδουν ανώτατες πηγές του ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών δημοσιεύματα και πληροφορίες που αναφέρουν πως θα μπορούσαν από ενδεχόμενη διάσπαση της Λαϊκής Τράπεζας να κινδυνέψουν οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ της Cyprus Popular Bank στην Ελλάδα.

Αιχμηρό εξώφυλλο από τον Economist με αφορμή την Κύπρο

Εικόνα

Με άδεια χέρια έφυγε από τη Μόσχα ο Μ.Σαρρής

Εικόνα
Μόσχα:  Ο υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, αναχώρησε την Παρασκευή το πρωί από τη Μόσχα, χωρίς να υπάρξει καμία ανακοίνωση για συμφωνία, έγινε γνωστό από διπλωματική πηγή στη ρωσική πρωτεύουσα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο Μιχάλης Σαρρής έφθασε την Τρίτη στη Μόσχα όπου είχε συνομιλίες σχετικά με την επιμήκυνση του ρωσικού δανείου ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Κύπρο και ενδεχόμενες ρωσικές επενδύσεις στον τραπεζικό και τον ενεργειακό τομέα.

Η ΕΤΥΚ καταδικάζει την απόφαση για τη Λαϊκή Τράπεζα

Εικόνα
Λευκωσία:  Η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ) καταδικάζει την απόφαση που αφορά τη Λαϊκή Τράπεζα και τη δημιουργία καλής και κακής Τράπεζας «που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην αποδόμηση του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος», όπως εκτιμά. Σε ανακοίνωση της η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι τέτοιες αποφάσεις χωρίς να εξαντληθούν όλες οι άλλες υπαλλακτικές λύσεις είναι επιπόλαιες και καταστροφικές, ιδιαίτερα όταν σύμφωνα με τις πληροφορίες της, στον ορίζοντα υπήρχαν διαβεβαιώσεις και ενδιαφέρον ότι υπήρχε αγοραστής για τη Λαϊκή Τράπεζα που θα εκδήλωνε άμεσα το ενδιαφέρον μέσα από σοβαρή πρόταση.

Η υποταγή οδηγεί σε χρεοκοπία και κοινωνική καταστροφή, λέει ο Αλ.Τσίπρας

Εικόνα
Αθήνα:  Την ένταση των αγώνων με στόχο να επιτευχθεί ο στόχος για μια αριστερή κυβέρνηση ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας την Πέμπτη στο 7ο συνέδριο της Νεολαίας του ΣΥΝ, και υπογράμμισε ότι η πολιτική της υποταγής δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο στη χρεοκοπία και την κοινωνική καταστροφή.

Σαν Σήμερα. . .22 Μαρτίου

Εικόνα
Γεγονότα 1821:  Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με 2.000 άνδρες  καταλαμβάνει τους λόφους της Καλαμάτας  προς τη Σπάρτη. Ο Παπαφλέσσας με τον Αναγνωσταρά και τον  Σταματελόπουλο  «πιάνουν» την άλλη πλευρά. Η πόλη βρίσκεται σε ελληνικό

Όλα τα Ζώδια 22/3

ΚΡΙΟΣ Είστε σε πολύ καλή φάση. Έχει ξεκινήσει για σας μια πολύ δυναμική και καλή περίοδος. Κυρίως οι γεννημένοι το πρώτο δεκαήμερο έχετε τύχη σε πολλά επίπεδα και χρειάζεται να εκμεταλλευτείτε δραστικά αυτή την εύνοια. Μην αφήνετε τίποτε στην τύχη του. Οτιδήποτε κάνετε πρέπει να έχει στόχο που να σας αποδεικνύει ότι αυτό που κάνετε είναι αυτό που πιστεύετε και πρέπει να γίνει. Θα πάρετε ένα πολύ καλό νέο κυρίως όσοι σχετίζεστε με πωλήσεις, επικοινωνία και αν είστε σε φάση σπουδών. Η σχέση με έναν Δίδυμο ή Λιοντάρι θα εξελιχτείτε πολύ γρήγορα.

Σήμερα τα νομοσχέδια στην βουλή

Εικόνα
Λευκωσία:  Για σήμερα Παρασκευή, στις 10.00 το πρωί, αποφάσισε η ολομέλεια της Βουλής την συνέχιση της συνεδρίας προκειμένου να δοθεί χρόνος εξέτασης των εννιά κυβερνητικών νομοθετημάτων που κατατέθηκαν χθες βράδυ με τη διαδικασία του επείγοντος.

Αναδιάρθρωση Λαϊκής ή κατάρρευση

Εικόνα
Λευκωσία:  Δραματικές ήταν χθες οι ώρες για τη Λαϊκή Τράπεζα και για την Κύπρο και τα διλήμματα που έπρεπε να διαχειρισθεί ο πολιτικός κόσμος πολλά. Το μήνυμα του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκου Δημητριάδη, χθες το απόγευμα ήταν σαφές: αναδιάρθρωση της Λαϊκής ή κατάρρευση. Οι εξελίξεις από χθες το πρωί ήταν ραγδαίες και όλα κρέμονταν από μια κλωστή.

Στήριξη από Κυπρίους του εξωτερικού

Εικόνα
Λευκωσία:  Διατεθειμένοι να στηρίξουν οικονομικά, αλλά και με άλλους τρόπους την Κύπρο είναι εκατομμυριούχοι Κύπριοι που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, καθώς επίσης και η παροικία στην Αγγλία. Αυτό δηλώνει στον «Φ» ο γνωστός Κύπριος επιχειρηματίας, Τώνη Γερολέμου, που δραστηριοποιείται στη Βρετανία. Την ίδια ώρα, διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν την Κύπρο δίνουν αξιωματούχοι μεγάλων ξένων ομίλων που δραστηριοποιούνται στο νησί.

Στήσαμε τους Ρώσους και δεν το ξεχνούν

Εικόνα
Λευκωσία:  Την έντονη δυσφορία των ρωσικών μεγάλων εταιρειών ενέργειας αλλά και της Κυβέρνησης συναντούν οι υπό τους υπουργούς Οικονομικών Σαρρή και Εμπορίου Γιώργο Λακκοτρύπη, ομάδες εργασίας που συζητούν συνεργασία στον τομέα των υδρογονανθράκων, έναντι άμεσης οικονομικής ενίσχυσης.

Τηλεφωνική συνομιλία Αμερικανού ΥΠΕΞ Τζον Κέρι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Εικόνα
Λευκωσία:  Καλά ενημερωμένες πηγές στην Ουάσιγκτον αναφέρουν ότι ο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι είχε το περασμένο Σάββατο τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.  Οι πηγές δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνομιλία, ούτε ποια πλευρά είχε την πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή της.