Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 11, 2013

Πρόστιμο 100 χιλ. ευρώ στον Μπουλούτα από την Επ. Κεφαλαιαγοράς.-

Εικόνα
Πρόστιμο 100 χιλιάδων ευρώ αποφάσισε να επιβάλει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Marfin Popular Bank Ευθύμιο Μπουλούτα για παραπλανητική δήλωση.

Αναστέλλεται η επιβολή πρόσθετου τέλους για Κοινωνικές Ασφαλίσεις.-

Εικόνα
Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 3 Οκτωβρίου, το Υπουργείο Οικονομικών όρισε τριμελή επιτροπή που θα ασχολείται με τον περιορισμό των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν μετά την απομείωση καταθέσεων και εμπίπτουν σε περιπτώσεις ευαίσθητων ανθρωπιστικών προβλημάτων, δήλωσε μετά τη χθεσινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Η Βουλή ανέβαλε νομοθετήματα για ενοίκια και ΦΠΑ

Εικόνα
Την αναβολή της πρότασης νόμου για μείωση των επαγγελματικών ενοικίων και άλλων τριών νομοθετημάτων αποφάσισε η Βουλή. Οπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου με την έναρξη της Ολομέλειας, η οποία ξεκίνησε με μιάμιση ώρα καθυστέρηση, η πρόταση νόμου για μείωση των ενοικίων και τρία νομοθετήματα σχετικά με το ΦΠΑ αναβάλλονται για μία εβδομάδα.

Στην Καναδή Άλις Μάνρο, το Νόμπελ Λογοτεχνίας.-

Εικόνα
Στην Καναδή Άλις Μανρό απονεμήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Η κορυφαία αυτή διηγηματογράφος είναι η πρώτη πολίτης του Καναδά και η δέκατη τρίτη γυναίκα που τιμάται με το βραβείο. Η Σουηδική Ακαδημία περιγράφει την Μανρό , ως "δεξιοτέχνη του σύγχρονου διηγήματος", ενός είδους που έχει σπάνια τιμηθεί με βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Επτάωρη απαγωγή του πρωθυπουργού της Λιβύης από την Αλ Κάιντα.-

Εικόνα
Ο πρωθυπουργός της Λιβύης, Αλί Ζεϊντάν, αφέθηκε ελεύθερος χθες το μεσημέρι από ένοπλους της Αλ Κάιντα, οι οποίοι τον είχαν απαγάγει επτά ώρες νωρίτερα από το ξενοδοχείο όπου διέμενε στην Τρίπολη.

Πέθανε ο Πρόεδρος του ΕΛΚ, Βίλφριντ Μαρτένς.-

Εικόνα
Ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφριντ Μαρτένς πέθανε τη νύκτα της Τετάρτης σε ηλικία 77 ετών.

Δίωξη Χριστόφια για το Μαρί ζήτησαν από τον Κώστα Κληρίδη δικηγόροι των συγγενών.-

Εικόνα
Δικηγόροι των συγγενών των θυμάτων της έκρηξης στη Ναυτική Βάση στο Μαρί στις 11 Ιουλίου 2011, ανανέωσαν το αίτημά τους για ποινική δίωξη του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, σε συνάντησή τους με τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη. Ο εκ των δικηγόρων των συγγενών Λουκής Λουκαΐδης ανέφερε ότι οι δικηγόροι έκαναν το αίτημά τους στο νέο Γενικό Εισαγγελέα για αναθεώρησή της προηγούμενης στάσης της Εισαγγελίας για μη δίωξη του κ. Χριστόφια.