Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 2, 2012

Νεογέννητο κοριτσάκι βρέθηκε νεκρό κάτω από ελιά στην Αραδίππου

Εικόνα
Εγκαταλείφθηκε γυμνό μέσα στη βροχή και την παγωνιά Κοριτσάκι ηλικίας μόλις λίγων ωρών, βάρους τριών περίπου κιλών και αρτιμελές βρέθηκε χθες  το πρωί νεκρό κάτω από δέντρο σε περιοχή που βρίσκεται στην είσοδο της Αραδίππου και η Αστυνομία άρχισε έρευνες σε Νοσοκομεία, κλινικές και φαρμακεία προκειμένου να εντοπιστεί η μητέρα του βρέφους. 

ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ: Κυπριακή Αντιπολίτευση και Άγκυρα φταίνε γιατί δεν λύεται το Κυπριακό

Εικόνα
«Δεν μπορεί να έχουμε ενός χρόνου προεκλογική αντιπαράθεση» Οι ημέρες είναι δύσκολες, το 2012 θα είναι αισιόδοξος  χρόνος, αλλά ταυτόχρονα και πολύ δύσκολος, εκτιμά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, σημειώνοντας ότι οι συνομιλίες για το Κυπριακό καρκινοβατούν, η Κύπρος θα κατέχει την προεδρία της ΕΕ, οι απειλές της Τουρκίας δίνουν και παίρνουν, και άρα ''δεν μπορεί να έχουμε ενός χρόνου προεκλογική αντιπαράθεση για τις προεδρικές εκλογές''. Επίσης είπε ότι η προσπάθεια του να πείσει τους ξένους ότι έχει ειλικρινή πρόθεση να λύσει το Κυπριακό, προσκρούει στην εντύπωση που δημιουργείται από την αντιπολίτευση ότι «στο εσωτερικό μέτωπο είμαστε πολυδιασπασμένοι». Ταυτόχρονα αποδίδει την μη επιτυχία  των Συνομιλιών στην επεκτατική στάση της Άγκυρας.

Εθνικό Συμβούλιο για το φυσικό αέριο ζητά το ΔΗΚΟ

Εικόνα
Την άμεση σύγκληση του Άτυπου Συμβουλίου των Αρχηγών ή του Εθνικού Συμβουλίου για συλλογική μελέτη και αξιολόγηση της κατάστασης σε σχέση με το φυσικό αέριο, ζητά με ανακοίνωσή του  το ΔΗΚΟ. Σε ανακοίνωση με αφορμή τη σύγκληση σήμερα της Υπουργικής Επιτροπής για το φυσικό αέριο, το ΔΗΚΟ αναφέρεται στην ανάγκη χάραξης ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής για την ενέργεια που να περιλαμβάνει και πλήρες σχέδιο για την εξόρυξη, την έλευση, την εκμετάλλευση και την εμπορία του φυσικού αερίου. 

Νέφη στην ανάληψη της Άμυνας ΕΕ από την Κύπρο

Εικόνα
Ο Κασουλίδης κατηγορεί τον Πρόεδρο ότι ακολουθεί την πολιτική που οδήγησε στην τραγωδία του Μαρί Την Προεδρία του τομέα της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας ανέλαβε την Ιη Ιανουαρίου η Κυπριακή Δημοκρατία, μιας και η Δανία, η οποία ασκεί την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012, δεν συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Αμυνας (ΕΟΑ) και η Κύπρος θα διαδεχθεί τη Δανία στην προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ κατά το δεύτερο εξάμηνο του παρόντος έτους.

Ο Κ. Γιωρκάτζης παρέλαβε το τιμόνι της Λευκωσίας

Εικόνα
Δεσμεύτηκε για συλλογική δουλειά και διαφάνεια για να γίνει η Λευκωσία περήφανη. Έγινε  χθες από τους νέους Δημάρχους η επίσημη ανάληψη των καθηκόντων τους.Ση Λευκωσία, σε ένα κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Μέγαρο, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής της Δημαρχίας από την απερχόμενη Δήμαρχο Ελένη Μαύρου στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη. 

Αύριο νέα συνάντηση Χριστόφια-Ερογλου

Εικόνα
Για λύση μέχρι τον Ιούνιο μιλά ο τ/κ ηγέτης Αύριο είναι προγραμματισμένη νέα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών. Η συνάντηση έχει οριστεί για τις δέκα το πρωί. Στην  προηγούμενη συνάντησή τους πριν τις γιορτές, στις 19 Δεκεμβρίου, είχαν συζητήσει θέματα ΕΕ και όπως είχε αναφέρει η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ, ''οι δύο ηγέτες ξεκαθάρισαν τις θέσεις τους στο κεφάλαιο της ΕΕ με ειλικρίνεια''.