Εθνικό Συμβούλιο για το φυσικό αέριο ζητά το ΔΗΚΟ

Την άμεση σύγκληση του Άτυπου Συμβουλίου των Αρχηγών ή του Εθνικού Συμβουλίου για συλλογική μελέτη και αξιολόγηση της κατάστασης σε σχέση με το φυσικό αέριο, ζητά με ανακοίνωσή του  το ΔΗΚΟ.

Σε ανακοίνωση με αφορμή τη σύγκληση σήμερα της Υπουργικής Επιτροπής για το φυσικό αέριο, το ΔΗΚΟ αναφέρεται στην ανάγκη χάραξης ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής για την ενέργεια που να περιλαμβάνει και πλήρες σχέδιο για την εξόρυξη, την έλευση, την εκμετάλλευση και την εμπορία του φυσικού αερίου. 

''Το θέμα της εξόρυξης και εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου δεν είναι ούτε απλή, ούτε εύκολη υπόθεση, σίγουρα είναι μια εθνική υπόθεση'', αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Προστίθεται ότι το θέμα ''υπερβαίνει κατά πολύ τη θητεία της σημερινής και των διακυβερνήσεων που θα έρθουν, πρόκειται για ένα θέμα μείζονος στρατηγικής σημασίας μακράς πνοής και οι όποιες αποφάσεις ληφθούν σήμερα θα είναι δεσμευτικές και θα καθορίζουν την πολιτική και οικονομική πραγματικότητα της Κύπρου για τις επόμενες δεκαετίες''.

Καταλήγοντας, το ΔΗΚΟ αναφέρει ότι ''κανενός οι πλάτες μπορούν να αντικαταστήσουν τη σοφία που μπορεί να πηγάζει μέσα από τη συλλογικότητα και το συνδυασμό όλων των πολιτικών απόψεων με τις εξειδικευμένες γνώσεις''.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"