Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 20, 2013

*Ζώδια 20/6

ΚΡΙΟΣ Αναλαμβάνετε δράση γιατί μπορεί ξαφνικά να σας πιάσει μια συναισθηματική κτητικότητα με όλους και όλα και ίσως να γίνετε καχύποπτοι ή ακόμα και ζηλιάρηδες. Επειδή έχετε εγωισμό δεν σας αρέσει να φαίνεται πως ακριβώς νιώθετε και ίσως να κρατήσετε τα χαρτιά σας κλειστά. Επειδή θέλετε να κυριαρχήσετε ακόμα και πάνω στους συνεργάτες σας ίσως να κάνετε πράγματα που να μην σας χαρακτηρίζουν. Πράγματα που δεν παρατηρούσατε θα τα δείτε τώρα και ίσως να είναι απελευθέρωση για σας να μπορέσετε να συγχωρήσετε.

Σαν σήμερα. . . 20 Ιουνίου

Εικόνα
Γεγονότα 451:  Διεξάγεται η επονoμασθείσα  Μάχη των Εθνών  στα Καταλαυνικά πεδία της Γαλατίας. Αντίπαλοι, Ρωμαίοι και Βησιγότθοι υπό τους Φλάβιο Αέτιο και Θευδέριχο από τη μία πλευρά και οι Ούνοι του Αττίλα από την άλλη. Ο Αττίλας υποχρεώνεται σε τακτική υποχώρηση, αλλά γρήγορα θα ανακάμψει και θα προελάσει προς τη Ρώμη. Ο Θευδέριχος πίπτει επί του πεδίου της μάχης. 1824:   Οι Τούρκοι καταστρέφουν τα Ψαρά . 1837:  Η πριγκίπισσα Αλεξαντρίνα στέφεται βασίλισσα της Μ. Βρετανίας ως Βικτώρια, σηματοδοτώντας την  εποχή που ονομάστηκε Βικτωριανή .

Άρχισε η αποτίμηση της καταστροφής

Εικόνα
Στάχτη και αποκαίδια άφησε πίσω της η τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το πρωί στην περιοχή χοιροκοιτίας.

Η κυπριακή οικονομία στο τραπέζι του Eurogroup

Εικόνα
Η πορεία της κυπριακής οικονομίας και ειδικότερα η αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα, οι προοπτικές για άρση των περιορισμών της κίνησης κεφαλαίων και οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση για το «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος θα απασχολήσουν την σημερινή συνεδρία του Eurogroup.

Συναντώνται εκ νέου Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης

Εικόνα
Σε νέα σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων, στις 8.30 το βράδυ , συζητείται το θέμα της ΕΡΤ, καθώς και το συνολικότερο ζήτημα της λειτουργίας της κυβέρνησης συνεργασίας, όπως τόνισαν -μετά τη διάρκειας τρεισήμισι ωρών συνάντηση της Τετάρτης- ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης.

Μείωση υπερωριών στη δημόσια υπηρεσία

Εικόνα
Εξοικονόμηση οκτώ εκατομμυρίων ευρώ από τις περικοπές στην υπερωριακή εργασία των δημοσίων υπαλλήλων και άλλων 31 εκατ. ευρώ από αναθεώρηση των επιδομάτων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, θέλει να επιτύχει η Κυβέρνηση.

Για σωστή εφαρμογή του μνημονίου

Εικόνα
Τεχνική επιτροπή υποστήριξης προς την Κύπρο συγκρότησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ομάδα θα συνεργάζεται στενά με τις κυπριακές αρχές και θα παρέχει τεχνική εμπειρογνωμοσύνη για να υποστηρίξει την εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής το οποίο συμφωνήθηκε μεταξύ της κυβέρνησης και της Τρόικας.